Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 apr 2020 - Anul XXV, nr. 97 (7402)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect online

19 instrumentiști și-au unit talentul de la distanță și au înregistrat piesa „Hora de după sărbători”

Marţi, 28 Aprilie 2020 (17:23:57)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

19 instrumentiști din țară, dar și din străinătate și-au unit talentul de la distanță și au înregistrat online piesa „Hora de după sărbători”. Inițiativa acestui proiect îi aparține lui Mihai Cotos, profesor de vioară la Școala de Arte ,,Ion Irimescu”, din cadrul Centrului Cultural Bucovina, absolvent al Conservatorului din Chișinău.

Este vorba de un proiect, spune inițiatorul, care și-a propus să aline puțin sufletul sucevenilor greu încercat în această perioadă. Din acest proiect fac parte 19 artiști instrumentiști, o parte deja consacrați în orchestrele profesioniste din țară și de peste hotare, iar o altă parte sunt tineri artiști în devenire. Melodia a fost înregistrată de fiecare în parte, cu telefonul mobil personal, apoi toate clipurile au fost montate într-unul singur. „Munca noastră în aceste condiții reprezintă ceva nou și suntem nevoiți să ne adaptăm situației, pentru a putea continua să facem ceea ce iubim cu adevărat. E minunat când reușim să fim împreună, deși peste tot se vorbește despre distanțare. Nu este adevărat. Cu siguranță mulți dintre noi am simțit că suntem singuri și înainte și poate doar acum am revenit cu picioarele pe pământ. Totul depinde doar de noi. Le mulțumesc colegilor mei pentru sprijin și implicare! Împreună am reușit să ne dezmorțim degetele și să punem umărul la treabă”, ne-a povestit Mihai Cotos.

 

Micile inconveniente

Nu a fost foarte simplu pentru cei 19 instrumentiști să lucreze la acest proiect. După ce l-au finalizat, se amuză și își amintesc de micile inconveniente din timpul filmărilor. „Înregistrezi piesa pe telefon și parcă merge, iese bine, apoi, din senin, se aude o sirenă de ambulanță sau un motor de tir, ori plânge copilul nou-născut în cealaltă cameră sau se aud niște pumni în ușa de la intrare ai vecinului exasperat că aude de azi dimineață aceeași frază muzicală și nu își poate explica dacă aia e muzică sau vine sfârșitul lumii. Desigur că în produsul final au fost eliminate aceste întâmplări, încât cei care ascultă piesa pot să savureze doar esența”, ne-a mai povestit inițiatorul proiectului inedit. Merită felicitați toți instrumentiștii, profesorul Mihai Cotos, dar și editorul de imagine, Alin Ursulean.

Puteți asculta piesa „Hora de după sărbători” pe https://www.youtube.com/watch?v=SAmCMdml7WA&fbclid=IwAR3uBfcFPix138v4_vxXv3sgbumtWUGH8RhLQ-1JNN0xTWIjlj_bZ_mFVKc

Primul eveniment al Orchestrei Mihai Cotos în această formulă a fost concertul „Hai la Botoșani”, organizat de „Fetele din Botoșani”. „Noi desfășurăm o activitate mai bogată, de studio, momentan, unde realizăm muzică împreună cu artiști consacrați, precum Sorin Filip, Angelica Flutur, Loredana Călin și alții. Ne gândim, în viitorul apropiat, să realizăm și un clip muzical cu acești soliști vocali deja consacrați”, a completat Mihai Cotos.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 19 instrumentiști și-au unit talentul de la distanță și au înregistrat piesa „Hora de după sărbători”.
 Vizualizări articol: 2176 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
19 instrumentiști și-au unit talentul de la distanță și au înregistrat piesa „Hora de după sărbători”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei