Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 sep 2020 - Anul XXV, nr. 224 (7529)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

12 treceri la nivel cu calea ferată din județ sunt modernizate radical

Miercuri, 23 Septembrie 2020 (16:23:45)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași a anunțat finalizarea lucrărilor de amenajare și modernizare a trecerii la nivel cu calea ferată de pe DN 29 Suceava-Botoșani, de la Dumbrăveni. Lucrarea a presupus montajul de stâlpi de iluminat cu încărcare solară, montajul de stâlpi pentru delimitarea sensurilor de circulaţie, semnalizare rutieră orizontală cu benzi rezonatoare şi covor antiderapant, pe o distanţă de 50 de metri, între barieră şi indicator.

Contactat de Monitorul de Suceava, inginerul Nicolae Popovici, purtătorul de cuvânt al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași, ne-a declarat că la 12 treceri la nivel cu calea ferată de pe drumurile naționale care străbat județul Suceava se efectuează lucrări de amenajare de același fel. Unele sunt deja finalizate, altele, în curs de finalizare.

Oficialul a mai precizat că în afara acestor 12 treceri modernizate, în județul Suceava mai sunt trei care nu sunt prinse în acest proiect de îmbunătățire a siguranței traficului și reducere a mortalității. Este vorba de două treceri la nivel dintre Rădăuți și Gălănești și de una de la Vârfu Dealului - Păltinoasa (la ultima momentan pe linia care traversează drumul nu circulă trenuri), cu precizarea că aici este vorba doar de trecerile la nivel de peste drumurile naționale.

Proiectul de amenajare a trecerilor la nivel ale drumurilor naţionale cu calea ferată este finanţat cu peste 34,3 milioane de lei prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.

Acest proiect, finanţat din fonduri europene nerambursabile, are ca scop creşterea siguranţei rutiere prin amenajarea a 246 de treceri la nivel a drumurilor naţionale cu calea ferată până la sfârşitul anului 2021.

Proiectul constă în amenajarea trecerilor la nivel a drumurilor naţionale cu calea ferată şi presupune: montajul de stâlpi de iluminat cu încărcare solară, montajul de stâlpi pentru delimitarea sensurilor de circulaţie, semnalizare rutieră orizontală (simboluri preformate şi benzi rezonatoare din marcaj rutier) şi marcaj tip covor antiderapant (se va realiza pe o distanţă de 50 de metri, între barieră şi indicator).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 12 treceri la nivel cu calea ferată din județ sunt modernizate radical.
 Vizualizări articol: 1585 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
12 treceri la nivel cu calea ferată din județ sunt modernizate radical5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei