Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 sep 2010 - Anul XV, nr. 224 (4515)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Semnal de alarmă

Nechifor atrage atenţia că România riscă să piardă fonduri europene în sumă de 200 de milioane de euro

Joi, 23 Septembrie 2010 (15:11:29)

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, deputatul Cătălin Nechifor, trage un semnal de alarmă vizavi de faptul că România riscă să piardă bani europeni în sumă de 200 de milioane de euro din cauză că Guvernul Emil Boc „nu a fost capabil” să asigure absorbţia fondurilor structurale. Nechifor a spus că este vorba de fonduri alocate României în 2007, primul an de finanţare europeană, bani care trebuie cheltuiţi până la 1 ianuarie 2011. „Erau bani siguri. Nu trebuia să meargă nici Băsescu, nici Boc la FMI să ceară asistenţă, să ceară memorandum, să ceară bani. Erau bani alocaţi României pe baza integrării europene, bani pentru care de fapt România plăteşte partea de cofinanţare la bugetul european şi iată că pierdem acum cu nonşalanţă 200 de milioane de euro fără să clipim din ochi, fără să luăm nici o măsură, fără să fim preocupaţi să găsim modalităţile prin care banii europeni să
 vină în România. În schimb, ne plângem zilnic că nu avem proiecte pe transporturi, pe administraţie publică, pe dezvoltare de întreprinderi mici şi mijlocii. Iată că România îşi permite luxul de a pierde aceşti bani în condiţii de criză majoră. Căutăm bani afară, ne împrumutăm zilnic de pieţele externe de capital iar aceşti bani nu am fost capabili să-i aducem în România şi erau bani sigur, cerţi, bani care ar fi produs dezvoltare”, a declarat Nechifor. 
Parlamentarul social democrat crede că cele 200 de milioane de euro nu vor putea fi atrase şi astfel se vor pierde bani buni într-o perioadă de criză majoră.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor atrage atenţia că România riscă să piardă fonduri europene în sumă de 200 de milioane de euro.
 Vizualizări articol: 692 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nechifor atrage atenţia că România riscă să piardă fonduri europene în sumă de 200 de milioane de euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei