Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 mai 2021 - Anul XXVI, nr. 113 (7725)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

ÎPS Calinic a sfințit locul și a pus piatra de temelie pentru o nouă biserică în parohia Brodina de Sus

Luni, 17 Mai 2021 (13:06:49)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, s-a deplasat duminică, 16 mai, la Brodina de Sus, unde, conform www.arhiepiscopiasucevei.ro, a sfințit locul și a pus piatra de temelie pentru un nou lăcaș de cult, pe locul în care, în luna ianuarie a acestui an, a ars biserica parohială în totalitate.

„Ierarhul a fost înconjurat de un sobor de preoți și diaconi din care a făcut parte și părintele Ionel Constantin Maloș, protoiereu al protopopiatului Rădăuți. Alături de credincioși, la eveniment au participat fostul preot slujitor, părintele Ioan - Bogdan Dumitriu, și noul preot instalat, părintele Gheorghe - Dumitru Creuco, precum și primarul localității Izvoarele Sucevei,Mihail Mechno, de care aparține Parohia Brodina de Sus. Înaltpreasfințitul Părinte Calinic i-a îndemnat pe cei prezenți la unitate. Părintele Arhiepiscop a menționat faptul că biserica va fi construită în cimitirul parohiei, pe vechiul amplasament, arătând prin aceasta comuniunea înaintașilor trecuți la Domnul cu cei care astăzi au datoria de a rezidi biserica cu hramul <Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil>. De altfel, Înaltpreasfinția Sa a reamintit celor prezenți că <bisericile noastre sunt mărturii văzute ale Învierii Domnului!>”, conform informațiilor postate pe  www.arhiepiscopiasucevei.ro. Lucrările pentru zidirea lăcașului de cult de la Brodina de Sus vor începe în cel mai scurt timp. Biserica nouă va avea demisol, iar turnul clopotniței va fi deasupra intrării în biserică.

Toți cei care doresc să fie alături de credincioșii din Brodina de Sus, greu încercați de incendiul care le-a distrus biserica parohială, se mai spune în comunicatul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, o pot face printr-o donație pentru reconstrucția acesteia, în următoarele conturi deschise la Banca Transilvania: Titular Parohia Brodina de Sus: în lei (RON): RO51BTRLRONCRT0585301201; în EUR :         RO98BTRLEURCRT0585301201;  în GBP:          RO56BTRLGBPCRT0585301201. Contact: Pr. Gheorghe Creuco – 0754 912 858.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ÎPS Calinic a sfințit locul și a pus piatra de temelie pentru o nouă biserică în parohia Brodina de Sus.
 Vizualizări articol: 2742 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
ÎPS Calinic a sfințit locul și a pus piatra de temelie pentru o nouă biserică în parohia Brodina de Sus5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei