Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 apr 2020 - Anul XXV, nr. 97 (7402)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Spitalul Judeţean Suceava are cea mai mare capacitate de ventilare din ţară pentru pacienţii Covid

Marţi, 28 Aprilie 2020 (16:40:01)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Secretar de stat şi coordonatorul medical al Spitalului Judeţean Suceava, generalul Ionel Oprea, a anunţat că această unitate spitalicească are în momentul de faţă cea mai mare capacitatea de ventilare din ţară pentru tratarea pacienţilor Covid. Prezent la o şedinţă de lucru la Palatul Administrativ din Suceava, Ionel Oprea a spus că Spitalul Județean „Sfântul Ioan cel Nou” este pregătit, din toate punctele de vedere, să asigure asistență medicală de specialitate. Ionel Oprea a subliniat faptul că în momentul de faţă la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă sunt 42 de paturi prevăzute cu ventilatoare.

El a evidenţiat faptul că în momentul de faţă în secția ATI sunt doar șapte persoane intubate, ceea ce indică o diminuare a crizei de coronavirus.

Secretarul de stat a mai adăugat că în acest moment situația în spital este stabilă, fiind asigurată resursa umană la 50% din capacitate, prin angajarea asistentelor, infirmierelor și îngrijitoarelor puse la dispoziție prin efortul comun societate civilă-administrație.

Ionel Oprea a mai transmis că a dispus și realizat reorganizarea gestiunii de farmacie pentru vizualizarea stocurilor disponibile, fiecare medic având posibilitatea verificării, în timp real, a existenței medicamentelor necesare, în cazul lipsei putând solicita, prin raport, achiziționarea acestora. De asemenea, el a arătat că s-a dispus și calcularea costului mediu per pacient în situații de criză, aceasta fiind o informație importantă în fundamentarea necesarului de resurse financiare ce trebuie alocat.

Prezent la întâlnirea de la Palatul Administrativ, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a ținut să mulțumească echipei militare și a exprimat dorința de a exista continuitate de acțiune la unitatea medicală la același nivel de performanță.

Gheorghe Flutur a subliniat că urmărește zilnic, cu atenție, evoluția progreselor la nivelul spitalului județean și, având în vedere că este necesar în continuare de personal auxiliar, se vor depune eforturi pentru a asigura suplimentarea acestuia cu infirmiere și îngrijitoare.

De asemenea, în contextul apariției în presă a unor informații privind așa-zisa ascundere a deceselor în Spitalul Județean Suceava, Flutur a solicitat clarificări asupra raportărilor efectuate privind numărul deceselor înregistrate. Ca răspuns, secretarul de stat Ionel Oprea a precizat că anterior preluării managementului spitalului de către conducerea militară, toate decesele erau înregistrate la morga spitalului, dar nu și în evidențele unității medicale, existând neconcordanțe între cifrele prezentate în cele două sisteme de înregistrare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul Judeţean Suceava are cea mai mare capacitate de ventilare din ţară pentru pacienţii Covid.
 Vizualizări articol: 2229 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Spitalul Judeţean Suceava are cea mai mare capacitate de ventilare din ţară pentru pacienţii Covid5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei