Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 299 (7911)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

”Adina - spaima șoselelor”

Situația juridică din Marea Britanie a unei sucevence condamnate definitiv în țară, neclară și pentru judecătorii suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O tânără din Suceava, implicată în mai multe fapte penale pe linie rutieră, în urma cărora a devenit cunoscută drept „Adina – spaima șoselelor”,și care este și condamnată definitiv pentru contrabandă și conducere fără permis, nu a executat încă nici o zi din pedeapsa de 5 ani și 2 luni de închisoare stabilită definitiv de judecători. Asta pentru că se află de ani de zile în Marea Britanie, unde cel puțin o perioadă a fost încarcerată de autoritățile judiciare de acolo.  

Mai mult, Adina Gabriela Prisacariu, din satul Slobozia Sucevei, comuna Grănicești, este judecată și în alte dosare, cel mai delicat fiind unul de ucidere din culpă, după ce a provocat un accident rutier în care a murit soțul său.

Acest dosar de ucidere din culpă este pe rolul Judecătoriei Suceava din anul 2017, însă și acum, la final de 2021, e departe de o soluție. Ce vrem să subliniem în acest material este legat de cum se chinuie judecătorii suceveni să afle informații, pe cale oficială, cu privire la situația juridică a sucevencei în Marea Britanie.

 

Eliberată pe cauțiune de autoritățile britanice. Judecătorii au cerut lămuriri suplimentare

Sunt deja trei ani de termene de judecată ale acestui proces, în care Judecătoria Suceava se adresează Biroului Interpol și Biroului SIRENE cu adrese în care solicită informații despre statutul acesteia în Marea Britanie. Asta pentru că inculpata nu s-a prezentat la vreun termen al procesului pentru că ar fi fost încarcerată, cel puțin la un moment dat, în Marea Britanie. În momentul de față, conform adreselor oficiale, aceasta ar fi liberată pe cauțiune.

La ultimul termen, Biroul Național Interpol este solicitat să comunice dacă liberarea pe cauțiune a inculpatei echivalează cu arestul la domiciliu și dacă inculpata are interdicții ca urmare a liberării pe cauțiune.

Judecătoria Suceava a mai emis adresă la Biroul Național Interpol pentru a afla dacă în prezent există obligații care presupun privarea de libertate a inculpatei.Așadar, nu este prea clar ce măsuri mai sunt impuse față de Prisacariu de către autoritățile judiciare din Marea Britanie. În funcție de aceste răspunsuri și informări, va continua și procesul de la Judecătoria Suceava.

 

Faptele pentru care este judecată „Adina - spaima șoselelor”

Înainte de a fi condamnată definitiv în dosarul de contrabandă, Adina Gabriela Prisacariu a părăsit ţara. Mai mult, în luna octombrie a anului 2017, aceasta a fost reţinută de autorităţile britanice, astfel că autorităţile române au solicitat, pe cale oficială, extrădarea sa în România, pentru a-şi executa pedepsele de aici. Extrădarea nu s-a mai produs.

Pe 1 august 2014, tânăra, pe atunci în vârstă de 20 de ani, proaspăt căsătorită cu Dragoş, în vârstă de 25 de ani, conducea un Mercedes E-Klasse cu volan pe dreapta, pe DN 29 Suceava-Botoşani. Nenorocirea s-a produs în zona de ieşire din comuna Dumbrăveni spre Botoşani. Din cercetări a rezultat că tânăra s-a angajat în depăşirea unui microbuz, în zona de acţiune a indicatorului „depăşirea interzisă”, pe un sector de drum cu linie continuă, cauză din care a intrat în coliziune frontală cu un vehicul greu care circula regulamentar, din sens opus. În urma impactului deosebit de violent, Dragoş, tânărul de 25 de ani, care era pe locul din stânga-faţă, nu a avut nici o şansă, murind pe loc. Adina a suferit şi ea mai multe leziuni, dar a scăpat cu viaţă.

Pentru acest accident produs acum opt ani este judecată acum Prisacariu.

Poate cel mai grav aspect în cazul acestei tinere este că, după accidentul mortal provocat în august 2014, aceasta a continuat să conducă cu permisul suspendat. Printre altele, tânăra nu a oprit la semnalul poliţiei, după ce a fost înregistrată de radar cu viteză excesivă, şi s-a răsturnat cu o altă maşină în şanţ.

Aceeași Adina Gabriela Prisacariu mai este trimisă în judecată și într-un dosar de furt, fiind acuzată că a sustras două telefoane scumpe de la un vânzător de pe OLX, pe care l-a contactat și l-a chemat să-i arate telefoanele.

Bărbatul care este parte vătămată în acest caz a relatat că a fost contactat de un client care i-a solicitat o întâlnire pe strada Mărășești din Suceava, pentru a vedea telefoanele și a le cumpăra. Victima le-a relatat polițiștilor că într-o mașină erau un bărbat și o femeie. El la volan, ea în dreapta. Femeia din dreapta (Adina Gabriela Prisacariu, a rezultat din ancheta ulterioară) a solicitat telefoanele, începând să le verifice, din mașina cu motorul pornit. La un moment dat, vânzătorul a recuperat unul din telefoane, sesizând probabil că ceva nu este în regulă, după care șoferul mașinii cu numere de Bulgaria a demarat în trombă. Două telefoane, un iPhone 7 și un iPhone 7 Plus, au „plecat” odată cu mașina și cei doi necunoscuți.

 

Dosarul care i-a adus condamnarea pentru contrabandă

Fapta care i-a adus sucevencei cea mai mare parte din pedeapsa de 5 ani și 2 luni de închisoare este legată de contrabandă.

La începutul anului 2016, poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea, au prins în flagrant două persoane din municipiul Focşani, în timp ce încercau să vândă ţigări de contrabandă pe raza localităţii de domiciliu.

După prinderea celor două persoane în flagrant, poliţiştii au făcut 12 percheziţii pe raza judeţelor Suceava şi Vrancea, pentru probarea activităţii infracţionale a persoanelor bănuite de contrabandă cu ţigări.

În urma cercetărilor făcute, poliţiştii au stabilit faptul că membrii grupului infracţional organizat ar fi introdus ţigările în ţară, le-ar fi depozitat în judeţul Suceava, iar ulterior le-ar fi transportat şi vândut pe raza municipiului Focşani.

Adina Gabriela Prisacariu a fost judecată ca lider al grupului infracţional și a primit 5 ani de închisoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Situația juridică din Marea Britanie a unei sucevence condamnate definitiv în țară, neclară și pentru judecătorii suceveni.
 Vizualizări articol: 4193 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Situația juridică din Marea Britanie a unei sucevence condamnate definitiv în țară, neclară și pentru judecătorii suceveni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei