Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 mai 2021 - Anul XXVI, nr. 113 (7725)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiectul educativ „Adolescența – tărâmul nisipurilor mișcătoare”, la Școala Gimnazială „Miron Costin”

Luni, 17 Mai 2021 (13:18:28)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevi ai Școlii Gimnaziale „Miron Costin” Suceava au participat, în perioada 10 – 15 mai 2021, la proiectul educativ „Adolescența – tărâmul nisipurilor mișcătoare”. În cadrul întâlnirilor cu Consiliul Școlar al Elevilor, elevii și-au exprimat dorința de a participa la acțiuni pe această temă de mare interes, „din dorința de a se informa,  de a comunica și, mai ales, de a se exprima, în legătură cu această perioadă ce aduce mari schimbări la nivelul sinelui (al concepției de sine și al imaginii de sine)”. „Așa a luat naștere proiectul, alături de profesorii diriginți și de consilierul școlar, elevii au participat la dezbateri în cadrul unor workshop-uri organizate cu prilejul unor zile semnificative din calendarul educativ (11mai – Ziua Tatălui, 13 mai – Ziua Dorului și 15 mai – Ziua Familiei). În cadrul acestor întâlniri, s-au prezentat subiecte de interes, precum situaţiile critice cu consecinţe costisitoare şi de durată asupra sănătăţii şi stării de bine a adolescentului, determinate de dorinţa de afirmare personală şi de câştigare a superiorităţii, de nivelul ridicat al impulsivităţii specific vârstei (căutarea de senzaţii, testarea limitelor etc.)”, ne-a spus coordonatoarea de proiecte și programe educative prof. Elena Adrobotoaei, de la Școala Gimnazială „Miron Costin” Suceava.

·       Filme realizate de elevi

Printre temele abordate: Familia – locul unde iubirea nu se termină niciodată! – clasa a VII-a A, prof. Apetrea Gabriela; Impactul internetului şi al reţelelor de socializare asupra adolescenţilor – clasa a VII-a B, prof. Buțerchi Rodica; Libertate sau dependenţă – Influenţa substanţelor toxice asupra sănătăţii! – clasa a VII-a C, prof. Strugaru Violeta; Adolescența – vârsta întrebărilor – clasa a VII-a D. prof. Cucu Ancuța; Viaţa – darul lui Dumnezeu. Rolul educaţiei spirituale în viaţa adolescentului.– clasa a VII-a E,  prof. Mitu Pascal.

„Extrem de importantă a fost prezența consilierului școlar, prof. psiholog Daniela Apetrei, care a moderat dezbaterile, oferind informații și un caracter interactiv activităților. Studiile de caz s-au bazat pe minunatele filme ale elevilor de clasa a VII-a (care au fost regizori, scenariști și actori), demonstrând încă o dată dorința de implicare a elevilor, creativitatea (niciun material nu a semănat unul cu celălalt, au fost originale și cu mesaj profund) și, de asemenea, rolul terapiei prin artă, în eliberarea de neliniștile și tulburările acestei vârste”, ne-a mai spus coordonatoarea proiectului. Putem considera că am avut parte de un adevărat festival de film (nu am anticipat că va fi astfel), în care peste 15 echipaje de elevi au prezentat rodul muncii lor. În concluzie, proiectul a fost un succes care a demonstrat încă o dată că educația este rodul colaborării dintre elev, profesor și părinte”, a concluzionat prof. Elena Adrobotoaei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul educativ „Adolescența – tărâmul nisipurilor mișcătoare”, la Școala Gimnazială „Miron Costin”.
 Vizualizări articol: 976 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiectul educativ „Adolescența – tărâmul nisipurilor mișcătoare”, la Școala Gimnazială „Miron Costin”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei