Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 mai 2020 - Anul XXV, nr. 108 (7413)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Din 418 pacienți cu COVID internați în Spitalul Suceava, 73 sunt asimptomatici și 208 cu forme ușoare

Luni, 11 Mai 2020 (17:14:42)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul internărilor pacienților cu COVID-19 în Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava este în scădere, de circa 7-10 zile, dar cazurile internate în unitatea medicală se mențin peste 400. Luni după-amiază, erau 418 pacienți cu COVID-19, conform managerului unității medicale, dr. Anatolii Buzdugan. Întrebat câți dintre cei internați sunt asimptomatici, dr. Buzdugan a răspuns că 73 sunt confirmați pozitiv, fără nici un fel de simptome, iar 208 sunt cu forme ușoare de boală și primesc tratament simptomatic.

Numărul mare de pacienți face ca Spitalul de Urgență să rămână în continuare COVID, cu doar un sector non-COVID, dedicat urgențelor patologie medicală și chirurgicală. Spitalul Vechi nu are capacitatea de a interna 400 de pacienți, dar dacă s-ar aloca și județului Suceava structuri modulare pentru pacienții asimptomatici și cu forme ușoare, cum s-a făcut pentru București și Mureș, corpul principal al spitalului și ambulatoriul și-ar putea relua activitatea pentru patologia non-COVID. Această politică față de Suceava este de neînțeles, pe de o parte pentru că aici sunt cele mai multe cazuri din țară, iar pe de altă parte pentru că aceste așa-zise „structuri-COVID” din București și Mureș stau goale, nu au nici un pacient.

Din fericire, de la începutul epidemiei nu au fost decât două cazuri de infarct miocardic acut, care au fost dirijate spre Iași, și un singur caz de accident vascular cerebral, care a fost rezolvat cu succes la Spitalul Suceava. Trebuie precizat, de asemenea, că pentru orice pacient non-COVID care s-ar transfera de la UPU Suceava la un alt spital ar trebui să existe două teste COVID negative. Timpul necesar prelucrării probelor ar pune evident viața pacientului în pericol.

Dr. Anatolii Buzdugan a declarat că în spital „există disponibilitate” pentru cardiologia intervențională, odată cu revenirea după boală a echipei de aici. Atâta timp, însă, cât spitalul nou rămâne cu pacienți COVID și nu revine la structura de dinainte de criză este foarte dificilă nu doar intervenția chirurgicală pentru implantarea de stenturi, cât și monitorizarea postoperatorie, deoarece secția de Terapie Intensivă este dedicată acum pacienților COVID. Odată cu amenajarea unui compartiment ATI lângă secția Boli Infecțioase, conform propunerii fostului coordonator militar al spitalului, gen. dr. Ionel Oprea, această problemă ar fi rezolvată.

De altfel, ordinul nr. 753 din 8 mai a.c., al ministrului Sănătății, prevede ca Direcțiile de Sănătate Publică din fiecare județ să identifice unități de izolare și tratament destinate persoanelor cu infecție COVID - forme asimptomatice, devenite asimptomatice sau cu forme ușoare și fără factori de risc. Aceste unități trebuie să organizeze circuite separate pentru personalul ce le deservește și pentru pacienții COVID-19; de asemenea trebuie prevăzute cu spații de decontaminare. Ca personal, aici vor lucra medici de alte specialități decât boli infecțioase, medici rezidenți sau medici de familie, medici voluntari de orice specialitate, cu obligativitatea asigurării supravegherii asistenței medicale pe parcursul a 24 de ore, supervizați de medic infecționist (inclusiv telefonic).  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Din 418 pacienți cu COVID internați în Spitalul Suceava, 73 sunt asimptomatici și 208 cu forme ușoare.
 Vizualizări articol: 2454 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Din 418 pacienți cu COVID internați în Spitalul Suceava, 73 sunt asimptomatici și 208 cu forme ușoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei