Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 apr 2020 - Anul XXV, nr. 97 (7402)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Donatorii de sânge din zona de carantină sunt rugați să se testeze gratuit la DSP pentru COVID-19

Marţi, 28 Aprilie 2020 (17:42:29)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Donatorii de sânge din municipiul Suceava şi din localităţile Adâncata, Salcea, Ipoteşti, Bosanci, Moara, Șcheia, Pătrăuţi şi Mitocu Dragomirnei, localități aflate în carantină totală, sunt rugați de directorul Centrului de Transfuzie Sangvină Suceava, dr. Maria Pilat, să se testeze în prealabil pentru COVID-19. Dr. Pilat a declarat, luni, că a găsit înțelegere la conducerea Direcției de Sănătate Publică Suceava ca donatorii să fie testați gratuit, pe bază de programare.

În măsura în care DSP nu poate satisface toate solicitările, din cauza volumului mare de activitate zilnică, donatorii sunt rugați să amâne donarea până după rezolvarea situației epidemiologice în Suceava și în cele 8 comune în carantină. „Cei care nu sunt în focar, adică în Suceava și în cele 8 comune, pot dona fără test COVID, dar pe cei din focar îi rugăm să meargă să facă testul. Dacă la DSP este foarte aglomerat și nu reușesc să se programeze, să lăsăm donarea până după pandemie. Nu le cerem să facă testare pe banii lor, la centre private, ci la DSP, sau să amâne”, a spus dr. Pilat. Măsura este menită să protejeze atât personalul de la Centrul de Transfuzii și donatorii, cât și produsele rezultate din donare deoarece centrul nu are posibilitatea de a efectua testarea pentru COVID-19.

Cei care au efectuat testul sunt invitați să se prezinte pentru donare în cel mai scurt timp de la primirea rezultatului, iar în intervalul dintre testare și donare să evite orice potențială sursă de infectare.

Potrivit directorului Centrului de Transfuzie Sangvină Suceava, toți angajații au avut rezultate negative la testarea pentru COVID-19 și se iau toate măsurile ca lucrurile să rămână așa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Donatorii de sânge din zona de carantină sunt rugați să se testeze gratuit la DSP pentru COVID-19.
 Vizualizări articol: 1953 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Donatorii de sânge din zona de carantină sunt rugați să se testeze gratuit la DSP pentru COVID-195.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei