Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 34 (7951)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Ziua naţională al lecturii va fi marcată marți la Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera”

Vineri, 11 Februarie 2022 (12:06:22)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ziua naţională a lecturii- 15 februarie va fi marcată marți la Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” prin mai multe manifestări culturale de încurajare a lecturii. Evenimentele și activitățile organizate cu acest prilej constituie o invitație la lectură pentru toți sucevenii, indiferent de vârstă, dar în special pentru copii, știut fiind faptul că lectura dezvoltă vocabularul şi creativitatea, având un rol deosebit în formarea micilor cititori. Directorul Bibliotecii Bucovinei „I. G. Sbiera” Suceava, Gabriel Cărăbuș, a menționat faptul că Biblioteca Bucovinei asigură egalitatea accesului la informații și la documentele necesare informării, educației permanente, petrecerii timpului liber și dezvoltării personalității utilizatorilor, fără deosebire de statut social sau economic, vârstă, sex, apartenență politică, religie ori naționalitate.

Programul activităților de marți, 15 februarie, cuprinde „Biblioteca vine la tine!”, la care reprezentanți ai Bibliotecii Bucovinei vor fi prezenți în mai multe școli pentru o serie de activități specifice de promovare a lecturii, în general, și a Bibliotecii Bucovinei și a serviciilor oferite, în special, respectiv a noilor colecții ale bibliotecii, precum și a importanței lecturii în formarea copiilor și tinerilor; la activități vor participa elevi din unitățile de învățământ în cauză, din clasele primare și gimnaziale. Activitățile din școli, în cadrul cărora vor avea loc inclusiv diverse lecturi publice ale invitaților și/sau ale elevilor, se vor desfășura după cum urmează: 9.30-11.00, Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava; 13.00-14.00, Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava; 14.00-15.00, Școala Gimnazială „Constantin Morariu” Pătrăuți.

 

În intervalul 10.00-12.00, la Biblioteca Bucovinei (Sala de Artă „Elena Greculesi”, Sala de lectură), are loc „Maratonul lecturii”. Elevi din clasele primare de la Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava, însoțiți de cadre didactice, respectiv organizați în grupe, cu un număr limitat de participanți datorită normelor anti-Covid în vigoare, vor participa la un Maraton al Lecturii, sub coordonarea bibliotecarilor.

Între orele 17.00-18.00, Biblioteca Bucovinei (Sala de Artă „Elena Greculesi”) organizeazăactivitatea „Lectură publică”: Scriitorul Alexandru Ovidiu Vintilă citește public poezie din cel mai recent volum al său - „Insectele Imperiului [câte ceva despre orbirea șamanilor]”, Editura Charmides, 2021. Prezintă criticul literar Gina Puică. Această activitate este organizată în colaborare cu Societatea Scriitorilor Bucovineni.Participarea este limitată conform normelor anti-Covid în vigoare, prezența în sală fiind permisă doar pentru persoanele care fac dovada vaccinării, testării sau vindecării de infecția cu virusul SARS-CoV-2, respectiv pentru maximum 21 de persoane, cu purtarea măştii de protecţie.

 

Tot marți, pe 15 februarie, la Biblioteca Bucovinei (Corp A, Corp B), au loc expoziții de carte: „Spiru Haret și Titu Maiorescu – Întemeietorii învățământului modern românesc”. În același timp, biblioteca va fi implicată, inclusiv online, și în alte activități desfășurate în alte unități de învățământ: 10.00-15.00, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava: „Cu lectura în ghiozdan”. Elevi de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava, atât din clase gimnaziale, cât și din cele de liceu, vor participa la mai multe activități desfășurate în cadrul unității de învățământ, unde participarea bibliotecarilor din cadrul Bibliotecii Bucovinei va fi asigurată online.  Din program: Să citim din lecturile copilăriei – lecturi ale elevilor de la profilul pedagogic pentru elevii din clasele primare; Cartea mea preferată – expoziție de afișe realizate de elevii claselor de liceu; Jurnal de cititor – realizat de elevi de gimnaziu și de liceu; Pledoarie pentru lectură – prezintă elevi de gimnaziu; Noutăți editoriale la biblioteca școlii! – prezentare de carte; Vizită online la Biblioteca Bucovinei – film de prezentare a colecțiilor Secției împrumut pentru copii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua naţională al lecturii va fi marcată marți la Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera”.
 Vizualizări articol: 1511 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ziua naţională al lecturii va fi marcată marți la Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei