Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 nov 2020 - Anul XXV, nr. 272 (7577)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Romanul „Bibliotecarul Infernului”, semnat de Constantin Severin, distins cu premiul „Cartea anului 2019”

Miercuri, 18 Noiembrie 2020 (09:09:00)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Romanul „Bibliotecarul Infernului”, semnat de scriitorul sucevean Constantin Severin, a fost distins cu premiul „Cartea anului 2019” (proză) de către Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Bacău. Pe17 noiembrie 2020, au fost acordate premiile Filialei Bacău a Uniunii Scriitorilor din România. Juriul a fost alcătuit din următorii scriitori:Adrian Dinu Rachieru – președinte, Membri: Grigore Codrescu, Gheorghe Iorga, Petre Isachi, Cristina Ștefan.Au mai fost acordate următoarele distincții: Cartea anului 2019 - poezie – Lucian Mănăilescu, cu volumul „Amurg în șoapte”, Premiul pentru debut, literatură pentru copii – Oana Savin – „Povestea înțeleptului Smotănilă și a unei fetițe cuminți”, Premiul Opera Omnia 2020 – Constantin Călin – pentru întreaga activitate literară.„Prozator profund, cu o imagistică bogată, cu o tehnică proaspătă, care stârneşte interesul lecturii, Constantin Severin aduce în faţa lectorilor săi o poveste captivantă, în care ne putem regăsi fiecare. Obsesiile culturale, cele carnale, cele sociale, precum şi cele mentale ale personajului principal ne fac să trăim cu intensitate fiecare pagină a acestei cărţi, cu atât mai mult cu cât ai mereu senzaţia că din cititor poţi deveni treptat un personaj al romanului. <Bibliotecarul Infernului> este una dintre cele mai tulburătoare cărţi scrise în ultimii ani în România, iar asta nu face decât să recunoaştem vocaţia autentică a lui Constantin Severin, prozator, poet şi artist vizual pe care istoria literară nu îl mai poate ignora”, a scris Paul Gorbanpe coperta a IV-a a romanului „Bibliotecarul Infernului”.

În cadrul evenimentului „Toamna bacoviană a scriitorilor din Filiala Bacău a Uniunii Scriitorilor din România”, ediția 2020, au mai fost acordate Premii speciale:Premiul „George Bacovia” – Nicolae Mihai,Premiul „Octavian Voicu” – Gina Zaharia, Premiul „Tristan Tzara” – George Calcan,Premiul „ Sergiu Adam” – Eleonora Stamate,Premiul „Radu Cârneci”– Camelia Iuliana Radu,Premiul „Petru Scutelnicu”  – Emil Nicolescu, Premiul „George Bălăiță” – Dan Iacob,Premiul „Dinu Zarifopol”– Mara Paraschiv”, Premiul „Vasile Sporici” – Mioara Bahna,Premiul „Ștefan Zeletin” – Ionel Necula, Premiul „ Alexandru Piru” – Petruș Andrei, Premiul Special Literatură De Călătorie – Doru Ciucescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Romanul „Bibliotecarul Infernului”, semnat de Constantin Severin, distins cu premiul „Cartea anului 2019”.
 Vizualizări articol: 1249 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Romanul „Bibliotecarul Infernului”, semnat de Constantin Severin, distins cu premiul „Cartea anului 2019”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei