Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 260 (7872)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Primarul din Șcheia, Vasile Andriciuc, trimis în judecată pentru complicitate la fraudă cu fonduri europene

Vineri, 5 Noiembrie 2021 (14:52:19)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Procurorii de la Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava au anunțat că au trimis în judecată mai mulți inculpați într-un dosar privind încasarea ilegală de subvenții prin Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură de către fermieri din Șcheia. Prejudiciul reținut în dosarul procurorilor DNA este de aproape 550.000 de lei.

Printre cei trimiși în judecată este și primarul Vasile Andriciuc, acuzat de complicitate și uz de fals.

Faptele s-ar fi produs în perioada 2011-2014 și au fost descrise succint de procurorii DNA:

”Patru persoane fizice (autori sau complici) ar fi depus sau ar fi ajutat la depunerea la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), a mai multor documente false (adeverințe, contracte de concesiune etc.) în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plată unică, pentru suprafețe de teren pe care nu le dețineau, în mod legal, în realitate. În același context, în cursul anului 2014, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a respins o cerere de plată din cauza unor neconcordanțe constatate între suprafețele menționate în documente și cele stabilite cu ocazia controlului administrativ pe teren”.
O parte din acele documente ar fi fost întocmite sau puse la dispoziție de către inculpații Andriciuc Vasile, Rîșca Luminița și Ionesi Gheorghe.

Până când APIA a constatat neconcordanțele, solicitanții ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 541.532 lei.

Primarul Andriciuc a fost trimis în judecată pentru infracțiunile de ”complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată”, ”complicitate la tentativă la folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept sau reținerea pe nedrept de fonduri europene” și ”fals intelectual”.

Pe lângă persoanele fizice, printre cei trimiși în judecată se mai află Luminița Rîșca, fostul secretar al comunei, și SC SCHWANENSEE SRL, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată”.

Procurorii au dispus luarea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra unor bunuri imobile ce aparțin inculpaților Andriciuc Vasile și Ionesi Gheorghe. De asemenea, a mai fost dispusă măsura popririi asupra sumelor de bani deschise pe numele SC Schwanensee SRL și a unuia dintre inculpați, persoană fizică.

Dosarul va fi judecat la Tribunalul Suceava.

Inculpații se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o sentință definitivă a instanțelor de judecată.

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul din Șcheia, Vasile Andriciuc, trimis în judecată pentru complicitate la fraudă cu fonduri europene.
 Vizualizări articol: 1437 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primarul din Șcheia, Vasile Andriciuc, trimis în judecată pentru complicitate la fraudă cu fonduri europene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei