Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 mai 2020 - Anul XXV, nr. 108 (7413)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

DSP Suceava a propus ridicarea carantinei pentru municipiul Suceava și cele opt comune

Luni, 11 Mai 2020 (18:42:37)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției din cadrul Comitetului Județean de Situații de Urgență Suceava s-a întrunit, luni, în ședință extraordinară, pentru a analiza situația la zi a evoluției infecțiilor cu COVID-19 la nivelul județului Suceava și propunerea Direcției de Sănătate Publică, de solicitare a ridicării măsurii de carantinare a municipiului Suceava și a celor 8 localități limitrofe.

Conform unui comunicat de presă remis de Prefectura Suceava, ședința CJCCI Suceava a venit în continuarea demersurilor către Ministerul Sănătății, Ministerul Afacerilor Interne, Centrul Național pentru Situații Speciale de Urgență, Departamentul pentru Situații de Urgență și Institutul Național de Sănătate Publică, de ridicare a carantinei în Suceava.

Comunicatul Prefecturii arată că propunerea DSP a fost susținută de argumente tehnice de specialitate și medicale, de natură epidemiologică, care evidențiază trendul pozitiv al evoluției infecțiilor cu COVID-19 în județul Suceava în perioada 26 aprilie - 11 mai, astfel încât Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a adoptat în unanimitate o hotărâre prin care să se propună ridicarea măsurii de carantinare a municipiului Suceava și a celor 8 comune limitrofe.

Hotărârea CJSU Suceava indicată și propunerea DSP Suceava au fost înaintate Institutului Național de Sănătate Publică spre avizare și autorităților centrale spre analiză, în vederea adoptării unei măsuri.

Aceste aspecte au fost aduse la cunoștința primarilor celor 9 localități din zona carantinată, în cadrul unei ședințe operaționale, la care au mai participat prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, subprefectul Daniel Prorociuc, directorul executiv interimar al Direcției de Sănătate Publică, dr. Manuela Trifan, și directorul medical interimar al Spitalului Județean de Urgență Suceava, dr. Valeriu Gavrilovici. 

Comunicatul Prefecturii se încheie cu mulțumiri adresate sucevenilor „pentru întreaga conduită adoptată, pentru faptul că dau dovadă de responsabilitate și echilibru, absolut necesare pentru depășirea acestei perioade grele pentru comunitatea noastră”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DSP Suceava a propus ridicarea carantinei pentru municipiul Suceava și cele opt comune.
 Vizualizări articol: 5803 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
DSP Suceava a propus ridicarea carantinei pentru municipiul Suceava și cele opt comune5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei