Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 sep 2020 - Anul XXV, nr. 209 (7514)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiecte de dezvoltare

Adrian Popoiu face parte din conducerea unei asociații regionale care va gestiona importante fonduri europene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul orașului Siret, Adrian Popoiu, face parte din conducerea Asociației pentru Dezvoltare Intercomunitară – Dezvoltare Sustenabilă și Integrată în Țara de Sus, un organism de implementare a investițiilor teritoriale integrate în cadrul unui program pilot de descentralizare pentru accesarea de fonduri europene. Adrian Popoiu a spus că în perioada de programare 2021 – 2027 orașul Siret va putea accesa fonduri suplimentare față de cele gestionate deja prin Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est din Piatra Neamt. În calitate de vicepreședinte al Asociaţiei pentru Dezvoltare Intercomunitară – Dezvoltare Sustenabilă și Integrată în Țara de Sus care cuprinde localități din județele Suceava, Botoșani și Iași, Adrian Popoiu a ținut să salute decizia președintelui României, Klaus Iohannis, de a promulga Legea 176/2020 prin care ITI Țara de Sus a fost desemnată organism de implementare a fondurilor europene.

„Vom putea astfel să atragem fonduri europene în perioada 2021-2027 prioritar pentru investiții care privesc sprijinirea mediului de afaceri, îmbunătățirea mobilității urbane și reducerea emisiilor de CO2, infrastructura educațională și de calificare/recalificare a capitalului uman, dezvoltarea infrastructurii de mediu și protecția mediului, implementarea de soluții de tip smart city și altele”, a explicat primarul din Siret. El a adăugat că prin promulgarea acestei legi se asigură posibilitatea ca banii europeni să fie atrași în mod special pentru relansarea economiei și a investițiilor în zona de investiții teritoriale integrate Suceava, Botoșani, Iași pentru atragerea de investitori și crearea de noi locuri de muncă, astfel încât cei care au fost nevoiți să își părăsească localitățile natale să aibă o șansă reală de a se întoarce acasă. Adrian Popoiu a mai spus că în acest fel, Asociaţia pentru Dezvoltare Intercomunitară – Dezvoltare Sustenabilă și Integrată în Țara de Sus va implementa strategii și va aloca resurse financiare prin care se vor recupera decalajele economice și sociale între aceste județe și restul țării. El a evidențiat faptul că doar două organisme la nivelul întregii regiunii de Nord-Est vor îndeplini rol de implementare, Asociaţia pentru Dezvoltare Intercomunitară – Dezvoltare Sustenabilă și Integrată în Țara de Sus și ADR NE Piatra Neamț. „Suntem astfel cu un pas mai pregătiți pentru atragerea de fonduri europene benefice comunităților defavorizate”, a declarat Adrian Popoiu.

 

Primăria Siret, pe primul loc în Regiunea de Nord-Est la fondurile europene atrase pe cap de locuitor

De precizat că Primăria orașului Siret se află pe primul loc în Regiunea de Nord-Est în ceea ce privește fondurile europene atrase pe cap de locuitor. În momentul de față Primăria Siret are opt proiecte europene finanțate prin Programul Operațional Regional 2014-2020, cu o valoare totală de peste 22 de milioane de euro. Clasamentul include ca beneficiari doar unități administrativ-teritoriale din rândul orașelor și municipiilor care au semnat contracte de finanțare din cele șase județe din Regiunea de Nord-Est, cu excepția municipiilor reședință de județ. Acest lucru a fost remarcat recent și de directorul Agenției de Dezvoltare Nord-Est, Vasile Asandei, care a evidențiat faptul că Siretul poate fi dat ca exemplu în ceea ce privește accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea orașului.

Vasile Asandei a spus că „rețeta” Primăriei Siret la acest capitol a fost perseverența și încrederea că fondurile europene pot dezvolta o comunitate locală.

Directorul ADR Nord-Est a evidențiat și implicarea primarului orașului Siret, Adrian Popoiu, și a echipei acestuia în promovarea de proiecte europene. „Îmi place să cred că deschiderea noastră spre colaborare și cooperare cu toți partenerii, în egală măsură, este de notorietate. Iar cu Primăria Siret și cu domnul primar Popoiu nu am făcut o excepție. Excepția vine, însă, din cum înțelege fiecare dintre colaboratorii noștri să abordeze această deschidere. Echipa Primăriei Siret, care este implicată în gestionarea proiectelor, a fost mereu în contact cu colegii mei, a cerut informații și a respectat întocmai recomandările colegilor mei. Și pot să spun un lucru despre domnul primar Adrian Popoiu. Din 2015, de când am început evenimentele de informare pentru POR 2014-2020, conferințe, sesiuni, lansări de apeluri de proiecte sau consultări publice, nu îmi aduc aminte să fi lipsit la vreunul dintre ele. Și aici mă refer la participarea domnului primar în persoană”, a spus Vasile Asandei.

El a ținut să mai precizeze și faptul că pentru un oraș mic, așa cum este și Siret, accesarea de fonduri europene este extrem de importantă pentru a completa investițiile care se realizează de la bugetul local.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adrian Popoiu face parte din conducerea unei asociații regionale care va gestiona importante fonduri europene.
 Vizualizări articol: 2035 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Adrian Popoiu face parte din conducerea unei asociații regionale care va gestiona importante fonduri europene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei