Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 sep 2020 - Anul XXV, nr. 224 (7529)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Suceveanca Antonia Mihăilescu, câștigătoarea Premiului „Alexandru Mușina” pentru debut în poezie

Miercuri, 23 Septembrie 2020 (14:23:52)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceveanca Antonia Andra Mihăilescu, membră a cenaclului de poezie Casa de Poezie „Light of ink”, a câștigat recent Premiul „Alexandru Mușina” pentru debut în poezie, ediția a VII-a. După cum am aflat de la prof. Gheorghe Cîrstian, fondatorul cenaclului de poezie Casa de Poezie „Light of ink”, câștigătoarea Premiului „Alexandru Mușina” pentru debut în poezie, constă într-un premiu în valoare de 500 de euro și publicarea volumului în colecția AM a Editurii Tracus Arte. Premiul este oferit de Editura Aula Magna, în parteneriat cu Facultatea de Litere a Universității Transilvania din Brașov și cu Editura Tracus Arte.

Juriul concursului a fost format din Al. Cistelecan - președinte, Ruxandra Cesereanu, Romulus Bucur, Caius Dobrescu, Radu Vancu și Adrian Lăcătuș. Ediția din acest an a concursului a înregistrat un număr record de manuscrise. După câștigarea premiului, poeta Antonia Andra Mihăilescu a spus: „Mi-am dorit premiul Mușina, și asta mai ales după ce prietenul nostru, poetul Vlad Sibechi, devenise <Regele Dimineții>, grație câștigării premiului cu pricina. (...) Recunosc eu cu mâna pe inimă sprijinul profesorului Gheorghe Cîrstian care, ca un editor de carte adevărat, a realizat conceptul de volum. Împreună, adunând și ideile celor din jur, am finalizat volumul și l-am trimis la concurs. Vlad Sibechi fusese foarte fericit să câștige mai ales datorită juriului prestigios și mărturisesc acum că trăiesc același sentiment de bucurie. Să câștigi un premiu în care juriul e format din astfel de personalități... aceasta e chiar o mare bucurie, o imensă și deloc gratuită satisfacție personală. Le mulțumesc din tot sufletul tuturor membrilor juriului pentru aprecierea volumului meu. Vă mulțumesc tuturor celor care m-ați felicitat. A fost ca la sărbătorirea zilei de naștere. Într-un fel, chiar așa a fost, dar nu vreau să încep să filosofez. Mulțumesc mult, prieteni dragi!”

Poeta Antonia Mihăilescu a absolvit Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava, iar acum studiază regie la Universitatea de Arte „George Enescu” Iași.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveanca Antonia Mihăilescu, câștigătoarea Premiului „Alexandru Mușina” pentru debut în poezie.
 Vizualizări articol: 1545 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Suceveanca Antonia Mihăilescu, câștigătoarea Premiului „Alexandru Mușina” pentru debut în poezie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei