Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 ian 2021 - Anul XXVI, nr. 5 (7617)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Asigurarea personalului medical pentru centrele de vaccinare, o mare necunoscută

Vineri, 8 Ianuarie 2021 (14:00:28)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cele 30 de centre din județ în care ar trebui să înceapă vaccinarea în etapa a doua au fost identificate, dar reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava speră să găsească și personalul necesar. Fiecare centru urmează să fie deservit de doi medici, unul pe linie epidemiologică și altul care să asigure timp de 15 minute supravegherea persoanei care s-a vaccinat. De asemenea, fiecare centru de vaccinare va avea 4 asistenți medicali și câte 2 registratori. Iar aceste 30 de echipe trebuie constituite până vineri, 15 ianuarie, când este programat începutul celei de-a doua etape de vaccinare a populației.

În total, în județul Suceava este nevoie de 240 de persoane pentru ca activitatea din cele 30 de centre să poată începe și să se poată derula în condiții optime. Gabriela Băncilă, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, a precizat că momentan nu se știe modalitatea în care vor fi plătite persoanele care vor lucra în centrele de vaccinare, dar acest aspect va fi stabilit zilele următoare de reprezentanții Ministerului Sănătății.

”Tot până pe 15 ianuarie fiecare centru de vaccinare trebuie dotat cu un minim de echipament și sperăm ca lucrurile să se rezolve, chiar dacă timpul rămas la dispoziție este foarte scurt. Sperăm să nu avem probleme cu personalul care va lucra în aceste centre, și spun asta din prisma faptului că în ultima vreme a existat o lipsă de personal medical destul de acută. Campania de vaccinare va fi una de lungă durată, iar personalul medical va avea de muncă probabil și 12 ore pe zi, ceea ce nu este deloc simplu”, a precizat Gabriela Băncilă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asigurarea personalului medical pentru centrele de vaccinare, o mare necunoscută.
 Vizualizări articol: 1460 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Asigurarea personalului medical pentru centrele de vaccinare, o mare necunoscută0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Napolitane cu ciocolată (de post) Este o rețetă veche, rapidă, ieftină, de post, foarte gustoasă și care nu cere pricepere în bucătărie. Napolitanele astfel pregătite se păstrează la temperatura camerei, în bucată întreagă, învelită în hârtie, nu... Citeşte