Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 iul 2016 - Anul XXI, nr. 153 (6266)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Mii de credincioşi l-au sărbătorit sâmbătă, la Mănăstirea Putna, pe Sfântul Ştefan cel Mare

Duminică, 3 Iulie 2016 (11:10:45)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 4.000 de credincioşi l-au sărbătorit sâmbătă, 2 iulie, la Mănăstirea Putna, pe Sfântul Ştefan cel Mare. Cea mai importantă ctitorie a Sfântului Ştefan cel Mare, Mănăstirea Putna, locul unde este mormântul marelui voievod, un adevărat „altar al credinţei”, unde nu se stinge niciodată candela, a îmbrăcat sâmbătă straie de sărbătoare, la cel de-al doilea hram. Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată în curtea mănăstirii, pe un altar special amenajat, împodobit cu icoane, cununi de cetină şi flori proaspete, de cinci ierarhi: Înalt Preasfinţitul Arhiepiscop Pimen al Sucevei şi Rădăuţilor, Înalt Preasfinţitul Arhiepiscop Teodosie al Tomisului, Înalt Preasfinţitul Arhiepiscop Meletie al Cernăuţilor şi Bucovinei, Preasfinţitul Episcop Nicodim al Severinului şi Strehaiei şi Preasfinţitul Episcop Macarie al Europei de Nord, alături de un sobor de 90 de preoţi şi diaconi.

Oameni de toate vârstele, veniţi din localităţi apropiate, dar şi din Bucovina de Nord şi din Basarabia, s-au închinat la Putna, au păşit cu evlavie şi nădejde pe poarta mănăstirii pentru a aduce prinosul lor de credinţă Sfântului Voievod Ştefan cel Mare. În fiecare an, mulţi credincioşi care ajung la Putna vin îmbrăcaţi în costume populare, purtând în mâini steaguri tricolore. Cei mai mulţi dintre ei au trecut mai întâi pe la mormântul lui Ştefan cel Mare, unde şi-au aplecat genunchii cu smerenie şi au spus o rugăciune, apoi au participat la Sfânta Liturghie oficiată în curtea mănăstirii. 

În zi de sărbătoare, în comuna Putna, după manifestările desfăşurate la mănăstire, a fost organizat Festivalul „Ţara fagilor în Moldova lui Ştefan”, ediţia a VIII-a, la care a luat parte toată suflarea comunei.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mii de credincioşi l-au sărbătorit sâmbătă, la Mănăstirea Putna, pe Sfântul Ştefan cel Mare.
 Vizualizări articol: 3891 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Mii de credincioşi l-au sărbătorit sâmbătă, la Mănăstirea Putna, pe Sfântul Ştefan cel Mare5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei