Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 ian 2021 - Anul XXVI, nr. 5 (7617)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Negocieri eșuate între USV și Conbucovina SA pentru achiziția blocului din spatele OMV Obcini

Vineri, 8 Ianuarie 2021 (14:18:14)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Negocierile privind achiziția blocului turn ridicat de către SC Conbucovina SA în spatele benzinăriei OMV Obcini, pentru extinderea spațiilor de cazare destinate studenților din cadrul USV, nu au condus la un acord încheiat între părți, conform așteptărilor. Cele două părți nu s-au putut pune de acord asupra detaliilor tehnice de predare-primire a imobilului, care se dorea a fi recompartimentat pentru a deveni cămin studențesc. De asemenea, suma minimă solicitată de către SC Conbucovina SA a fost mai mare decât suma aprobată de Ministerul Educației pentru realizarea acestei achiziții.

Negocierile s-au purtat pe parcursul lunii decembrie, când în baza unui mandat acordat de către Consiliul de Administrație al USV o comisie formată din reprezentanții universității sucevene au demarat negocierile cu investitorul imobiliar Conbucovina SA.

Numărul insuficient de locuri de cazare pentru studenții universității reprezintă un obstacol important în dezvoltarea instituției sucevene de învățământ superior. În același timp infrastructura didactică și de cercetare modernă, precum și calitatea educației atrag anual câteva mii de studenți la programele de studiu oferite de USV. Pentru a onora cererile de cazare într-o proporție cât mai mare, USV s-a văzut nevoită să apeleze, în fiecare an universitar, la protocoale de cazare cu unități de învățământ din mediul preuniversitar și să închirieze locuri de cazare din mediul privat. Aceste cauze au creat necesitatea unor cercetări pe piața imobiliară, în urma acestora fiind identificat imobilul proprietate a SC Conbucovina SA, aflat în construcție spre faza de finalizare, în spatele OMV Obcini. Recompartimentarea acestui spațiu conform necesităților USV ar fi rezolvat o importantă parte a problemelor de cazare a studenților, însă din motivele amintite, cele două părți nu au ajuns la un consens.

În aceste condiții conducerea Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava este nevoită să identifice alte spații imobiliare aflate în dezvoltare în apropierea sediului universității, precum Ansamblul Rezidențial Avanera, un complex de locuințe ce urmează a fi ridicat în zona din spatele Stadionului Areni și construit de Trutzi Real Estate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Negocieri eșuate între USV și Conbucovina SA pentru achiziția blocului din spatele OMV Obcini.
 Vizualizări articol: 2499 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Negocieri eșuate între USV și Conbucovina SA pentru achiziția blocului din spatele OMV Obcini0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Napolitane cu ciocolată (de post) Este o rețetă veche, rapidă, ieftină, de post, foarte gustoasă și care nu cere pricepere în bucătărie. Napolitanele astfel pregătite se păstrează la temperatura camerei, în bucată întreagă, învelită în hârtie, nu... Citeşte