Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 mai 2020 - Anul XXV, nr. 108 (7413)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Gheorghe Flutur a solicitat continuarea cu fonduri europene a lucrărilor la centura municipiului Rădăuți

Luni, 11 Mai 2020 (15:42:46)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că a solicitat ca lucrările de construcție a șoselei de centură a municipiului Rădăuți să fie finalizate cu fonduri europene. Gheorghe Flutur a fost prezent luni pe șantierul centurii din Rădăuți, împreună cu reprezentanții CNAIR Iași, proiectantul și constructorul de la șoseaua de centură.

„Am discutat mai întâi despre amenajarea intersecțiilor șoselei de centură cu drumurile județene și comunale, unde se vor realiza sensuri giratorii. Sunt prevăzute a se executa șapte sensuri giratorii”, a declarat Flutur. El a amintit că proiectul șoselei de centură fost semnat în 2011 și timp de 7 ani nu s-a făcut nimic. „Abia în 2018 au început lucrările. Acum sunt lucrări decontate în proporţie de 55%, valoarea totală actualizată a investiției fiind de 28 milioane euro. Am solicitat Ministerului Fondurilor Europene și Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor să continue finanțarea pe fonduri europene, prin POIM. Există documentația făcută în acest sens”, a spus șeful administraţiei județene.

El a mai declarat că centura municipiului Rădăuți are o lungime de 16,5 km, 4 tronsoane, iar termenul de execuție este de trei ani. „Am dorit să știu care sunt problemele cu care se confruntă constructorul și proiectantul, ce aspecte doresc a mai fi clarificate. Astfel, aceștia vor să discute cu reprezentantul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară, cu cei de la Transgaz pentru relocarea unor conducte de gaz și cu cei de la ACET pentru mutarea unor conducte de apă – canal”, a mai declarat Gheorghe Flutur. El a precizat că la acest obiectiv de investiții au fost reluate lucrările, iar ritmul acestora va crește în perioada imediat următoare, astfel încât constructorul apreciază că ar putea finaliza lucrările până la sfârșitul anului.

„Rădăuțiul are mare nevoie de această centură. Şi trebuie finalizată cât mai curând pentru a asigura decongestionarea traficului și pentru a crește gradul de confort al cetățenilor. Astăzi, prin Rădăuți în trafic se înregistrează între 5.000 și 7.000 de autovehicule în 24 ore”, a spus președintele CJ Suceava. El a mai adăugat că și pentru toate localitățile din zonă, Volovăț, Marginea, Horodnic de Sus, Horodnic de Jos și Dornești, care vor avea acces la această centură, se va reduce considerabil traficul și aici. Gheorghe Flutur a precizat că la începutul lunii iunie constructorul va aduce utilajele la Rădăuți și va începe turnarea straturilor de asfalt. El și-a exprimat speranța că la centura municipiului Rădăuți se vor respecta termenele asumate de constructor.

 

 Lucrări de reabilitare pe mai multe tronsoane de drumuri naţionale

Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a anunţat că tot luni a discutat telefonic cu directorul CNAIR, el precizând că poate să anunţe veşti bune pentru judeţul Suceava în ceea ce priveşte lucrările pe drumurile naţionale. Astfel, Flutur a spus că în acest an sunt prevăzute pentru drumurile naționale lucrări pe lungimi considerabile și de valori importante, respectiv pe DN 2 Grănicești  – Vama Siret (20 de kilometri), precum şi pe mai multe tronsoane de pe DN 17, care vor fi reabilitate, după cum urmează: Ilișești – Suceava (21 km), Pojorâta – Câmpulung Moldovenesc, Podu Coșnei – Vatra Dornei şi Bucșoaia - Gura Humorului. La acestea se mai adaugă lucrări de reabilitare pe tronsonul Sadova – Paltinu (8,7 km) și pe sectorul Păltinoasa – Solca.

„Am convenit să reluăm aceste întâlniri pentru a putea face evaluări la zi. Consider că este nevoie să pregătim relansarea economică a județului, și mă gândesc acum în special la turism, pentru care este nevoie de aceste investiții în infrastructura rutieră”, a încheiat Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheorghe Flutur a solicitat continuarea cu fonduri europene a lucrărilor la centura municipiului Rădăuți.
 Vizualizări articol: 2378 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gheorghe Flutur a solicitat continuarea cu fonduri europene a lucrărilor la centura municipiului Rădăuți0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei