Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 feb 2015 - Anul XX, nr. 39 (5851)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Incendiu de mari proporţii la biserica din Poiana Stampei

Miercuri, 18 Februarie 2015 (11:23:32)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Un puternic incendiu a izbucnit, miercuri dimineaţă, în jurul orei 10.00, la biserica ortodoxă de secol XIX din Poiana Stampei. Focul a plecat de la acoperiş şi s-a extins cu repeziciune, clădirea fiind din lemn.Plutonierul adjutant Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al pompierilor militari suceveni, a declarat că incendiul este extins la tot acoperişul, pe o suprafaţă de 300 de mp, dar şi în interiorul locaşului de cult, la catapeteasmă. La faţa locului intervin şase autospeciale cu apă, de la Detaşamentele de pompieri Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, plus un echipaj de la Detaşamentul Bistrtiţa-Năsăud. La ora 11.15 pompierii încă interveneau la faţa locului. Incendiul era încă puternic, însă pompierii susţin că l-au localizat, înlăturând pericolul de extindere la alte construcţii din apropiere. Biserica cu hramul Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil a fost construită din lemn, între 1883 şi 1885, cu aprobarea imperială a lui Francisc Iosif I.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Incendiu de mari proporţii la biserica din Poiana Stampei.
 Vizualizări articol: 3116 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Incendiu de mari proporţii la biserica din Poiana Stampei4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Am un foc la inimioara trimis de
(18 feb 2015, 18:01:43
la 40 de zile de cind s-a inaltat la ceruri seminarul si bojdeuca arhiepiscopala, iata ca se pogoara in drum, probabil spre flacarile iadului si catre sol, lovind o noua biserica.
mai pimen, mai baiatule!
eu zic sa lasi la o parte academicienii de care te-ai inconjurat, recte un bisnitar ca baltag, care da cu barda sau cu numele in loc sa faca treaba, un om de cultura a cartofului cum e saftiuc sau un mare descurcaret cum e taximetristul de nepot al protejatei tale, care te manevreaza impreuna cu draguta ta - din umbra.
gindeste un pic cu capul tau. sau sa o luam prin analogie. intr-un film de al lui Nicolaescu, nu mai stiu care, asta intra in firma de pompe funebre a lui Lascarica si dupa ce trage citeva focuri in sicriile atirnate pe pereti, acestea zburind de pe pereti, ii spune: vezi ca au inceput sa iti cada bibelourile!
ma raliez si il parafrazez iar acum cujeta si tu la ce iti zic: vezi ca au inceput sa iti ia foc bijuteriile!
sper ca ai inteles aluzia!
daca nu, nu incerca la echipa mai de sus, nici o sansa, minte ioc. daca aveau, nu te lasau sa ajungi in halul asta!
2.   Nu te supara frate! trimis de
(18 feb 2015, 18:37:27
acum si un sfat pentru autorul articolului: un pic de istorie n-a omorit pe nimeni, verifica te rog denumirea corecta a monarhului pomenit drept ctitor spiritual. nu de alta dar tocmai anul trecut am tot tocat despre atentatul impotriva lui nepota-su, fapt care a declansat primul razboi mondial, pentru care tocmai s-a incheiat comemorarea...
don't be shine!
3.   Comentariu trimis de
(18 feb 2015, 18:50:22
multi idioti mai au acces la surse de comunicare.iarta-i Doamne ca nu stiu ce vorbesc !
4.   Asisderea comentariu trimis de
(18 feb 2015, 19:01:08
dragule, poate dezvolti ideea, unii chiar ar fi pasionati de revarsarea inteligentei tale in fata ecranelor noastre!
sper ca nu ma ai in vedere in severa ta parere despre umanitate.
nu de alta, dar nu cred ca erai acolo nici la 11 cind era petrecerea in toi, nici la abia la 4 cind, dupa orele reglementare de serviciu tip tesa, s-a urnit in sfirsit si protopopul din dotare catre locul sinistrului. mai devreme nu avea rost, ar fi fost incomod sa dea peste fatuca de la protv cluj. micuta blonda se dadea prin curtea bisericii cu teleobiectivul colegului si tare ar fi vrut, sa dea peste vreo fatza sau macar profil bisericesc sa il intrebe asa, intr-o doara, cam ce parere are despre pedeapsa divina...
cu asta, dar si cu altele, daca ma provoci, sper ca m-ai exonerat referitor la vina colectiva a acestui popor, care nu stie ce spune, mai ales ca o face foarte rar...
cit despre tine, doar o observatie: remarc ca ti-ai denumit comentariu cu titlu... comentariu. uf, sint usurat credeam ca e ciribomflax, nu comentariu, vorba lui Caragiale, mersi de explicatie!
5.   Iart-o, keyboardule, că nu știe ce-i cu iea! trimis de
(19 feb 2015, 02:11:30
O știu pe sărmana Janica de hăăăt, vreme, de când ierea piesiedieul iei în opoziție iar iea se frăsuia, ca un sifon abandonat într-un furnal de la Arcelor Mittal, să-și apere sinecura nemeritată a funcției publice
De atunci multă apă a curs pe Moldove, Suceve și Sucevițe, dară iea a rămas consecventă IQ-ului ei calchiat din Cartea Jubileelor: 7x7=49 + 1 = 50.
Și doară i-o zâs sumedenie de postaci vorbirea ceea cu : „Dacă taci, lumea te va crede proastă, dacă vei vorbi (posta), atunci lumea va afla cu siguranță acest lucru.”

Dară na! de unde nu-i, nici Domnul Zeu nu formulează revendicări intelectuale.oh go on
Iart-o! Fii bun și blând!
-----
p.s. formele pronumelui personal la nominativ sunt: Io*, tu, iel/iea, noi, voi, iei/iele.
rolling on the floor
5.1  RE: Iart-o, keyboardule, că nu știe ce-i cu iea! trimis de
(19 feb 2015, 02:27:09
Pî Pî Sî:
cât despre ortografia numelui monarhului fondator, iară n-ai ce pretenții să ai la „iepigonii” Wikipediei, a căror cultură generală se aseamănă cu o Linie Permanentă Aeriană de telegraf: câte o noțiune o dată la 50 de metri.
Apăi dacă Biblia agri-culturii generale spune că Franz Joseph I are corespondent în limba română Francisc Iosif (atenție, fără numeral ordinal), atunci scribul rob al propriei limitări 'telectuale o ia razna pe lângă hatul arăturii și-o trosnește cu aplombul nucii implementate în zidărie.
De unde să știe sărmanul copist că regulile ortografice și de pronunție ale limbii române obligă la respectarea regulii prin care numele proprii străine, ce provin din limbi scrise cu alfabetul latin, se scriu cu ortografia limbilor respective. Valabil și în ceea ce privește pronunția.

Dară na! Unde-i un semianalfabet, trebuie să apară și o maimuță bugetară care să-l despăduchească pe primul!
Asta e Rroemenica! Planet der Affen!i dont know
6.   Putini idioti vor intelege ce scriu trimis de
(19 feb 2015, 07:34:10
ca sa "ma" stirnesc cu ce ma doare pe mine si in partea opusa pe altii, pot spune ca Franz Joseph ramine asa cum este. daca francezii, cu care uneori ne dam bara-bara pot sa se abtina, sa nu il faca pe putneanu nostru pentasecular si sfint Etienne le Grand, cred ca si noi ne-am putea opri de la a-l traduce pe monarhul auto-strungar, cum glumea Vlad Musatescu...deh, cititul asta pe hirtie, obicei prost!
numai cu Napoleon poate, poporul a gasit o traducere neaosa ce il leaga pe nea' Ion de acea extensie a corpului sau...
referitor la cucernica posterita, "s" poate fi cu diacritice si altceva, ceea ce ne conduce catre un profil psihologic al duduiei, care ne impune urmatorul test de tip yala, adica incuietoare:
- poate distinsa Ioana d'Arc (anii 1340, parca) de burdujeni sa numeasca doi preoti cu apucaturi identice, adica greu lasatori de enoriase bortoase?
- indiciu: unul din ei a prestat cu mindrie si in fiinta eterica si de gip purtatoare a penalei delia munteanu, director corupt al apia si sora de popa coleg cu celalalt greu lasator de enoriase...
- apropo de iq, stie diafana faptura posteroasa (si aici o iei cum vrei) si degraba protectoare a reverendelor erecte ca studiile personalului centrului eparhial sint facute la fara pic de frecventa, ceea ce spune despre echipa lui pimen ca intr-un concurs de inteligenta cu o echipa de cimpanzei proaspat culesi din Zanzibar ar pierde la scor?
si atunci de ce vorbim aici?
poate de faptul preotii incendiati, tata si fiu se aveau ca niste pesti pirahnia, cind unul din ei este ranit?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Papanași cu brânză și smântână Am intrat deja în Săptămâna Albă, cea în care, după tradiție, creștinii ortodocși nu consumă carne, dar pot mânca brânză, lapte și ouă. Există multe interdicții și cutume în această perioadă și ele nu se referă... Citeşte