Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 151 (7152)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Simpozion ştiinţific studenţesc, workshop şi sesiune de comunicări ştiinţifice, la Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management din cadrul USV

Marţi, 2 Iulie 2019 (13:43:06)

În data de 1 iulie 2019, la Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management (FIM) din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) s-au desfășurat trei evenimente științifice:

 

1.     Simpozionului științific studențesc „INGINERIE – PRACTICĂ – INDUSTRIE”, ediția 2019;

2.     Workshop-ul ARMONIZAREA ÎNVĂŢĂMÂNTULUI SUPERIOR MECANIC CU CERINŢELE ANGAJATORILOR”;

3.     Sesiunea de comunicări ştiinţifice ale studenţilor în inginerie mecanică, mecatronică şi management „CER-STUD”, ediţia 2019.

                Scopul acestor evenimente a fost acela de a încuraja cercetarea ştiinţifică studenţească şi de a susţine schimbul de bune practici cu mediul economic, prin:

·         Cunoașterea de către potențialii angajatori a capacității studenţilor - viitori ingineri, de a dezvolta proiecte cu aplicabilitate practică sau cercetări relevante în domeniul ingineriei mecanice sau în domenii conexe.

·         Dezvoltarea colaborărilor dintre FIM şi mediul economic, întărirea componentei de inovare a cercetărilor teoretice desfăşurate în mediul academic local.

·         Creşterea angajabilităţii absolvenţilor FIM.

·         Dezvoltarea capacităţii studenţilor de a expune public, în prezenţa potenţialilor angajatori, rezultatele studiilor şi cercetărilor proprii.

                La aceste evenimente au participat cadre didactice din învăţământul universitar, reprezentanţi ai mediului economic şi studenţi de la toate programele de studii organizate de FIM. Dintre firmele cu activități în domeniul ingineriei mecanice sau domenii conexe ai căror reprezentanți au participat la evenimente, amintim: Delphi Technologies Iași, S.C. SIDEM S.R.L. Suceava, Symmetrica TechSuceava,Electroalfa Botoşani, S.C. OLINT COM S.R.L. Rădăuţi, Trutzi Suceava şi SC URB RULMENTI SUCEAVA S.A.

 

Jurizarea Simpozionului științific studențesc „INGINERIE – PRACTICĂ – INDUSTRIE”, ediția 2019, a fost realizată exclusiv de specialişti din mediul economic, acordându-se următoarele premii:

LOCUL I „Proiectarea tehnologiei de fabricație a unui reper din domeniul aeronautic pentru întreprinderea S.C. Aerostar Bacău S.A. (reper 03)”, autor Policiuc Ionuţ, de la programul de studii Tehnologia construcţiilor de maşini, FIM-USV;

LOCUL II „Stand funcțional pentru studiul cutiilor de viteză automate”, autor Lateș Sergiu-Alexandru, programul de studii Tehnologia construcţiilor de maşini FIM-USV;

LOCUL III „Celulă automatizată pentru poziționarea și sortarea pieselor cu manipulator electropneumatic și bandă transportoare”, autori Cosovan Sorin Beniamin şi Ungurean Petru, programul de studii Mecatronică FIM-USV;

2 MENŢIUNI  „Proiectarea unui echipament pentru ascuțirea cuțitelor mașinilor de rindeluit”, autor Muntean Eusebiu, de la programul de studii Tehnologia construcţiilor de maşini FIM-USV, și „Stand pentru verificarea flacoanelor PET”, Gurău Bogdan, de la programul de studii Inginerie economică în domeniul mecanic, FIM-USV.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Simpozion ştiinţific studenţesc, workshop şi sesiune de comunicări ştiinţifice, la Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management din cadrul USV.
 Vizualizări articol: 1062 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Simpozion ştiinţific studenţesc, workshop şi sesiune de comunicări ştiinţifice, la Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management din cadrul USV0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei