Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 sep 2020 - Anul XXV, nr. 224 (7529)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

FSLI: Cerem vaccinarea antigripală cu prioritate a personalului din educație

Miercuri, 23 Septembrie 2020 (15:16:58)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ îi solicită public ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, să facă toate demersurile pentru asigurarea cadrului legal prin care angajații din sistemul de educație să beneficieze, la cerere, de vaccinare antigripală gratuită, realizată cu prioritate.

Federația vine cu această cerere, după ce chiar ministrul Sănătății a declarat că au fost achiziționate până în prezent 3 milioane de doze de vaccin și cadrele didactice ar trebui să fie incluse în categoria de risc privind persoanele care vor beneficia în acest an de vaccin.

Atragem atenția asupra faptului că, prin naturaprofesiei, salariații din învățământ sunt expuși suplimentar îmbolnăvirii și pot deveni la rândul lor surse de infectare a populației școlare cu virusul gripal.

Cu atât mai mult, vă reamintim că, în contextul pandemiei generate de virusul SARS-CoV-2 și a apropierii sezonului rece, apariția simptomelor specifice virozelor respiratorii (de exemplu, tuse, febră, probleme respiratorii) sau a altor simptome de boală infecţioasă (de exemplu, vărsături, diaree, mialgii, stare general modificată), însoţite sau nu de creşteri de temperatură, vor conduce la izolarea la domiciliu a salariaților respectivi, potrivit pct. IV – Protocoale, subpct. 4 – Protocol de triaj, lit. b) Triajul zilnic – al Ghidului privind măsurile sanitare şi de protecţie în unităţile de învăţământ preuniversitar în perioada pandemiei COVID-19, prevăzut în Anexa nr. 1 la Ordinul comun M.E.C./M.S. nr. 5487/1494/2020, ceea ce va da naștere la noi sincope în desfășurarea în bune condiții a procesului instructiv-educativ din unitățile de învățământ preuniversitar.

Astfel vor putea fi evitate blocajele activității educative, din cauza declanșării scenariului roșu, generat de incertitudini privind infectarea sau nu cu virusul SARS-CoV-2.

Considerăm că Ministerul Sănătății și Ministerul Educației și Cercetării trebuie să organizeze o campanie națională de vaccinare a angajaților din sistemul de învățământ, la solicitarea acestora, prin intermediul cabinetelor medicale școlare, acolo unde acestea există. În acest fel vaccinarea va fi realizată mult mai rapid, fără ca medicii de familie să fie suprasolicitați. 

"Colegii noștri sunt îngrijorați de ce se poate întâmpla în unitățile de învățământ, odată cu începerea sezonului gripal, în contextul actual al pandemiei cu noul Coronavirus. Credem că tot personalul din învățământ este supus unor riscuri de îmbolnăvire, în mod special angajații care au vârsta peste 60 de ani și care suferă de anumite boli cronice. Ministerul Sănătății și Ministerul Educației și Cercetării pot demara o campanie națională de vaccinare împotriva virusului gripal, pentru că imunizarea cadrelor didactice și a personalului nedidactic sau didactic auxiliar este foarte importantă dacă ne gândim că sunt deja școli care au trecut pe scenariul roșu din cauza COVID-19. Colegii noștri au nevoie de o atenție sporită și de sprijin real din partea autorităților, pentru că ne place sau nu, trebuie să admitem, sunt o categorie de risc, în prima linie", a declarat Simion Hancescu, președinte FSLI.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului FSLI: Cerem vaccinarea antigripală cu prioritate a personalului din educație.
 Vizualizări articol: 1076 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
FSLI: Cerem vaccinarea antigripală cu prioritate a personalului din educație1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei