Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 34 (7951)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Stația electrică de transformare 110/20kV Siret va fi modernizată cu bani europeni

Vineri, 11 Februarie 2022 (12:23:15)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Stațiile de transformare (110/20kV) Siret din județul Suceava, Dorohoi și Bucecea din județul Botoșani vor fi modernizate prin înlocuirea unor echipamente de înaltă şi medie tensiune, în cadrul unui proiect pe bani europeni. De asemenea, vor fi create condiţiile necesare pentru integrarea în SCADA (control şi achiziţie de date la distanţă) a celor trei staţii de transformare.

Investiţia este cofinanțată cu aproximativ 20,8 milioane lei (circa 4,1 mil. euro) din Fondul European de Dezvoltare Regională REACT-EU (prin POIM 2014-2020, Axa Prioritară 6: Promovarea energiei curate şi eficienţei energetice în vederea susţinerii unei economii cu emisii scăzute de carbon), iar diferența, de peste 7,7 milioane lei (TVA inclus) este contribuția Delgaz Grid.

„Accesarea surselor de finanțare europeană reprezintă o prioritate pentru compania Delgaz Grid în vederea realizării obiectivelor de modernizare și digitalizare a infrastructurii de distribuție a energiei electrice. La acest moment, șapte proiecte, în valoare de circa 187 de milioane de lei (circa 37 mil. euro), cu cofinanțări de 140 milioane lei, se află în diferite stadii de implementare. Două proiecte similare, ce presupun modernizarea în scopul preluării energiei electrice produse din resurse regenerabile a 3 stații de transformare din județul Iași și a 5 stații de transformare din județul Vaslui, sunt la momentul de față în diferite faze de implementare. Alte două proiecte, ce vizează modernizarea rețelei de distribuție și montarea a câte 10.000 de contoare inteligente la consumatori, sunt în derulare în municipiile Iași și Suceava. De asemenea, sunt în implementare două proiecte cu finanțare europeană, dintre care unul urmărește competențele digitale ale personalului, iar al doilea vizează obiective de securitate cibernetică”, au transmis reprezentanții Delgaz Grid.

Lucrările la stațiile de transformare (110/20kV) Siret din județul Suceava, Dorohoi și Bucecea din județul Botoșani au ca obiectiv principal creșterea siguranței preluării energiei electrice produse din resurse regenerabile prin reducerea numărului de întreruperi, diminuarea cantității de energie electrică nelivrată și reducerea costurilor de mentenanță a rețelei de distribuţie. În acelaşi timp, calitatea serviciului de distribuţie va fi îmbunătăţită pentru aproape 50.000 de clienţi care sunt alimentaţi din staţiile incluse în proiect.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stația electrică de transformare 110/20kV Siret va fi modernizată cu bani europeni.
 Vizualizări articol: 1122 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stația electrică de transformare 110/20kV Siret va fi modernizată cu bani europeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei