Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 feb 2015 - Anul XX, nr. 39 (5851)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Miza: libertatea unui om

Cum desființează judecătorii o propunere de arestare făcută de şefa DNA Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Subiectul: Cristian Macsim. Şeful Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Suceava

22 decembrie 2014: săltat de acasă, cu cagulişti ai Jandarmeriei şi cu presa de faţă

22-23 decembrie 2014: reţinut pentru 24 de ore şi închis în arestul poliţiei judeţene

Informaţia este preluată de mai toată mass-media, iar imaginile prezentându-l pe comisarul-şef Macsim înconjurat de mascaţi ai Jandarmeriei apar peste tot prin ziare şi la televiziuni.

Acuzaţiile: extrem de grave. ”Identificate şi probate”, potrivit comunicat DNA, 23 decembrie 2014: „Detalii reţinere şef SIPI Suceava”.

În presă apar date furnizate de procurorii anticorupţie, potrivit cărora Cristian Macsim a ignorat informaţiile unui subordonat de-al său despre ilegalităţile unui procuror (Dumitru Dîmbu) şi despre implicarea unor poliţişti de la Secţia Gălăneşti în acte de contrabandă. Mai mult, Macsim rămâne impasibil, susţin anchetatorii de la DNA, şi când află că relaţia acelui subordonat SIPI (ofiţerul „Florin”) cu doi dintre informatorii săi a fost deconspirată. Ulterior, contrabandiştii în uniformă de poliţist, după scenariul DNA, au fabricat probe false şi au obţinut arestarea celor doi informatori.

23 decembrie 2014: Tribunalul Suceava respinge propunerea de arestare preventivă făcută de DNA împotriva comisarului-şef Cristian Macsim.

Şeful SIPI este eliberat din arest, fiind lăsat să se întoarcă acasă, la soţia şi fiica aflate încă în stare de şoc după descinderea cu cagulişti plini de zel care au năvălit parcă în casa vreunui interlop deosebit de violent.   

DNA face contestaţie după ce patul din celulă a rămas gol.

30 decembrie 2014: La Curtea de Apel se judecată contestaţia. Verdictul: „Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de DNA - Serviciul Teritorial Suceava...”

 

Dezvăluiri

În ultimele două săptămâni v-am dezvăluit în ediţiile Monitorului contradicţiile flagrante ale acestui dosar, plecând de la faptul că într-unul dintre cele două dosare în care s-ar fi fabricat probe împotriva celor doi informatori ai ofiţerului SIPI (cel care a depus mărturii la DNA împotriva comisarului-şef Macsim), procurorul de caz, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, susţine contrariul: Cei doi informatori, puşi sub acuzare într-un dosar cu zeci de furturi, îl minţeau pe ofiţerul SIPI („Florin” - cum a reieşit pe interceptări), pentru a se răzbuna pe poliţiştii care îi anchetau. Acel „Florin” a intrat în capcana informatorilor, oferindu-se chiar să îi ajute să se răzbune pe poliţişti.

Toată această situaţia a fost sesizată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi unităţii de parchet superioare (Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava), însă se pare că acel document nu a mai ajuns la DNA Suceava. Aceasta ar fi singura explicaţie pentru care, câteva mai luni mai târziu, nu informatorii şi racolatorul lor, angajatul SIPI, sunt luaţi cu mascaţii şi aduşi la audieri, ci trei poliţişti de la Secţia Gălăneşti, dar şi şeful SIPI, comisarul-şef Cristian Macsim.

V-am arătat de asemenea că în documentele înaintate instanţelor (cel puţin în această fază) nu există probe (situaţie constatată de judecători, nu de ziarişti!), şi se bazează doar pe declaraţiile unor martori (printre care acel ofiţer „Florin”), dar şi pe denunţurile informatorilor angajatului SIPI şi ale altor persoane din anturajul acestora.

 

Maşina de poliţie în care „se încărcau ţigări de contrabandă” are sistem GPS

Într-unul dintre denunțuri, reamintim pe scurt, Ion Gheorghe Ciotău (individ trimis în judecată în ambele dosare „fabricate”), susţinea că i-a prins pe poliţişti în timp ce făceau contrabandă în lanul său de porumb, el păzind porumbul într-o noapte de octombrie, acum doi ani. Poliţiştii încărcau ţigările de contrabandă dintr-un jeep abandonat în maşina lor. Atât. A făcut vreunul dintre anchetatori măcar minime verificări?

Spre exemplu, unul dintre acei poliţişti era în concediu în acea perioadă. Apoi, maşinile de poliţie au montate sisteme GPS şi li se poate stabili locaţia exactă. Cel puţin aşa ni s-a spus. Am întrebat la IPJ Suceava şi în jumătate de oră am primit şi răspunsul de la purtătorul de cuvânt, subcomisarul Ionuţ Epureanu: „Tehnica de comunicare din dotarea autospecialelor de poliție permite atât realizarea relațiilor de comunicare, cât și monitorizarea privind locația şi traseul de deplasare. Tehnica la care facem referire este utilizată în prezent şi se afla în dotarea şi exploatarea autospecialelor de poliţie şi a poliţiştilor şi în anul 2013, având aceleaşi caracteristici”.

 

Un arest întreg s-ar umple cu „complicii” polițiștilor de la Gălănești

Un alt denunţ, pentru care şeful Secţiei de poliţie Gălăneşti, comisarul Marius Ciotău, a fost reţinut pentru 24 de ore, împărţind celula cu un suspect de omor, a fost al unui suspect (trimis în judecată ulterior pentru furt), care susținea că ofițerul l-a bătut. Declara asta în fața anchetatorilor în decembrie 2014, susținând că agresiunea s-ar fi petrecut pe 28 octombrie 2013, în timp ce era audiat.

Trecând peste faptul că acel denunţător a fost audiat, potrivit actelor din dosarul în care a fost trimis în judecată, în 2013, pe 5, respectiv 12 noiembrie (când a fost şi reţinut pentru 24 de ore), anchetatorii l-au crezut pe cuvânt când le povestea cum a fost bătut măr şi nu se putea nici măcar deplasa.

A verificat vreunul dintre anchetatori fişa medicală de la arest (care se face obligatoriu fiecărei persoane care este încarcerată)? Din informaţiile noastre, în acea fişă a denunţătorului leziunile de care vorbea în documentele DNA-ului dispăruseră.

Asta nu înseamnă că nu e adevărat. Aşa o fi. Şi în cazul ăsta şi cei de la Arest sunt suspecţi, şi procurorii sub comanda cărora au fost instrumentate cele două dosare penale care conţin „probele fabricate”, şi prim-procurorii care le-au contrasemnat şi le-au verificat legalitatea, şi judecătorii care i-au arestat pe informatorii ofiţerului SIPI, le-au prelungit mandatele de arestare ori le-au respins contestaţiile, şi, neapărat, judecătorii care au constatat legalitatea administrării probelor şi a actelor de urmărire penală. Altfel, cum s-ar explica că nici unul dintre aceștia nu și-au dat seama de „ingineriile” celor trei poliţişti acuzaţi că au fabricat probe?

 

În sala de judecată, la propunere de arestarea preventivă a comisarului-şef Macsim

Judecătorul subliniază „lipsa de consistenţă a mijloacelor de probă administrate”

Tot acest dosar a fost instrumentat de procurorul-şef al DNA Suceava, Mihaela Mihai, cea care a cerut arestarea comisarului-şef Cristian Macsim.

Acuzaţiile ei, patru la număr, au fost desființate de judecători. Atât la Tribunal, cât şi la Curtea de Apel.

Prima: „A omis să sesizeze de îndată procurorul competent şi nu a dispus nici o măsură pentru a-l proteja pe subordonatul său” (ofiţerul „Florin”), după ce poliţiştii de la Gălăneşti au aflat, în urma interceptărilor făcute în dosarul de furt, că doi dintre suspecții lor erau informatorii angajatului SIPI şi îi turnau acestuia informații despre contrabandiştii în uniformă.

Referitor la această acuzaţie, şeful SIPI a declarat că el a acţionat potrivit atribuţiilor de serviciu şi a sesizat Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă - diviziune autoprotecţie.

Reprezentanții DNA susțin că cei de la DIPI - Biroul central nu au confirmat „până în momentul de faţă (n.r. - 23 decembrie 2014) că a ajuns un asemenea raport la ei, cel puțin până acum, iar inculpatul nu a dovedit cele menţionate”.

Judecătorii: „Inculpatul beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, nefiind obligat să îşi dovedească nevinovăţia”. Apoi, arată cum, dintr-o notă de redare a discuţiilor interceptate în biroul comisarului-şef Cristian Macsim, „rezultă indicii că inculpatul nu a rămas în pasivitate, ci a înștiințat un superior”.

Iar concluzia e dureroasă pentru procurorul-şef al DNA: „Ceea ce judecătorul de drepturi şi libertăţi vrea să sublinieze este lipsa de consistenţă a mijloacelor de probă administrate până în prezent raportat la prima acuzaţie adusă inculpatului, care nu  consolidează cel puţin suspiciunea rezonabilă că o infracţiune a fost comisă şi că inculpatul are o legătură suficientă cu săvârşirea ei”.

 

DGA a verificat informaţiile cu poliţiştii contrabandişti. Nu s-au confirmat

A doua acuzaţie: Comisarul-şef Cristian Macsim „a respins opt rapoarte de activitate întocmite în cadrul unui studiu de caz de către un subordonat, care conțineau informații documentate, verificabile şi complete, din care rezultau indicii despre comiterea unor infracțiuni de contrabandă cu țigări de către polițiști din cadrul Secţiei 4 de poliție Gălăneşti. (...) a respins oficial un alt raport informativ, întocmit de același subordonat, referitor la implicarea procurorului Dîmbu Dumitru în favorizarea unui agent de poliție care comisese un accident de circulație”.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi a analizat acuzaţia şi probatoriul anchetatorilor de la DNA şi a concluzionat (scriind cu litere îngroşate în încheierea dată): „Şi în acest caz mijloacele de probă administrate detaliat în cele ce preced nu susţin presupunerea rezonabilă că inculpatul în maniera în care a acţionat s-ar fi cantonat în sfera ilicitului penal”.

Culmea, cu o zi înainte de a fi dus în faţa judecătorilor, comisarul-şef Cristian Macsim le explica anchetatorilor DNA Suceava că toate acele date şi informaţii obţinute de ofiţerul „Florin” au fost implementate în sistemul specific şi au primit aprobările din partea şefului de birou, dar şi din partea lui.

În privința informațiilor cu agenţii de poliţie implicaţi în activităţi de contrabandă, a arătat comisarul-şef Cristian Macsim, „s-au făcut două informări către DGA - Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava şi am primit răspuns negativ de la DGA că nu se confirmă”.

 

I-a cerut ofiţerului să-şi documenteze informaţiile primite

Despre informația dată de ofițerul „Florin” privind implicarea procurorului Dumitru Dîmbu în măsluirea unui accident rutier (caz detaliat în ediţiile trecute ale Monitorului), şeful SIPI declara: „Mi-a spus o informație referitoare la o sumă de bani pe care procurorul Dîmbu ar fi primit-o de la un agent. Îmi aduc aminte că suma pe care o vehicula că ar fi fost obiectul mitei ar fi fost în valoare de 15.000 de euro, o sumă care mi s-a părut mare la vremea respectivă”. Cristian Macsim mai arată că i-a explicat subordonatului său că, potrivit prevederilor interne, trebuie să-şi verifice informaţia, mai ales după ce alte informaţii ale aceluiaşi ofiţer nu s-au confirmat.

Afirmaţiile lui Macsim sunt întărite şi de declaraţia dată de adjunctul şefului SIPI Suceava, care, când a venit vorba despre informaţia cu dosarul măsluit de Dîmbu, arată că „am considerat că datele nu sunt complete. Şeful Macsim Cristian mi-a spus că nu se impune aprobarea raportului şi să-i trasez sarcini ofiţerului pentru a clarifica aspectele din raport”.

Ofiţerul „Florin” a revenit cu o altă informaţie: un informator de-al său l-a auzit într-un bar pe poliţistul care ar fi dat şpaga de 15.000 de euro spunând că a fost sunat de procurorul Dîmbu din penitenciar (procurorul este arestat preventiv într-un alt dosar), acesta din urmă spunându-i să aibă grijă ce declară la DNA. Şi această informaţie a fost implementată în sistem, o recunoaşte tot un martor din structurile de conducere ale SIPI Suceava.

 

DNA: Transporturi cu sute de baxuri de ţigări, ignorate de şeful SIPI

A treia acuzaţie. DNA: „La începutul lunii noiembrie 2014, inculpatul Macsim Cristian nu a exploatat corespunzător informațiile transmise, în două rânduri, de același ofițer de poliție, referitoare la introducerea în țară a unor mari cantități de țigări. De fiecare dată, șeful SIPI Suceava a rămas pasiv, în sensul că nu a luat nici o măsură operativă pentru organizarea vreunui flagrant în zonă și nici nu a anunțat de îndată procurorul competent”.

Informaţia, trecută pe o foaie A4, indica un prim transport în noaptea de 1/2 noiembrie 2014 (aproximativ 400 de baxuri) şi un al doilea transport ilegal de țigări de contrabandă în noaptea de 7/8 noiembrie 2014. Sursa: cel mai probabil cei doi informatori arestaţi preventiv în dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

Cei de la DNA îl acuzau pe Macsim că în loc să anunţe parchetele competente, a anunţat telefonic conducerea Poliţiei de Frontieră şi au încercat să-l convingă pe judecător că a fost un abuz ceea ce a făcut şeful SIPI Suceava, pentru-i proteja pe contrabandiști.

Judecătorii au considerat nefondată şi această din urmă acuzaţie, considerând că informaţia putea fi transmisă şi Poliţiei de Frontieră, aşa cum s-a procedat în multe alte situaţii, în urma cărora au fost prinse în flagrant grupări de contrabandişti şi confiscate cantităţi importante de ţigări de contrabandă. Şi exemplifică prin declaraţia dată de un alt martor în dosar, tot din cadrul SIPI Suceava: „Eu cât am lucrat pe zona de frontieră, am cules informaţii despre contrabandişti pe care i le-am prezentat lui Macsim Cristian, atât verbal, cât şi în sistemul intern, şi care s-au soldat cu rezultate bune, majoritatea fiind valorificate cu momente operative la nivelul parchetelor locale care au în competenţă contrabandă, la aceste acţiuni dându-se şi concursul  Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava şi Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi, informaţiile fiind transmise de Macsim Cristian acestora pentru a ne acorda sprijin în prinderea contrabandiştilor şi confiscarea ţigărilor.”

 

Ofiţerul „Florin” nu a putut documenta corespunzător informația

A patra acuzație pentru care Macsim a fost încătuşat pentru 24 de ore, din  ordinul şefei DNA Suceava, procurorul Mihaela Mihai, se referea la o altă lucrare, a aceluiaşi ofiţer „Florin”, lucrare respinsă de şeful SIPI Suceava. Era vorba despre fabricarea unor probe într-un dosar penal de către unul dintre polițiștii vizați de la Secţia Gălăneşti.

Nici în această privinţă anchetatorii nu i-au convins pe judecători: „Materialul probator pus la dispoziţie spre analiză (n.r. - declarațiile a doi martori, din care unul ofiţerul „Florin”) nu îl indică la nivel de presupunere rezonabilă pe inculpat ca şi autor al faptei în discuție”. Judecătorul care a respins propunerea de arestare preventivă arată că informaţia a fost implementată în sistem, însă, așa cum declara şi inculpatul (Cristian Macsim), termenul legal în care trebuiau efectuate verificări a fost depăşit, iar dosarul de verificare preliminată a fost ulterior închis, întrucât ofiţerul „Florin” nu a putut documenta corespunzător informația.

 

Judecătorii de la Curtea de Apel

La contestația făcută de DNA şi judecată în ultima zi a lui 2014, judecătorii Curţii de Apel au susținut că îşi însușesc în totalitate argumentele reţinutede judecătorul de drepturi şi libertăți de la prima instanţă, concluzionând că „nu sunt date cerinţele  pentru luarea măsurii arestării preventive”.

„La acest moment procesual - se arată în încheierea de la Curtea de Apel Suceava - probele enumerate de acuzare în susţinerea propunerii de arestare nu trebuie să echivaleze cu cele necesare pentru condamnare, însă este necesar să creeze suspiciunea rezonabilă că inculpatul a săvârşit faptele pentru care este acuzat, condiţie neîndeplinită. Potrivit jurisprudenţei CEDO libertatea persoanei este regula, excepţia de la această regulă constituind-o privarea de libertate (cauza Wemhoff c. Germaniei), care reprezintă o gravă derogare de la principiile libertăţii individuale şi de la prezumţia de nevinovăţie”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum desființează judecătorii o propunere de arestare făcută de şefa DNA Suceava.
 Vizualizări articol: 4139 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.09/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 11 voturi
Cum desființează judecătorii o propunere de arestare făcută de şefa DNA Suceava4.1511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Adevarul trimis de
(18 feb 2015, 11:53:42
Daca ceea ce se scrie se dovedeste a fi adevarat ,acea doamna procuror DNA ori a terminat la SPIRU ori nu are nici o treaba cu meseria asta .Aceasta conducere a DNA SUCEAVA ar trebui sa si dea demisia ca sunt penibili.
2.   BA NU! trimis de
(18 feb 2015, 12:48:56
shame on you
Io*, de egzemplu, din postura me de infractor nedoveditsmug , la faza asta țân cu Michaela sin Michail.
Adicătelea, după ce venirea acestei fete în fruntea DNA serviciul teritorial Suceava, a marcat revigorarea activității acestei structuri, acuma să ne apucăm s-o lapidăm pentru simplul motiv că gușații, derbedeii și sobolanii systemici din gubernia bunicului Ștefan, au fost mai iuți de condeie?
Haida de! shame on you

Tot ce a însemnat activitate anticorupție în anul 2014, la nivelul județului Suceava, reprezintă REZULTATUL MUNCII acestei fete. (acestor fete)applause
Acuma de, la război ca la război, se mai întâmplă să mai și pierzi câte vreo bătălie, mai ales când subiecții activi ai dosarelor fac parte din tagma omertică a greilor contrabandei cu produse supuse regimului marcării și accizării.
Dar o bătălie pierdută nu înseamnă și pierderea răsboiului.

Michaela, keep your head high above the water!rock on
Adicătelea continuă tot așa, chiar dacă șobolanii cu fofează și-au demonstrat tăria venală a caracatiței.

Noi, infractorii nedovediți (cu un singur bec în lustră)thumbs up țânem cu tini și avem încredere în acele valori utopice denumite Onoare, Adevăr, Dreptate, Libertate.
-----
Pî Sî: Io* să fiu în locul șobolanilor cu fofează, n-aș sta chiar așa de liniștit.
Cred că mi-ar bântui cauchemar-urile privirea Roentgen a Michaelei, asemănătoare cu cea a serpantului Ka din „Jungle book”, dublată de un zâmbet ispititor, numai bun de marcat momentul triumphalist când îți pune pe mânuri niște clanțe manufacturate din oțăl Krupp și te anunță că ești reținut pentru douășpatru de ceasuri, cu propunere de zvârlire în afundul ocnei pentru altele 30 de ide.

CINE RÂDE LA URMĂ, RÂDE MAI BINE!
Șobolanilor, încă nu pocniți dopurile de la Moet-uri, că-i cam prematur!
Aveț răbdari!hurry up
2.1  RE: BA NU! trimis de
(18 feb 2015, 12:59:30
Pî Sî doi:
Apropos de sondajul celor de la scorMonitor cu „Fimei de succes. Performanță la Superlativ”:
Io* am votat chiar din prima zî și de atunci am dat șfară-n țară și auslanduri, la tăt felul de amici, ca să voteze niște nume aclo.
Printre alte nominalizări, la rubrica Științe Juridice, am scris cu plaivazul keyboardului așa:
MIHAELA MIHAI - procuror DNA.

Amu, cred că o să mă mai apuc să mai votez de vreo 40 de ori, nu de alta dar mi-o dat înapoi meliția Stickul ceala pe care aveam cele 40-50 de conturi de mail și cele 12-13 conturi de feisbuc.
Bine că mi-o dat și unitatea centrală, cu care or jucat fotbal în camera de corpuri delicte, nu de alta dară vine primăvara și trebuie să am și eu loc unde să pun o cloșcă! (că de funcționat, mai funcționează o p-w-l-ă după ce s-a curbat motherboardul egzact după curbura suportului metalic.)

Deci, dau zvoană urbi et orbi ca anul aista, la rubrica Științe Juridice, o să primească Michaela coronița de premiantă.
Dacă auz cumva vreun hooligan că îndrăznește să voteze altfel, o să aibă de-a face cu mine!
AM ZIS!
2.2  RE: BA NU! trimis de
(18 feb 2015, 20:18:10
Și Eminescu a zis:
„Mânca-i-ar inima cânii,
Mânca-i-ar casa pustia
Si neamul nemernicia.”
2.3  RE: BA NU! trimis de
(18 feb 2015, 20:51:12
Ti-o dat inapoi melitia sticul si unitatea centrala. Ce patetic ma izmana ordinara. O iesit si madama de la beci si matali biet " impostor care paradezi in mare jeniu" si ai mai primit niste lucrusoare inapoi. Monseur taz izman de pamp a lache, isi bat astia joc de matali sa te motiveze emotional si sa bagi gratis "carbuni". Nu am treaba cu viata cetatii cu smenurile, zvonurile, combinatiile, dar te-am citit din prima ce cojoc porti. Nu degeaba ti-am dat porecla taz izman de pamp a lache. Tu esti un pamp a lache rau de tot.
2.4  RE: BA NU! trimis de
(18 feb 2015, 20:51:15
Întâmplător nefiind procuror școlit la Sfredelu Haret sau giudecător manufackturat la Româno-americană, știu din memorie și primul ghiers al catrenului: „Cine-a îndrăgit străinii...”

Apăi, cam nedumerit fiind despre acest răspuns, ar trebui să replic parafrazând aforismul lui Aristotel: „ Amicus Plato sed magis amica veritas.”
Adicătelea * prietenași îmi sunt bagabonții bukowineni dar mai drăguță mi-e Michaela sin Michail, atâta timp cât iea ieste vestala dedicată Adeverului.

(poopici tu, Michaela!kiss )

Amu, dacă tot am strâcat bunătate de casetă de comentator, mai trebe de zâs și așa mai pe de-a lungul hatul arăturii:
Între un BOU de maistru militar de radiolocație, ajuns nuș kum piszda mamei lui prim-procuror și o fătuță cu studii beton și carieră impecabilă, ei bine, Io* o prefer pe cea de-a doua.
Fiindcă ceea ce se desfășoară în zilele acestea nu este altceva decât o abjectă campanie de denigrare a DNA-ului și de ducere în derizoriu a imaginii, mesajului și menirii acestei instituții.
Autorii direcți ai acestei kaghebiste acțiuni de manipulare sunt golănașii priponiți cu lanțuri în gherlele patriei - maistrul militar dâmbu, judele bărbuță sau premarele olărean.
Aceste Mecene ale Răului au drept năimiți nemijlociți o sumedenie de scârțangii pe hârtie, de prin presa locală și națională. (look on the top of page!)
Acuma, ca un spirit analitic excepțional , nu mă pot abține să nu mă indignez, chiar din ipostaza de aprig șutuitor în kururile prostanilor de pe la giustiție sau ministerul public.
Chiar acum câteva ceasuri m-a sunat un a (a mic) să mă întrebe dacă-s bine și dacă n-am pățit ceva de emit asemenea comentarii, intrigarea a micului stând sub semnnul lui „Look who's Talking”

Deci, ce vedem zilele acestea în paginile acestei fițuici ... excepționale nu e decât un joc periculos al șobolanilor pârnăiași.
2.5  RE: BA NU! trimis de
(18 feb 2015, 20:59:43
De ce e periculos jocul inițierii unor asemenea campanii abjecte?
Răspunsul stă în înțelepciunea populară din Inglitera amicului meu Șecspir: „Always mouth beat the ass!”
Mai ales când gura cea vorbăreață transmite din pârnaie nu numai comenzi inițiatice ale unor asemenea campanii mârlănești, dar mai ales când, prin mijloace de comunicare prin interpuși purtând cin intern-ministerial (adicătelea hoameni ai ... „legii”), se afirmă niște năzdrăvănii capabile să anuleze ÎN VECI eforturile guralivilor de a-și înlocui arestul preventiv cu arestul la domiciliu.it wasnt me

Și oară n-am chef SĂ ZIC de unde știu!
Dar... AM ZIS!
2.6  RE: BA NU! trimis de
(18 feb 2015, 21:06:56
P.S. N-am nimic de spus despre Macsim, pro sau contră.
Nu-l cunosc, nu-l știu cine e, ce vrea, ce-l mână în luptă sau dacă are pohte de pohtit.
Nu am idee dacă e meserijaș sau e doar depozitarul interceptărilor tuturor polițiștilor și magistraților din guvernie.
Aidontchere!
Dar, privind îndărătul copacilor cuvintelor, aplicând transcendentalismul asupra nodului din papura pseudojurnalismului de iobăgeală, se vede pădurea unei oribile campanii de dnigrare, avându-și sorgintea în Piața Djerjinsky - Moscow.
AM (pre)ZIS!
2.7  RE: BA NU! trimis de
(18 feb 2015, 22:03:26
Vei avea puterea să recunoști că ai greșit, DACĂ se va dovedi că cei „cu un bec în lustră” au fost distruși doar din orgoliu/ordin/prostie etcaetera? Și nu e vorba despre niciunul dintre personajele pomenite în articolul de mai sus.
2.8  RE: BA NU! trimis de
(19 feb 2015, 01:16:08
Ha, ha, ha, ha!rolling on the floor
Kaghebistule mărunțel și idiot, rătăcitor vocațional pe Căile infamiei, DAR DACĂ se va dovedi că ADEVĂRUL TRIUMFĂ ÎNTOTDEAUNA iar cei cu un bec în lustră vor păși pe aleile primitoare ale Căii Onoarei?
Atunci îmi dai tălică un picuț Doamna ta conjugală ca să editez o nouă ediție a Kama-Sutrei, republicată, cu toate modificările și completările scornite ulterior?
devildevildevil
Păduche de pe NEVA, ce cap în gură ți-ai merita tu pentru vorba de mai sus!
2.9  RE: BA NU! trimis de
(19 feb 2015, 07:09:11
Ești în eroare totală, în ceea ce mă privește, și deocamdată e bine așa, așa că voi ignora mesajul de mai sus.happy

DAAAAA, DEVĂRUL TRIUMFĂ ÎNTOTDEAUNA, chiar dacă prea târziu pentru noi, iar cei cu un bec în lustră vor păși pe aleile primitoare ale Căii Onoarei!!!!!

”Fiat justitia pereat mundus!”

„Qui vivra verra!”
3.   Cu o floare nu se face primavara. trimis de
(18 feb 2015, 12:50:36
E clar Sergiule ca faci parte din tabara raului.Cat ai suferit tu si alti asazis gazetari ca do m procoror Dimbu ,,il capo di tutti cappi'' a fost bagat la zdup.Te dadeai peste cap publicand ce spunea madam Vargan avocata lui Dimbu,de parca pe cineva ar fi interesat parerile ei.Unde ai mai despicat tu firul in patru de o asa maniera incat sa spui ca s-a intrat cu mascatii si cu presa, s.a.m.d. si ca procurorul DNA a facut si a dres..tu nu vezi ca dai o tenta clara de partinire?!.. Te intreb eu acum d c nu dai si numele unor magistrati datorita carora adevarul a fost pus la stalpul infamiei si multi oameni nevinovati care au ,,intrat pe contrasensul''gulerelor albe,au fost redusi la tacere prin masuri nedrepte? sau vrei sa spui ca tu si altii ca tine nu stiati nimic din ce nazdravanii facea Dimbu si acolitii lui fapte pentru care nu ai suflat ,,un rand''in fituica ce o reprezinti? I ti spun eu d c,pentru ca esti in tabara raului si il aperi cu mult devotament si slugarnicie. Referitor la doamna procuror pe care o tot pomenesti mai sus nu pot spune decit ca am tot respectul pentru munca si rezultatele pe care le are in cadrul DNA,aceasta institutie avand o cota de incredere in randul populatiei de 70% desi e greu sa lupti cu o ,,caracatita'' formata in decursul multor ani pana la venirea sa la DNA Suceava.Se vede Sergiule ca tu si alti colegi ai tai incercati sa o puneti pe Sefa DNA Suceava Mihaela Mihai intr o lumina proasta insa NU VE TI REUSI.Mai bine ,,spalativa''mainile de suferinta multor oameni nevinovati si publicati articole din care cetateanul sa perceapa binele si mai putin minciuna si ipocrizia.Fiti puternica doamna Mihaela,oamenii de bine va sprijina!!
4.   DNA trimis de
(18 feb 2015, 13:04:05
Sincer nu prea am vazut mari arestari sau judecati in urma unor anchete al acestei conduceri de la DNA, tinand cont ca lotul Dimbu a fost anchetat de Bucuresti,asta nu inseamna ca s a terminat spaga si coruptia la suceava ,numai la politia de frontiera cat ar avea de lucru,doar sa descopere pe cine au trecut averile ,conturile si masinile de lux acesti baieti destepti de la frontiera.Ca fapt divers doar sa mearga sa vada ce masini au in parcarile de la servici sau acasa.
5.   Vorbim discuții discutând vorbe... trimis de
(18 feb 2015, 13:15:07
... numai ca să ne aflăm în treabă.
Lotul dâmbu, bărbuță, babiuc, urmat de olărean, A FOST INSTRUMENTAT DE DNA Suceava iar acțiunea a fost realizată CU SPRIJINUL celor de la București, tocmai datorită anvergurii subiecților dosarului și amplorii activității lor infracționale.
AM ZIS!
(mai puțin de unde știu aiastă treabă nu zic!)

Uităm cumva de cazul APIA?
Uităm cumva de cazul Udești?
Uităm cumva de recentul caz cu vartic?
etaetera, etcaetera..
Astea ce sunt?
Activități concrete încununate de succes sau... capace de bere îndoite?
6.   Comentariu trimis de
(18 feb 2015, 13:44:40
pur si simplu..................PENIBI Macsim si ceilalti din lot, si-au asigurat viitorul daca vor reclama la CEDO statul roman.
6.1  RE: Comentariu trimis de
(18 feb 2015, 20:40:18
Asta e drama: tragi 25-30 de ani ca un bou pt statul roman, dupa care te vezi nevoit sa-l reclami la CEDO.
7.   Exprimare de bâtlan pălit de aviară trimis de
(18 feb 2015, 14:15:26
Gradul de subiectivitate și părtinire al acestui palimpsest de factură șeicăreană rezultă din nonsensul voluntar și persuasiv, conținut în titlu:
„DESFIINȚEAZĂ PROPUNEREA de arestare”

exprimare de bâtlan puturos, a cărui pernuță de sub șezut este la fel de îmbâcsită în lene ca si mintea inertă și delăsătoare.

Fără să mai gugălesc, rețin din memorie că o sentință apelată SE DESFIINȚEAZĂ iar o sentință recurată SE CASEAZĂ.
De unde draaqu o fi scos tâmpenia asta cu „DESFIINȚAREA” propunerii de arestare, numai rusu - umil și mâțâțăl scrib năimit - poate preciza.
În general, o propunere de arestare preventivă, la instanța de fond, SE ADMITE SAU SE RESPINGE.
Iar la instanța superioară, corespunzând celui de-al doilea palier jurisdicțional, această admitere sau respingere SE CONTESTĂ DE UNA SAU AMBELE PĂRȚI.
Instanța ce soluționează contestația, la rândul ei ADMITE SAU RESPINGE CONTESTAȚIA.
Acuma, revenind la bâtlanul-scrib, a confunda motivarea instanței cu DESFIINȚAREA, spune cam multe asupra nivelului de cunoștințe juridice ale acestor jalnici scârța-scârța pe hârtie.
Asta e!
No ofense, scorMonitorilor.
Ceea ce este DA să fie Da, ce e NU să fie NU, iar tot ce este în plus de la necuratul vine!

Bibliografie:

Tribunalul Sv. „Solutia pe scurt: În temeiul art. 227 alin.1 Cod procedură penală, respinge, ca nefondată, propunerea formulată de DNA - Serviciul Teritorial Suceava, de luare a măsurii arestării preventive a inculpatului...”

CA Sv. „Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de D.N.A. – Serviciul Teritorial Suceava împotriva încheierii nr. [censored] pronunţată de Tribunalul Suceava...”
8.   Sergiu rusu trimis de
(18 feb 2015, 16:50:46
acest ziarist (mare dobitoc) este pupincuristul nr 1 a lu dambu. a se intelege prin pupincurist ca ii  ☭ chilotii. are articole numai unu si unu. sa te pregatesti de judecata baitas
9.   Comentariu trimis de
(18 feb 2015, 18:55:24
Fratilor este la Gura Humorului un politist tare prost il cheama Ghiata Gheorghe e la circulatie si daca te opreste vorbeste urat ,nu stie legislatia, te santajeaza ,e murdar imbracat, rugati-va sa nu va iasa in cale . IESI DRACULUI LA PENSIE MAIMUTOIULE
10.   Nu cedati presiunilor domnule Rusu ! trimis de
(18 feb 2015, 21:47:04
Unii dintre antevorbitori fac parte din serviciile care au in fisa postului protejarea , prin orice mijloace,a abuzurilor DNA si intoxicarea opiniei publice cu ,,realizarile lor marete,, ,altii din lipsa cunostintelor juridice habar nu au ca succesul unei anchete este dat de finalitatea judiciara -pentru cunoscatori-,iar altii sunt bolnavi psihici si scriu versuri pe forum.Multi suntem alaturi de dvs. pentru triumful ADEVARULUI si inlaturarea celor care au ca virtute doar abuzul de putere.Domnilor munca de informatii si anchetele penale sunt meserii nobile nu pentru amatori!
10.1  RE: Nu cedati presiunilor domnule Rusu ! trimis de
(18 feb 2015, 23:50:32
D le David .....munca de informatii si anchetele penale sunt meserii nobile..adevarat... la definirea termenilor de mai sus , intreb si eu : se inventase contrabanda de tigari ?! Sunteti jalnic daca sustineti ca acuzatii de mai sus sunt victime ale unui abuz DNA ....stie toata lumea ....e doar un semn ca totusi mafia contrabandei de tigari din zona se reface ...atat ...
11.   ... exista o explicatie ... trimis de
(18 feb 2015, 23:10:33
justitia se face cu oameni: judecatori, procurori si... avocati.

ideea este ca ai dreptate in functie de competenta celui care te reprezinta: cu cat avocatul este mai bun (adica mai scump)... cu atat dreptatea este de parte ta.

in rest...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Papanași cu brânză și smântână Am intrat deja în Săptămâna Albă, cea în care, după tradiție, creștinii ortodocși nu consumă carne, dar pot mânca brânză, lapte și ouă. Există multe interdicții și cutume în această perioadă și ele nu se referă... Citeşte