Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 feb 2015 - Anul XX, nr. 39 (5851)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Expoziţia de fotografie „Marea Hoinăreală”, la Iulius Mall

Miercuri, 18 Februarie 2015 (16:05:30)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
La Iulius Mall Suceava se deschide joi, 19 februarie, la ora 18.00, expoziţia itinerantă de fotografie „Marea Hoinăreală”, dedicată 100% satului românesc. Expoziţia etalează selecţia celor mai bune fotografii realizate de un grup de fotografi tineri şi talentaţi, care au hoinărit prin ţară călăuziţi de artistul fotograf Sorin Onişor. Instantaneele au fost surprinse în taberele organizate în diverse zone ale ţării, precum Bucovina, Maramureş, Delta Dunării, zona bisericilor rupestre din Buzău, satele săseşti din zona Sibiului, Munţii Apuseni, Moldova colinară etc. Taberele de fotografie, care propun o retrospectivă a autenticului românesc mijlocită de obiectivul aparatului fotografic, au rolul de a-i inspira pe tinerii fotografi şi de a-i atrage spre zona rurală. Cu toate că ascunde adevărate comori ale culturii, spiritualităţii şi ospitalităţii româneşti autentice, satul este ignorat şi a devenit o zonă defavorizată în ultimele două decenii.„Expoziția - aşa cum spune Florin Onişor - constituie un semnal de alarmă, o încercare de a atrage privitorii în lupta pentru conservarea peisajelor şi a zonelor neatinse, pentru valorificarea tradiţiilor satului românesc, a meşteşugarilor - cărbunari, fierari, cărbunari, olari - precum şi a riturilor ţăranilor simpli care cultivă pământul de mii de ani”.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziţia de fotografie „Marea Hoinăreală”, la Iulius Mall.
 Vizualizări articol: 1348 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Expoziţia de fotografie „Marea Hoinăreală”, la Iulius Mall0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Papanași cu brânză și smântână Am intrat deja în Săptămâna Albă, cea în care, după tradiție, creștinii ortodocși nu consumă carne, dar pot mânca brânză, lapte și ouă. Există multe interdicții și cutume în această perioadă și ele nu se referă... Citeşte