Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 260 (7872)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Trei arestați, în cazul pădurarului lovit cu parii, după ce a surprins un grup de romi la furat lemne

Vineri, 5 Noiembrie 2021 (11:09:49)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cazul de ultraj asupra unui pădurar, pe raza satului Capu Codrului, comuna Păltinoasa, prezentat prima dată de Monitorul de Suceava, exact cu o săptămână în urmă, a dus la o acțiune în forță a polițiștilor și jandarmilor, în cătunul de romi de la Capu Codrului. În urma anchetei coordonate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului s-a dispus continuarea urmăririi penale față de șase suspecți, cu vârste între 17 și 42 de ani. Trei dintre ei au fost între timp arestați de judecători, joi, 4 noiembrie, în timp ce în cazul altor doi urmează a fi analizată cererea de arestare, în zilele următoare.

Reamintim, pe scurt, ce s-a întâmplat.

Un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Gura Humorului a reclamat faptul că a fost agresat în zona de pădure pe care o are în pază, pe raza satului Capu Codrului, comuna Păltinoasa. De față au fost mai mulți martori, inclusiv lucrători forestieri. Incidentul s-a petrecut joi, 28 octombrie, în jurul orei 11.00, când pădurarul Vasile Gogan, care răspunde de Cantonul Silvic Pârâul Negru nr. 15, având în pază o suprafaţă de 742 de hectare de pădure, în zona satului Capu Codrului și a altora din jur, se afla în timpul serviciului și a observat, la liziera pădurii, un grup mare de romi, localnici, care se aflau în fondul forestier cu mai multe căruțe. Cel puțin la nivel de intenție, romii se aflau la strâns resturi de material lemnos, pentru încălzirea locuințelor. În general, acestora li se permite să mai strângă astfel de resturi. Pădurarul a constatat însă că lucrurile nu stau așa.

„Erau de toți cred că vreo 14-16 inși, într-o partidă de exploatare fag. Ei luau lemn la metru pentru a vinde, fag, nu resturi. Le-am explicat că este lemn pentru populație, pe care eu trebuie să îl distribui, dar nu am avut cu cine să mă înțeleg. I-am rugat să părăsească zona, au început să facă scandal. Unul din ei a dat startul, m-a lovit cu parul peste picior, apoi au început să dea și alții. Noi eram doar doi, am fugit, însă chiar și așa am primit câteva lovituri în zona costală și la spate. Sunt mulți, nu lucrează, nu au ce mânca, iar toată presiunea este pe pădure”, a declarat pădurarul pentru Monitorul de Suceava.

Romii s-au dispersat imediat după agresiune, fiind apoi căutați de polițiștii alertați și ajunși la fața locului.

Conform procedurilor, după ce au făcut audieri și au stabilit ce s-ar fi întâmplat, polițiștii au sesizat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului, competenți pentru a cerceta faptele de ultraj. De precizat că pădurarul a mai fost victimă a unei fapte de ultraj, acum doi ani, autor fiind tot un rom de la Capu Codrului.

În ședința de joi, 4 noiembrie, Judecătoria Gura Humorului a dispus arestarea preventivă, pentru ultraj, a inculpaților Adi Marian Lifciu, Alexandru Claudiu Bercia și Claudiu Vasile Solomon.

„Prin fermitate și modul integrat și operativ de lucru reafirmăm, încă o dată, că polițiștii nu tolerează comportamentele antisociale și vor dispune măsuri procesuale conform legii, acordând întregul suport la înfăptuirea actului de justiție”, a transmis comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei arestați, în cazul pădurarului lovit cu parii, după ce a surprins un grup de romi la furat lemne.
 Vizualizări articol: 1835 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trei arestați, în cazul pădurarului lovit cu parii, după ce a surprins un grup de romi la furat lemne0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei