Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 apr 2020 - Anul XXV, nr. 97 (7402)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Amenzi de peste 6.000 de lei și material lemnos confiscat, pentru nereguli la regimul silvic

Marţi, 28 Aprilie 2020 (13:21:44)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Amenzi de peste 6.000 de lei au fost aplicate luni, în județ, pentru nereguli la regimul silvic.

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gălănești au identificat în cursul după-amiezii de luni, în timp ce executau serviciul de patrulare și control prin comuna Putna, pe drumul forestier ”Putnișoara”, în imediata vecinătate a unui depozit temporar de lemn aparținând Ocolului Silvic Putna, un ansamblu rutier format dintr-o autoutilitară Scania și remorca acesteia care staționau, fiind încărcate cu material lemnos. În preajma mașinii a fost identificat și conducătorul autoutilitarei, un bărbat de 33 ani din Putna,  care a declarat că nu are emise avize pentru materialul lemnos.

În urma verificărilor efectuate împreună cu personalul silvic din cadrul ocolului s-a stabilit că materialul lemnos din remorcă, în volum de 10 metri cubi, are proveniență legală, fiind încărcat din depozitul temporar ”Putnișoara” aparținând ocolului Putna și pentru care personalul silvic a emis aviz de însoțire secundar. Nu același lucru s-a constatat despre lemnul încărcat în autoutilitară, care nu avea proveniență legală și urma a fi transportat fără aviz de însoțire.

Din acest motiv autoutilitara a fost condusă la ocol, unde inginerul silvic a inventariat materialul lemnos ilicit, stabilind faptul că era transportată cantitatea de 8,81 metri cubi lemn foc fag în valoare de 1577,72 lei. Șoferul mașinii a fost sancționat contravențional cu amendă de 5.000 lei,  iar lemnul a fost confiscat, fiind predat ocolului.

În aceeași după-amiază, opatrulă de serviciu din cadrul Secției de Poliție Rurală Mălini, în timp ce se afla în control pe drumul județean DJ 209 A în comuna Slatina, a oprit o autoutilitară condusă de un bărbat de 26 ani din comuna Baia, care transporta material lemnos fără a deține aviz de însoțire a materialelor lemnoase. Întreaga cantitate de lemn a fost inventariată la primăria comunei Slatina, stabilindu-se o cantitate de 2 metri cubi de cherestea rășinoase. Pe numele celui de la volan a fost aplicată o amendă de 1.000 de lei, iar lemnul în valoare de 1.336 lei a fost confiscat și redat ocolului silvic din zonă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi de peste 6.000 de lei și material lemnos confiscat, pentru nereguli la regimul silvic.
 Vizualizări articol: 1715 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Amenzi de peste 6.000 de lei și material lemnos confiscat, pentru nereguli la regimul silvic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei