Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 ian 2014 - Anul XIX, nr. 4 (5513)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fată de 16 ani, înşelată cu 5.700 de lei prin metoda „accidentului”

Joi, 9 Ianuarie 2014 (13:34:18)
O fată de 16 ani a fost convinsă prin telefon că tatăl ei a avut un accident şi a trimis prin intermediul unui taximetrist 5.700 de lei unor persoane care s-au dat drept avocat şi procuror. Miercuri, la ora 18.30, la sediul Poliţiei municipiului Cîmpulung Moldovenesc s-a prezentat Mariana R., de 44 ani, din localitate, care a reclamat faptul că fiica ei minoră a fost înşelată prin metoda „accidentul”.Din cercetări a rezultat că miercuri, la ora 15.05, fata de 16 ani, aflându-se la domiciliu, a răspuns pe telefonul fix al familiei, purtând o discuție cu un bărbat ce s-a dat drept tatăl ei și care i-a spus pe un ton grav că a avut un accident cu mașina și a lovit o femeie. Acesta i-a spus că este lovit la gură şi i-a cerut să continuie discuția cu alt bărbat, ce s-a recomandat a fi avocat și care i-a solicitat ca pentru rezolvarea aspectelor apărute cu victima, ce se află la spital, să trimită suma de 1.500 euro sau 6.000 lei.Ulterior, fata a fost dirijată spre a purta conversaţia legată de problema tatălui cu un alt bărbat, așa-zis procuror, care i-a solicitat să trimită banii. Întrucât minora nu avea capacitatea legală de a efectua operațiuni bancare, solicitarea sa a fost respinsă de angajații unei bănci din municipiul Câmpulung Moldovenesc, astfel că minorei i-a fost indicată soluția de a trimite suma de bani prin intermediul unui taximetrist. Autorul nu i-a indicat vreo persoană sau vreo societate cu profil taxi, astfel că a trimis suma prin acest intermediu în parcarea unui supermarket din Suceava, pentru un anume Radu P.Suma de 5.700 lei a fost pusă într-un plic sigilat și din restul de bani a achitat costul serviciului către taximetristul Viorel Z., respectiv 200 lei.Pe toată perioada, minorei i s-a solicitat să rămână la telefon până ce banii vor ajunge la destinație și să nu i-a legătura cu cineva din familie, fiindu-i indusă ideea că ar putea fi probleme dacă s-ar afla că se încearcă o asemenea rezolvare, motiv pentru care minora nu l-a mai contactat pe taximetrist, aruncând numărul său de telefon, iar acasă a închis telefonul mobil.Pe traseu, taximetristul a fost contactat pe numărul său, ce a fost furnizat de minoră, de un bărbat ce s-a recomandat a fi Radu P. În parcarea unui centru comercial din Suceava, la ora 17.15, taximetristul a fost abordat de un bărbat de 40-45 ani, ce a solicitat să-i fie înmânat plicul. “Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului”, se precizează în comunicatul poliţiei.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fată de 16 ani, înşelată cu 5.700 de lei prin metoda „accidentului”.
 Vizualizări articol: 2351 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Fată de 16 ani, înşelată cu 5.700 de lei prin metoda „accidentului”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 9 ian 2014, 15:13:55
Saraca fata. Din pacate acesti cretini sunt foarte convingatori la telefon; Acelasi truc a fost incercat si asupra bunicii mele insa fara reusita. Acesta este un mod de inselaciune foarte popular in ultima vreme. Sper ca raufacatorii sa fie prinsi cat mai repede.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei