Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 260 (7872)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Oficial

Ministrul Educației: „Școlile care au o rată de vaccinare sub 60 la sută vor începe școala în sistem online”

Vineri, 5 Noiembrie 2021 (10:39:05)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat vineri, 5 noiembrie, că începând de luni, 8 noiembrie, în școlile și grădinițele în care pragul de vaccinare a personalului școlar este de peste 60%, elevii merg fizic la școală. Sub acest prag, elevii întră în online”. Oficialul a spus că tot vineri inspectoratele școlare județene urmează să afișeze listele actualizate cu ratele de vaccinare din școli, pe baza cărora se va decide dacă o școală reia luni activitatea cu prezență fizică sau online.  „Văzând acea listă deja poți ști dacă luni copilul va putea să meargă la școală cu prezență fizică sau nu”, a declarat Cîmpeanu.

Ministrul Educației a afirmat că în afară de această condiție, adică pragul de vaccinare a personalului școlar din școli, rămân în vigoare și regulile inițiale. Mai exact, la apariția unui caz de Covid-19 într-o clasă se intră în online, iar dacă în școală se înregistrează mai multe cazuri, toată unitatea va suspenda prezența fizică la ore.Ministrul Educației a mai precizat că doar 54% din școlile din România au rata de vaccinare peste 60%, iar elevii și profesorii vor fi testați de două ori pe săptămână.

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a reamintit că elevii claselor a VIII-a au cu o teză mai puțin, iar cei din clasele de liceu vor susține trei teze, mai puțin cu una fața de până acum. „Este pregătit pentru semnare al treilea ordin care se referă la modalitatea de începere a școlii. Pentru că școala va începe pentru toți elevii și pentru toți copiii din grădiniță în data de 8 noiembrie, mă refer aici la învățământul de stat și învățământul privat. Este în curs de derulare ședința Comitetului Național pentru situații de urgență prin care se propune modificarea ordinului ministrului Educației și ministrului Sănătății în acest sens. În foarte scurt timp va fi validată propunerea, ordinul va fi semnat și va fi transmis către Monitorul Oficial în vederea publicării astăzi, cât mai curând posibil, în așa fel încât pe parcursul acestei zile să poată exista ședințele de consiliu de Administrație în fiecare școală, prin care să se ia decizia de funcționare a școlii începând din 8 noiembrie. Rata de vaccinare a fiecărei școli și grădinițe va fi disponibilă pe site-ul fiecărui inspectorat școlar județean”, a declarat într-o conferință de presă Sorin Cîmpeanu.

De asemenea, în situația în care dincolo de rata de vaccinare există probleme la nivel de resurse umane, sunt profesori infectați, carantinați sau există probleme de infrastructură „va exista în continuare ca la nivel școlar să se depună o cerere pe baza ordinului de ministru 5338 pentru ca școala să rămână online chiar dacă are rata de vaccinare de peste 60 la sută. Rata de vaccinare de peste 60 la sută, conform raportărilor de la finalul săptămânii trecute, există în 54 la sută din școlile și grădinițele din România, învățământ de stat și învățămînt privat”.

Acest prag va fi actualizat de acum încolo săptămânal, ziua de vineri fiind considerată o zi de referință. În momentul în care va depăși 60 la sută acea școală sau grădiniță poate trece la învățământ cu prezență fizică.

„Toate aceste reguli pot fi aplicate din două motive. Odată pentru că în sistemul de învățământ avem disponibile rata de vaccinare în fiecare școală și fiecare grădiniță din România, lucru care nu se mai întâlnește în niciun alt domeniu, drept pentru care mulțumesc tuturor colegilor din învățământ care au înțeles importanța vaccinării pentru siguranțăa sanitară în școli și de asemenea la nivelul sistemului, incluzând și învățământul universitar, rata de vaccinare este de 70 la sută”, a transmis Sorin Cîmpeanu.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Educației: „Școlile care au o rată de vaccinare sub 60 la sută vor începe școala în sistem online”.
 Vizualizări articol: 2340 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Ministrul Educației: „Școlile care au o rată de vaccinare sub 60 la sută vor începe școala în sistem online”1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei