Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 feb 2020 - Anul XXV, nr. 35 (7340)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Două societăţi comerciale, amendate cu 21.000 de lei pentru nereguli la regimul silvic

Joi, 13 Februarie 2020 (13:00:55)

Două societăţi comerciale au fost amendate cu 21.000 de lei pentru nereguli la regimul silvic.

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, miercuri, la ora 19.31, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control pe DN 2, în comuna Vadu Moldovei, un ansamblu rutier format din cap tractor și semiremorcă, condus de un bărbat de 66 de ani din comuna Boroaia, care transporta, conform avizelor de însoţire prezentate, cantitatea de 51,41 m.c. material lemnos.

Întrucât existau suspiciuni privind legalitatea transportului de material lemnos, polițiștii au solicitat sprijinul specialiştilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că au fost încălcate prevederile Legii nr.171/2010, motiv pentru care operatorul economic care a emis documentele a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 6.000 lei, iar cantitatea de 51,41 m.c. cherestea de esență rășinoase, în valoare de 36.978 lei, a fost confiscată şi predată în custodie Ocolului Silvic Fălticeni.

Tot miercuri, la ora 19.39, o patrulă din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN 17A, în comuna Marginea, o autoutilitară condusă de un localnic în vârstă de 40 de ani, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, poliţiştii au constatat faptul că avizul de însoțire prezentat de conducătorul auto a fost emis pentru un transport de material lemnos efectuat anterior, în aceeași zi.

În cauză s-a cerut sprijinul specialiştilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că bărbatul transporta ilegal cantitatea de 20,34 m.c. lemn rotund pentru cherestea de esență rășinoase.

Societatea comercială emitentă a documentelor a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 15.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 5.918 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.

Doi bărbaţi s-au ales şi ei cu amenzi şi cu marfa confiscată după ce au fost depistaţi transportând lemn fără acte. Astfel, miercuri, la ora 14.45, o patrulă din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN 17A, în comuna Sucevița, o autoutilitară condusă de un bărbat de 49 de ani, din comuna Satu Mare, care transporta material lemnos.   În urma verificărilor, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul nu deţine documente legale de provenienţă şi transport a materialului lemnos, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul specialiştilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că acesta transporta ilegal cantitatea de 3,25 m.c. lemn de foc din specia fag.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare 549 lei a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.

Tot miercuri, la ora 16.40, o patrulă din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus a oprit pentru control, pe strada Ștefan cel Mare din localitate, o autoutilitară condusă de un tânăr de 20 de ani din comuna Bilca, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, poliţiştii au constatat faptul că tânărul nu deţine documente legale de provenienţă şi transport a materialului lemnos, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul specialiştilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că acesta transporta ilegal cantitatea de 1,95 m.c. lemn de foc din specia fag.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare 312 lei a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Putna.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două societăţi comerciale, amendate cu 21.000 de lei pentru nereguli la regimul silvic.
 Vizualizări articol: 1921 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Două societăţi comerciale, amendate cu 21.000 de lei pentru nereguli la regimul silvic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei