Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 260 (7872)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tăieri ilegale de arbori, inclusiv pentru amenajarea unei locuințe, descoperite de Garda Forestieră Suceava în păduri de stat și private

Vineri, 5 Noiembrie 2021 (16:04:02)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

În perioada 2-4 noiembrie, Garda Forestieră Suceava a efectuat acțiuni de control și prevenție în mai multe suprafețe din fondul forestier național, pe raza de activitate a mai multor ocoale silvice de stat și private.

Întrucât au fost identificate încălcări ale regimului silvic, inclusiv fapte ce pot fi încadrate în sfera penală, a fost solicitat sprijinul organelor de poliție pentru documentarea și constatarea faptelor.
Astfel, pe raza comunei Șaru Dornei, în suprafața de fond forestier proprietate publică a statului, administrată de către Ocolul Silvic Crucea, delegații Gărzii Forestiere Suceava au găsit 9 cioate provenite din tăieri ilegale de arbori, având un volum total de 11,89 mc, valoarea totală a prejudiciului totalizând 5.446 lei.

În acest caz au fost sesizate organele de cercetare penală competente cu privire la infracțiunea de tăiere fără drept de arbori și furt.
Alte tăieri ilegale au fost identificate tot în bazinul Dornelor, într-o suprafață de fond forestier aparținând Primăriei comunei Josenii Bârgăului, județul Bistrița-Năsăud, situată teritorial pe raza comunei Poiana Stampei, județul Suceava.

În această locație, delegații Gărzii Forestiere Suceava au identificat 11 cioate provenite din arbori tăiați ilegal, cu un volum de 8,11 mc și o valoare totală a prejudiciului de 3.631 lei. Având în vedere faptele constatate se va înainta organelor de cercetare competente sesizare cu privire la infracțiunea de tăiere fără drept de arbori și furt.
În al treilea caz, pe raza localității Voroneț, într-o suprafață de fond forestier proprietate privată aparținând unei persoane fizice administrată de către Ocolul Silvic Gura Humorului, delegații Gărzii Forestiere Suceava au constatat în urma verificărilor 12 cioate provenite din tăieri ilegale de arbori având un volum total de 3,46 mc, valoarea totală a prejudiciului totalizând 1.528 lei.

Cu ocazia verificărilor delegații Gărzii Forestiere Suceava au constatat și alte fapte ce contravin regimului silvic, respectiv reducerea suprafeței fondului forestier național, prin decopertarea unei suprafețe de cca 100 mp și amplasarea unei fundații din beton în vederea construirii unei locuințe. Faptele constatate vor fi sesizate organelor de cercetare penală competente conform prevederilor legale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăieri ilegale de arbori, inclusiv pentru amenajarea unei locuințe, descoperite de Garda Forestieră Suceava în păduri de stat și private.
 Vizualizări articol: 2008 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăieri ilegale de arbori, inclusiv pentru amenajarea unei locuințe, descoperite de Garda Forestieră Suceava în păduri de stat și private0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei