Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 sep 2020 - Anul XXV, nr. 209 (7514)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Expoziție-concurs

Ciobănescul Românesc de Bucovina, expus pe stadionul Areni

Duminică, 6 Septembrie 2020 (17:58:57)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Singurul câine care promovează Bucovina – Ciobănescul Românesc de Bucovina, a fost duminică în centrul atenției a sute de iubitori de animale, adunați în mijlocul Sucevei, pe Stadionul Areni.

Expoziția concurs pentru promovarea câinelui de rasă Ciobănesc Românesc de Bucovina, organizată de Clubul Național Bucovina, în parteneriat cu Primăria Suceava, a oferit deținătorilor de astfel de exemplare posibilitatea de a-i aduce să fie evaluați de profesioniști, iar la final, în funcție de rezultatele obținute, să primească certificat de aptitudini pentru câine campion.

“Domnilor câini, vă rugăm să nu mai lătrați un pic, să putem și noi vorbi!”

li s-a adresat Viorel Gașpar, președintele Clubului Național Bucovina, care a precizat că aceasta este prima acțiune a manifestării, care va fi urmată în luna noiembrie de un simpozion dedicat Ciobănescul Românesc de Bucovina, precum și o a doua expoziție, cu examenul de selecție.

El a spus că atât președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur cât și primarul Sucevei, Ion Lungu, sunt vechi combatanți pentru recunoașterea rasei de către Federația Chinologică Internațională, fiind și proprietari de Ciobănești Românești de Bucovina, la fel ca și consilierul local Adrian Arămescu, care a dus frumoase exemplare la toate expozițiile din țară, pentru promovarea rasei.

“N-o să uit niciodată primul meu câine ciobănesc de Bucovina – l-am avut când am început meseria de inginer silvic, iar un bătrân mi-a spus că acest câine cu lătrat gros definește statutul omului – dacă e gospodar sau mai puțin gospodar. După aceea am înțeles eu despre ce este vorba. Îmi crește inima când văd că Ciobănescul de Bucovina se vinde și în alte regiuni. Pe stema Bucovinei ar trebui să se găsească și ciobănescul de Bucovina”, a spus Gheorghe Flutur, având ca fundal sonor lătratul gros al zecilor de patrupede din această rasă.

Primarul Ion Lungu a spus că este prezent acolo sunt aici în primul rând în calitate de iubitor de animale și proprietar de câini din această rasă:

“Iubesc această rasă, sunt la a treia generație de Ciobănesc Românesc de Bucovina, mai întâi l-am avut pe Rug, am continuat cu Nero și acum îl am pe Martinel. Sunt câini deosebiți, prietenoși, care se atașează de stăpân, în același timp sunt foarte utili, de pază în mod deosebit. Pe lângă faptul că sunt robuști, sunt și jucăuși, prietenoși. Nu îmi pot închipui cum ar fi viața fără un asemenea câine!”. El a făcut apel și la respectarea riguroasă a tuturor măsurilor de protecție a participanților, astfel încât să nu existe nici un fel de incident care să “știrbească” din frumusețea evenimentului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ciobănescul Românesc de Bucovina, expus pe stadionul Areni.
 Vizualizări articol: 2747 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Ciobănescul Românesc de Bucovina, expus pe stadionul Areni5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei