Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 mar 2020 - Anul XXV, nr. 50 (7355)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Președintele ASI Suceava, Giani LEONTE: ”Ne confruntăm cu un nou caz de violență puternică: un muncitor și un grup de profesori au fost agresați în curtea Liceului Tehnologic Vasile Cocea Moldovița”

Luni, 2 Martie 2020 (14:58:51)

Cazul grav care s-a petrecut în incinta unei unități de învățământ din Moldovița, județul Suceava, ne arată cât de vulnerabile sunt școlile în acest moment în fața unor agresori. Lipsa pazei din unitățile de învățământ a dus la această situație, care se poate repeta oriunde în țară, la orice nivel al structurii școlare.

Elevii, dar și angajații din școli sunt vulnerabili la orice formă de violență. Faptul că oricine poate să pătrundă în incinta unei unități de învățământ, fără să fie legitimat, ne îngrijorează și reprezintă o problemă deosebit de gravă, care trebuie rezolvată urgent. Considerăm că pot fi identificate resursele necesare prin care toate școlile din România să beneficieze de pază și protecție. Oare de ce fel de semnal mai avem nevoie, pentru a lua o decizie concretă în această situație? Nu vrem să transformăm școlile într-un loc nesigur pentru colegii și elevii noștri.

Trebuie să înțelegem cu toții că siguranța și securitatea în unitățile de învățământ trebuie să reprezinte, măcar acum, o prioritate pentru toate autoritățile! „Siguranța în unitățile de învățământ se realizează sub coordonarea prefectului și este în responsabilitatea autorităților Administrației publice Locale, a Inspectoratelor școlare, a Direcției Generale de Poliție a Municipiului București sau a inspectoratelor județene de poliție, a Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București ori a inspectoratelor județene de jandarmerie și a unităților școlare.” (Legea 29/2010)

Vă reamintim că, la inițiativa Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Legea privind măsurile de protecție a personalului didactic, de conducere, îndrumare și control în îndeplinirea atribuțiilor specifice funcției a fost votată în Parlamentul României, după patru ani în care am solicitat parlamentarilor în nenumărate rânduri să voteze această lege. Considerăm că această lege reprezintă o necesitate pentru sistemul educațional românesc, după ce în ultimii ani ne-am confruntat cu o creștere alarmantă a numărului de cazuri în care colegii noștri au fost bătuți, agresați, scuipați, înjurați sau umiliți în cadrul unităților de învățământ. Acest nou caz de violență într-o școală trebuie să fie argumentul solid care să conducă la promulgarea acestei legi de către președintele României.

 

Președinte ASI Suceava,

Giani LEONTE

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Președintele ASI Suceava, Giani LEONTE: ”Ne confruntăm cu un nou caz de violență puternică: un muncitor și un grup de profesori au fost agresați în curtea Liceului Tehnologic Vasile Cocea Moldovița”.
 Vizualizări articol: 1244 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Președintele ASI Suceava, Giani LEONTE: ”Ne confruntăm cu un nou caz de violență puternică: un muncitor și un grup de profesori au fost agresați în curtea Liceului Tehnologic Vasile Cocea Moldovița”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei