Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 mar 2020 - Anul XXV, nr. 50 (7355)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Legea pumnului

Au făcut scandal în curtea școlii, au lovit mai mulți polițiști și vor fi cercetați în libertate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Scene  desprinse parcă din filmele cu gangsteri s-au înregistrat vineri la amiază în curtea și în fața Liceului Tehnologic „Vasile Cocea” din Moldovița. Doi bărbați, tată și fiu, respectiv Cornel Ștefan Vișoiu, de 47 de ani, și Valentin Gabriel Vișoiu, de 20 de ani, au venit să impună propriile reguli în școală și să facă justiție așa cum au crezut de cuviință. Pentru că erau extrem de violenți și au agresat un muncitor și o serie de profesori, directorul Liceului Tehnologic „Vasile Cocea” a sunat la poliție și a cerut ajutor.

Lucrurile nu doar că nu s-au liniștit, ci au degenerat. Extrem de agresivi și față de polițiști, tatăl și fiul nu au putut fi potoliți decât cu mare greutate și după ce au lovit mai mulți oameni ai legii. De altfel, în tentativa de a-i imobiliza pe cei doi, polițiștii au tras mai multe focuri de armă în plan vertical și au folosit spray-ul lacrimogen din dotare.

Culmea e că după această agresiune Cornel și Valentin Vișoiu sunt acasă, împotriva lor fiind luată până în prezent doar măsura aplicării unor amenzi, 4.000 de lei pentru primul, respectiv 6.000 de lei  pentru fiul tatălui bătăuș.

Pentru că infracțiunea de ultraj este doar apanajul procurorului, până acum nu s-a luat nici o măsură. Și asta pentru că procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc a decis ca polițiștii să fie audiați abia astăzi.

 

De la ce a plecat totul

Daniela Ceredeev, directoarea Liceului Tehnologic „Vasile Cocea” din Moldovița, a explicat de la ce a plecat totul.

„Copilul mai mic al familiei a suferit niște leziuni și am decis să-l trimitem acasă, împreună cu un muncitor, care a fost conducător auto, și consiliera școlară. S-a luat această decizie pentru ca familia să poată merge cu băiatul la dispensar la medic, așa cum prevede legea. Tatăl și fratele mai mare al elevului au venit la școală pentru a discuta cu muncitorul și consiliera școlară, numai că discuția a degenerat rapid în agresiune, așa încât am fost nevoiți să sunăm la 112 pentru a cere ajutorul Poliției”, a arătat Daniela Ceredeev.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Suceava au confirmat incidentul și au precizat că folosirea armamentului din dotare a fost strict necesară pentru încătușarea celor două persoane violente.

„Pe raza comunei Moldovița s-a produs un incident în imediata apropiere a unui liceu tehnologic din localitate. O patrulă de polițiști a fost sesizată de către directorul unității respective de învățământ despre faptul că un părinte, dar și copilul acestuia, major, fost elev al școlii, fac scandal în incinta liceului și tulbură ordinea și liniștea publică. În baza sesizării, un echipaj de poliție s-a deplasat la fața locului și a încercat să aplaneze conflictul, moment în care cei doi au devenit agresivi, fiind necesară folosirea mijloacelor tehnice din dotare pentru imobilizarea acestora. În cadrul activității de imobilizare, au fost trase inclusiv focuri de avertisment în plan vertical întrucât bărbații se manifestau agresiv, inclusiv cu polițiștii. Cei doi bărbați au fost conduși ulterior la sediul poliției, după ce au fost imobilizați și încătușați, loc în care se află și în acest moment, fiind audiați, urmând a fi sesizată și unitatea de parchet, inclusiv cu privire la săvârșirea infracțiunii de ultraj pentru a se constata dacă sunt întrunite elementele constitutive ale acestei infracțiuni. De asemenea, urmează a se lua și măsuri procesuale față de cei doi pentru scandalul și tulburarea ordinii publice pe care au făcut-o în zona unității de învățământ respective”, a declarat comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au făcut scandal în curtea școlii, au lovit mai mulți polițiști și vor fi cercetați în libertate.
 Vizualizări articol: 4746 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Au făcut scandal în curtea școlii, au lovit mai mulți polițiști și vor fi cercetați în libertate5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei