Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 mai 2020 - Anul XXV, nr. 108 (7413)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Duminică grea pentru pompieri, care au intervenit la cinci incendii

Luni, 11 Mai 2020 (11:24:11)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pompierii suceveni au acționat în cursul zilei de duminică pentru lichidarea mai multor incendii izbucnite în județ, operațiunile de stingere fiind prelungite până la ore târzii din noapte.

Trei incendii s-au produs după orele prânzului la case și anexe din localitățile Vulturești, Suceava și Moldovița, apoi, după lăsarea întunericului, alte două incendii au izbucnit în orașul Siret și la o locuință din comuna Horodnic de Sus.

În primul dintre ele, flăcările au distrus o șură din comuna Vulturești, alarma fiind dată la câteva minute după ora 14.00. Pompierii de la Fălticeni ajunși la fața locului au constatat că flăcările cuprinseseră interiorul unui grajd aparținând unei femei de 50 de ani din localitate, două echipaje reușind localizarea și lichidarea incendiului. În urma verificărilor făcute de pompieri s-a stabilit faptul că incendiul a pornit din podul grajdului, cel mai probabil din cauza unei țigări aprinse aruncate la întâmplare. Focul a distrus acoperișul adăpostului de animale și  aproximativ 500 kg de fân, valoarea prejudiciului fiind estimată de proprietar la circa 15.000 lei.

Câteva minute mai târziu, pompierii au fost sesizați despre izbucnirea unui incendiu la o locuință de pe strada Crinului din cartierul Ițcani al municipiului Suceava. Focul a pornit dintr-o anexă aparținând unui bărbat de 65 de ani și s-a extins la acoperișul locuinței acestuia, precum și spre locuința vecinei acestuia, o femeie de 45 de ani. Anexa a ars în totalitate, însă flăcările au distrus și acoperișurile celor două locuințe, extinzându-se și spre partea de locuit a celor două familii. Proprietara în vârstă de 45 de ani și o tânără de 25 de ani au suferit atacuri de panică în timpul incendiului, având nevoie de intervenția paramedicilor de pe ambulanța SMURD sosită la fața locului. În timpul audierilor făcute de polițiști, femeia de 45 de ani a declarat că în jurul orei 14.15 a auzit o bubuitură puternică dinspre anexa vecinului, după care s-a declanșat incendiul. Lucrătorii Del Gaz Grid SRL au asigurat debranșarea locuinței acestuia de la rețeaua de gaz și curent electric, iar reprezentanții ISU urmează a stabili cauza izbucnirii incendiului.

Un al treilea incendiu a izbucnit duminică după-amiază la o locuință din satul Demăcușa, comuna Moldovița, fiind anunțat de către proprietara în vârstă de 46 de ani a gospodăriei, în jurul orei 16.15.

Pompierii de la Câmpulung Moldovenesc au găsit în flăcări un imobil din curtea femeii, focul distrugând pereții, tavanul și mobilierul din interior. Cauza de izbucnire probabilă constatată de angajații ISU a fost stabilită ca fiind un scurtcircuit produs la un cablu electric defect.

 

·        Alte două incendii s-au produs în cursul serii care a urmat

 

Pompierii din orașul Siret au fost anunțați, în jurul orei 22.50, despre izbucnirea unui incendiu la o locuință de pe strada Principatele Unite din localitate.  În imobil locuia în gazdă o familie cu doi copii, care în timp ce se afla în locuință a observat că s-a stins lumina. Când au ieșit toți afară, vecinul din apropiere i-a anunțat că se vedea flacăra din podul casei acestora, motiv pentru care au sunat de urgență la 112.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Siret cu trei autospeciale, care au stins incendiul, stabilind drept cauză a producerii efectul termic al curentului electric după suprasolicitarea instalației electrice.

În incendiu a ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 200 metri pătrați și au fost degradați 150 m2 de pereți, valoarea pagubelor fiind de circa 45.000 lei.

La nici o oră mai târziu, pompierii din Rădăuți au fost alertați de izbucnirea unui incendiu în cătunul Braniște din comuna Horodnic de Sus. Două echipaje de pompieri au reușit stingerea flăcărilor care cuprinseseră locuința aflată în construcție a unui bărbat de 70 de ani. Focul a distrus acoperișul și o parte din pereții casei, valoarea pagubelor fiind de aproximativ 5000 de lei. Pompierii au stabilit că cel mai probabil focul a izbucnit de la o flacără aprinsă pentru iluminat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Duminică grea pentru pompieri, care au intervenit la cinci incendii.
 Vizualizări articol: 2373 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Duminică grea pentru pompieri, care au intervenit la cinci incendii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei