Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 feb 2020 - Anul XXV, nr. 34 (7339)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Salariile angajaților TPL, ”jenant de mici”, vor crește cu 25%, etapizat

Miercuri, 12 Februarie 2020 (12:16:42)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Salariații societății de transport public local din municipiul Suceava, TPL, vor beneficia de o majorare salarială de 10%, începând chiar de la 1 martie 2020. O altă majorare salarială, necesară pentru a compensa salariile foarte mici ale acestora, care sunt motiv de nemulțumire de ani de zile, va fi aplicată în cursul acestui an, după ce vor fi aduse autobuze electrice, care să reducă costurile de funcționare ale societății.

”Acolo sunt salarii jenant de mici, asta este realitatea, dar nu din cauza primăriei sau a primarului, ci pentru că a fost dată o ordonanță de urgență cu ani de zile în urmă, care limita creșterea salariilor la societățile de stat. Acea decizie îi viza pe alții, cu salarii imense, dar din păcate i-a prins în aceeași barcă și pe ei”, a spus primarul Ion Lungu, care a precizat că salariul unui angajat TPL este de 2400 de lei brut (1440 lei net).

Majorările salariale au fost stabilite în urma unor discuții care au avut loc la sfârșitul săptămânii trecute cu conducerea societății, cu reprezentanți ai Consiliului de Administrație, cu liderii de sindicat, cu reprezentanți ai salariaților neafiliați, referitor la nivelul salariilor din noul Contract colectiv de muncă.

”Am concluzionat cu toții că salariile sunt mici comparativ cu alte domenii de activitate, de aceea am propus o majorare a salariilor cu 25% în acest an, 10% începând cu 1 martie și 15% în momentul în care vin noile autobuzele electrice. Sumele necesare pentru aceste majorări vor fi acoperite parțial de municipalitate, care va asigura din punct de vedere financiar sumele care nu pot fi suportate de societate.

Apreciez eforturile pe care le fac salariații TPL pentru a asigura transportul în oraș cu actualul parc auto și le promit că se vor schimba în bine condițiile de muncă, vor crește salariile odată cu sosirea celor 50 autobuze electrice, a construirii noii autobaze electrice, a modernizării autobazei actuale, după cumpărarea anul trecut a activelor de la TASA”, a spus edilul sucevean.

Calculele privind posibilitatea de susținere a majorărilor salariale, dar și a acordării de facilități suplimentare la transport unor categorii sociale – gratuitate pentru pensionari, elevi și studenți, sunt bazate pe ideea că prin utilizarea autobuzelor electrice cheltuielile de combustibil vor scădea de 7 ori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salariile angajaților TPL, ”jenant de mici”, vor crește cu 25%, etapizat.
 Vizualizări articol: 2074 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 2 voturi
Salariile angajaților TPL, ”jenant de mici”, vor crește cu 25%, etapizat2.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei