Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 151 (7152)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sentințe diametral opuse

Un jandarm condamnat inițial la 7 ani de închisoare pentru abuz în serviciu și falsuri a scăpat cu o pedeapsă cu suspendare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un plutonier jandarm suspendat din structura militară, care a fost trimis în judecată într-un dosar în care a fost acuzat de comiterea a 27 de infracţiuni, în special de abuz în serviciu, faptele fiind legate de perioada în care acesta a fost încadrat la Grupa de Jandarmi Dolhasca, a fost condamnat definitiv, ieri, de magistrații Curții de Apel Suceava, la o pedeapsă de 3 ani de închisoare, pedeapsă care a fost suspendată sub supraveghere, pe durata unui termen de încercare de 4 ani. Pentru Paul Ciprian Zamă sentința este una extraordinară, având în vedere că la prima instanță, Tribunalul Suceava, primise 7 ani de închisoare cu executare.

Pedepsele inculpatului au fost mult reduse, cea mai mare, de 2 de ani închisoare, fiind aplicată pentru abuz în serviciu.

Judecătorii nu numai că i-au redus pedeapsa de la 7 la 3 ani, dar au considerat și că aceasta poate fi suspendată, astfel că Zamă nu va face nici o zi de închisoare. Asta bineînțeles doar dacă va respecta regulile obligațiile impuse în termenul de supraveghere. Printre altele, bărbatul are de prestat 80 de zile de muncă în folosul comunității.
Paul Ciprian Zamă, domiciliat în Dolheşti, a ajuns în spatele gratiilor în luna iulie a anului 2015, acuzat de 14 infracţiuni de abuz în serviciu, 12 fapte de fals intelectual şi o infracţiune de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii în scopul obţinerii unui folos necuvenit. Succint, Zamă a fost acuzat că a falsificat înscrisuri din lucrările ce i-au fost repartizate spre soluţionare în scopul nesancţionării unor contravenţii şi a măsluit procese verbale de contravenţie, urmărind însuşirea ilegală a amenzilor aplicate (uneori eliberând chitanţe justificative în fals).

De asemenea, plutonierul Zamă a fost pus sub învinuire şi pentru că ar fi divulgat informaţii despre controalele organelor de poliţie şi jandarmerie prin care se urmărea combaterea braconajului piscicol pe râul Siret.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un jandarm condamnat inițial la 7 ani de închisoare pentru abuz în serviciu și falsuri a scăpat cu o pedeapsă cu suspendare.
 Vizualizări articol: 3275 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Un jandarm condamnat inițial la 7 ani de închisoare pentru abuz în serviciu și falsuri a scăpat cu o pedeapsă cu suspendare3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei