Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 237 (5444)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Plăcuţe reflectorizante împărţite de poliţişti căruţaşilor

Vineri, 11 Octombrie 2013 (15:18:01)

Având în vedere numărul mare de accidente de pe şoselele judeţului în care sunt implicate vehicule cu tracţiune animală, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava şi Romania Children Humanitarian Foundation au iniţiat un proiect de prevenire a evenimentelor rutiere cu implicarea conducătorilor de atelaje hipo, ,,Safety Roads”, acesta fiind supus finanţării organizaţiei internaţionale Spana.

Urmare a demersurilor iniţiate, până în prezent au fost realizate 4.500 de plăcuţe reflectorizante, fiind desfăşurate şi trei acţiuni de montare a acestora pe atelajele hipo. Valoarea elementelor reflectorizante realizate până în prezent este de 4.500 euro, proiectul urmând a fi extins până la o valoare de maximum 100.000 euro, prin realizarea de plăcuţe reflectorizante pentru atelajele hipo de pe raza judeţului Suceava, dar şi din alte judeţe.

De asemenea, activităţile preventive sunt completate şi prin acţiuni ale poliţiştilor rutieri.

În scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul conducătorilor de vehicule cu tracţiune animală care încalcă legislaţia rutieră în vigoare, în perioada 30 septembrie-6 octombrie, Serviciului Rutier Suceava, împreună cu formaţiunile rutiere teritoriale, au desfăşurat acţiuni tematice pe drumurile publice din judeţ, fiind verificaţi 303 conducători de vehicule animală şi aplicate 178 sancţiuni, în valoare de 28.400 lei, pentru lipsă elemente reflectorizante, staţionare neregulamentară etc.

Conform unei statistici a poliţiei, în perioada 1 ianuarie 2005-10 septembrie 2013, la nivelul judeţului Suceava au avut loc 495 de accidente rutiere cu implicarea conducătorilor de vehicule cu tracţiune animală. În urma acestor accidente au murit 51 de persoane. De asemenea, 152 de persoane au fost rănite grav şi alte 430 de persoane au suferit leziuni uşoare.

Numai în primele 6 luni ale anului 2013 au avut loc 28 de accidente, dintre care 10 grave, soldate cu 3 persoane decedate, 9 persoane rănite grav şi 23 de persoane rănite uşor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Plăcuţe reflectorizante împărţite de poliţişti căruţaşilor.
 Vizualizări articol: 1454 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Plăcuţe reflectorizante împărţite de poliţişti căruţaşilor5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei