Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 feb 2015 - Anul XX, nr. 39 (5851)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tâlhării

Străzile din Suceava, deloc sigure pentru femeile care se deplasează singure

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Femeile care se deplasează singure pe stradă, în municipiul Suceava, în zone puţin circulate ori la ore matinale sau mai târzii, după lăsarea întunericului, riscă să cadă victime unor indivizi care le atacă pentru a le smulge bunurile pe care le au asupra lor, poşete sau telefoane mobile. Asta este concluzia care se poate trage având în vedere mai multe fapte de acest gen, comise recent. Îngrijorător este că deşi în mai puţin de o lună de zile trei autori de tâlhării de acest gen au fost arestaţi preventiv, Poliţia municipiului Suceava a înregistrat în ultimele zile alte două plângeri privind fapte de acest gen.

 

O femeie de 66 de ani, atacată în zona centrală a Sucevei

Pe 16 ianuarie, în jurul orei 14.00, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată că o femeie în vârstă de 66 de ani, din Suceava, a fost atacată de un tânăr necunoscut, care a încercat să-i smulgă poşeta. Femeia a relatat că fapta s-a petrecut în aceeaşi zi, dimineaţă, în jurul orei 6.50, pe strada Dragoş Vodă, aflată între Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” şi fostul Cinematograf Modern. 

Victima a relatat că la puţin timp după ce a plecat de acasă, un tânăr care a venit din spate i-a prins baierele poşetei, încercând să-i ia geanta. Femeia s-a dezechilibrat şi a căzut la pământ, fără a scăpa poşeta din mână. Autorul a mai încercat o dată să-i smulgă geanta, după care, văzând un grup de oameni, a fugit.

 

Autorii, doi minori, au petrecut doar 24 de ore în arest

Anchetatorii de la Poliţia municipiului Suceava au stabilit că fapta a fost comisă de doi tineri în vârstă de 17 ani. Cristian Deleu, din Bosanci, şi Marian Hreban, din Udeşti, au fost puşi sub acuzare, primul pentru tentativă de tâlhărie calificată, iar al doilea pentru complicitate la tentativă de tâlhărie calificată. Primul ar fi acţionat direct, în timp ce al doilea a fost doar complice.

Ambii au fost introduşi în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, luni seară, în baza ordonanţei de reţinere pentru 24 de ore. Ieri, la expirarea ordonanţei de reţinere, au fost puşi în libertate, sub control judiciar. Având în vedere că sunt încă minori şi au fost probaţi doar într-o singură faptă, magistraţii au concluzionat că nu se impuse măsura arestării preventive. 

 

Tâlhăriile nu sunt comise de aceiaşi autori

La finele lunii ianuarie, doi tineri, ambii tot de 17 ani, din Udeşti, au fost arestaţi preventiv pentru patru fapte de tâlhărie comise asupra unor femei din Suceava, în perioada decembrie 2014 - ianuarie 2015. Modul de operare al acestora era identic. Toate victimele erau femei, cu vârste cuprinse între 23 şi 51 de ani, care au fost atacate pe stradă. Autorii au fost atraşi de poşetele victimelor sau de telefoanele mobile. Una dintre victime, de exemplu, a fost atacată în timp ce vorbea la telefon, pe bulevardul George Enescu din municipiul Suceava.  

Un alt autor al unei tâlhării în stradă, un tânăr în vârstă de 32 de ani, a fost arestat preventiv pe 11 februarie, pentru o faptă comisă pe 1 februarie.

Într-un alt caz, la finele săptămânii trecute, o femeie în vârstă de 56 de ani a fost deposedată prin violenţă de poşeta în care avea telefonul mobil şi o sumă de bani, în timp ce se deplasa pe strada Ecaterina Teodoroiu (în Burdujeni Sat).

Este evident aşadar că tâlhăriile în stradă nu sunt comise de aceiaşi autori, fapt care face situaţia şi mai îngrijorătoare. 

 

Poliţia mai are în lucru şi alte fapte de acest gen

Din informaţiile pe care le avem, în evidenţele poliţiei mai sunt şi alte fapte de acest gen, care sunt însă la limita dintre un simplu furt şi o faptă cu violenţă (tâlhărie). Graniţa dintre furt şi tâlhărie este însă una foarte fragilă în cazul acestor hoţi, cert fiind că străzile Sucevei nu sunt prea sigure.

Şi în anii trecuţi în municipiul Suceava s-au înregistrat tâlhării în stradă, autorii fiind de regulă minori de etnie romă. Femeile sunt sfătuite să evite deplasarea prin zone puţin circulate şi, pe cât posibil, să nu afişeze la vedere bunuri care pot atrage atenţia.

Judiciariştii de la Poliţia municipiului Suceava lucrează şi la probarea activităţii infracţionale a altor autori de tâlhării comise în Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Străzile din Suceava, deloc sigure pentru femeile care se deplasează singure.
 Vizualizări articol: 4080 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Străzile din Suceava, deloc sigure pentru femeile care se deplasează singure3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   OFERTA trimis de
(19 feb 2015, 09:54:03
Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: mirela2929@yahoo.it

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Papanași cu brânză și smântână Am intrat deja în Săptămâna Albă, cea în care, după tradiție, creștinii ortodocși nu consumă carne, dar pot mânca brânză, lapte și ouă. Există multe interdicții și cutume în această perioadă și ele nu se referă... Citeşte