Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 apr 2020 - Anul XXV, nr. 97 (7402)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Hrănitorile pentru animalele pădurii, refăcute de Direcția Silvică Suceava

Marţi, 28 Aprilie 2020 (16:13:23)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Una dintre preocupările mai puțin cunoscute ale silvicultorilor suceveni este, în această perioadă a anului, și cea de curățare, dezinfectare și reparare a hrănitorilor amenajate pentru animalele pădurilor.

Astfel de lucrări, efectuate recent la Ocolul Silvic Adâncata, din cadrul Direcției Silvice Suceava, au fost date ca exemplu de către Regia Națională a Pădurilor, pe pagina sa oficială: “Colegii noștri de la Ocolul Silvic Adâncata din cadrul Romsilva - Direcţia Silvica Suceava au refăcut zilele acestea hrănitoarele pentru fauna din păduri. Silvicultorii Romsilva asigură animalelor sălbatice hrana suplimentară, în special iarna, când este deficitară, în astfel de hrănitoare amenajate în păduri”.

Numărul hrănitorilor pentru animalele pădurii nu este unul neglijabil, în condițiile în care numai la un canton pot fi și 10 astfel de amenajamente cu caracter special, după cum a spus Carmen Mihețiu, șefa Ocolului Silvic Adâncata, care administrează o suprafață de aproape 5000 de hectare de pădure.

Sorin Ciobanu, șeful Direcției Silvice Suceava, a precizat că lucrări similare sunt efectuate în această perioadă în toate ocoalele silvice din județ, pe lângă operațiunile principale, de curățare, dezinfectare și reparare a hrănitorilor, fiind refăcută și aprovizionarea sărăriilor din pădure (apreciate în special de cerbi și căprioare).

La nivel național, Regia Națională a Pădurilor - Romsilva gestionează 251 de fonduri cinegetice și anual asigură faunei, în total, peste 2.600 de tone de porumb, 1.450 de tone de fân, peste 290 de tone de cereale, 270 de tone plante furajere, peste 190 de tone rădăcinoase și suculente, aproape 170 de tone de fructe, aproape 40 de tone de hrană granulată și peste 300 de tone de sare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hrănitorile pentru animalele pădurii, refăcute de Direcția Silvică Suceava.
 Vizualizări articol: 1523 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hrănitorile pentru animalele pădurii, refăcute de Direcția Silvică Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei