Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 oct 2016 - Anul XXI, nr. 238 (6351)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Membrii unei rețele care au colectat bani în numele unor vedete, cu conturi fictive pe Facebook, săltați de DIICOT

Marţi, 11 Octombrie 2016 (15:22:38)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, au efectuat, marți dimineață, 5 percheziții domiciliare, patru la Neamț și una în județul Cluj și au pus în executare mandate de aducere pe numele a cinci suspecți acuzați că au colectat bani în numele unor vedete, pentru false acțiuni umanitare. Înșelăciunile se făceau pe Facebook, rețea în care autorii au creat conturi fictive pe numele vedetelor, în care apăreau că ar colecta sume pentru campanii umanitare.

Vedetele în numele cărora s-au strâns bani, și care sunt părți vătămate în dosar, prin prejudicierea imaginiilor, sunt Andrea Marin și Teo Trandafir. De asemenea, autorii ar fi încercat să strângă bani și în numele sucevencei Sofia Vicoveanca. 

„În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2015 –2016, un număr de 4 suspecţi s-au constituit într-un grup infracțional organizat în cadrul căruia au acționat în mod coordonat, prin crearea de conturi fictive într-o rețea de socializare pe numele altor persoane - vedete TV postând fotografii reale ale acestora alături de informații personale (reale sau fabricate), care, prin natura lor, au cauzat prejudicii morale şi de integritate”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Unele dintre victime au fost convinse de veridicitatea lucrurilor expuse, transferând pe numele autorilor diverse sume de bani prin servicii bancare de transfer rapid de bani.

„În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constat că, în perioada 01.01.2015 – 02.08.2016, pe numele celor patru suspecți au fost efectuate, prin intermediul serviciilor de transfer rapid de bani, un număr de 360 tranzacții de la 273 persoane vătămate, suma totală transferată fiind în valoare de 33.853 dolari și 1000 de lei”, au mai explicat procrorii DIICOT.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate în cauză au fost găsite şi ridicate 6 telefoane mobile, 6 cartele SIM, 1 card de memorie, 3 carduri bancare, o unitate de calculator, 15 chitanţe ridicare bani.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 5 persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul structurilor de combatere a crimei organizate de la Cluj și Neamț.

Printre victime se află și suceveni, și dintre vedete și din rândul celor care au transferat bani.

Suspecții au ajuns la sediul DIICOT Suceava, în fața procurorului de caz, unde au început audierile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Membrii unei rețele care au colectat bani în numele unor vedete, cu conturi fictive pe Facebook, săltați de DIICOT.
 Vizualizări articol: 1718 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Membrii unei rețele care au colectat bani în numele unor vedete, cu conturi fictive pe Facebook, săltați de DIICOT0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Chisăliţă de prune Pentru cei neobişnuiţi cu feluri principale dulci, chisăliţa, care este ca un compot dens, poate părea o alegere ciudată. Ca să pară şi mai ciudată, precizez că în versiunea sa originală, ţărănească, se consumă cu mămăligă. În unele... Citeşte