Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 299 (7911)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Slujbă de comemorare a eroilor Revoluției și depunere de coroane de flori, la troița Bisericii „Sfânta Înviere”

Miercuri, 22 Decembrie 2021 (16:41:46)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

În memoria eroilor Revoluției din decembrie 1989 a fost organizată miercuri, la Suceava, o slujbă de comemorare, oficiată de un sobor de șapte preoți, precum și o depunere de coroane de flori, din partea instituțiilor administrative, militare, dar și a asociațiilor din care fac parte cei care s-au implicat în acțiunile care au dus la căderea comunismului.

Evenimentul, sobru, s-a desfășurat la troița de lângă Biserica „Sfânta Înviere” din centrul Sucevei, în prezența unor unități ale Jandarmeriei Române și a Fanfarei Municipiului Suceava.

După oficierea slujbei de pomenire a eroilor Revoluției au fost depuse coroane de flori din partea Prefecturii Suceava, Consiliului Județean Suceava, Primăriei Suceava și a unităților militare și asociațiilor de profil.

Prefectura Suceava a fost reprezentată de prefectul Alexandru Moldovan și subprefectul Daniel Prorociuc, iar Consiliul Județean de președintele Gheorghe Flutur și vicepreședintele Cristinel Crețu.

Municipalitatea suceveană a fost reprezentată de primarul Ion Lungu și viceprimarul Lucian Harșovschi.

„În semn de recunoștință pentru cei care s-au jertfit pentru libertatea noastră, am depus în numele sucevenilor o coroană de flori. Cinste Eroilor Neamului!”, a spus primarul Ion Lungu.

“Memoria eroilor Revoluției din decembrie 1989 trebuie păstrată vie întru veșnicie! Glorie și omagiu etern eroilor noștri! Cei care s-au sacrificat pentru libertatea, demnitatea și drepturile fundamentale ale noastre, ale tuturor!”, a transmis și viceprimarul Lucian Harșovschi.

La evenimentele marcante din decembrie 1989 au participat și mulți suceveni – unii la București, alții la Suceava sau în alte zone din țară unde se aflau atunci, iar unii au plătit cu viața pentru că au cerut libertate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Slujbă de comemorare a eroilor Revoluției și depunere de coroane de flori, la troița Bisericii „Sfânta Înviere”.
 Vizualizări articol: 966 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Slujbă de comemorare a eroilor Revoluției și depunere de coroane de flori, la troița Bisericii „Sfânta Înviere”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei