Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 299 (7911)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pedepse blânde pentru membrii mai multor grupări de traficanți de țigări

Miercuri, 22 Decembrie 2021 (15:06:56)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Un dosar de mari dimensiuni al procurorilor de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava, care a vizat trei grupări de contrabandişti, cu 25 de inculpaţi, majoritatea din judeţul Suceava, a ajuns la faza finală a judecăţii la Tribunalul Suceava, prima instanţă care a judecat imensul dosar.

Ce se remarcă este că aproape toţi inculpaţii au scăpat cu pedepse suspendate sub supraveghere, chiar şi liderii judecaţi pentru zeci de fapte de contrabandă. Puţinii care au primit pedepse în regim privativ de libertate sunt cei care mai aveau condamnări la activ şi chiar se aflau în termene de încercare. Sentinţa de vineri, 18 ianuarie, a Tribunalului Suceava nu este definitivă şi va fi atacată mai mult ca sigur cu apel, cel puţin de către procurorii DIICOT.

Potrivit cercetărilor structurilor de combatere a crimei organizate, primul grup îl avea drept lider pe Mihai Burciu, din Vicovu de Jos, care începând cu luna septembrie 2012 a constituit împreună cu Constantin Cîrstean, din Vicovu de Sus, Toader Marian Lăzurcă, din Grăniceşti, Vladimir Ionuţ Creangă, din Botoşana, şi Vasile Colţuneac, din Solca, un grup infracţional organizat, specializat în contrabandă cu ţigarete de provenienţă extracomunitară, fiecare membru având roluri bine determinate. Pe parcurs în afacere ar fi intrat şi alţi suceveni, care au constituit cel puţin încă două grupuri infracţionale.

Prejudiciul imputat membrilor grupării este de aproximativ 2 milioane de lei.

Împotriva grupării s-a acţionat în martie 2013. Atunci au avut loc 28 de percheziţii, s-au emis 21 de mandate de aducere, iar 12 inculpaţi au fost duşi în faţa instanţei, cu propunere de arestare preventivă. Nici unul nu a fost însă arestat preventiv.

 

·        Pedepsele primite de principalii inculpaţi din dosar 

Prin decizia Curții de Apel Suceava, rămasă definitivă, Mihai Burciu, unul dintre lideri, judecat pentru 35 de acte materiale de contrabandă, a fost condamnat la 3 ani de închisoare, cu suspendare sub supraveghere.

Marian Toader Lazurcă, zis „Manu”, din Grăniceşti, a primit 2 ani şi 6 luni de închisoare, în timp ce Vladimir Ionuţ Creangă a fost condamnat la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni, aceeași condamnare fiind dictată și față de Vasile Colţuneac, din Solca. Toate pedepsele sunt cu suspendare sub supraveghere.

Sunt şi inculpaţi care au fost achitaţi pentru constituire de grup infracţional organizat şi condamnaţi doar pentru contrabandă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pedepse blânde pentru membrii mai multor grupări de traficanți de țigări.
 Vizualizări articol: 1201 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pedepse blânde pentru membrii mai multor grupări de traficanți de țigări0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei