Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 apr 2009 - Anul XIV, nr. 92 (4078)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Eveniment

O sută de preşedinţi de consilii şi primari din Republica Moldova, aşteptaţi la Suceava

Joi, 23 Aprilie 2009 (14:46:04)
Judeţul Suceava va fi gazda Forumului autorităţilor locale din România şi Republica Moldova, organizat de Ministerul Afacerilor Externe din România, în perioada 15 - 17 mai a.c.. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că acţiunea este iniţiată de Departamentul pentru Relaţia României cu românii de pretutindeni, din cadrul MAE şi că sunt invitaţi la eveniment 100 de reprezentanţi ai autorităţilor publice din România şi tot atâţia din Republica Moldova- preşedinţi de consilii raionale, primari de oraşe şi sate. Temele forumului sunt prezentarea conceptului de dezvoltare a autonomiei locale, conform principiilor din Carta Europeană a autonomiei locale, acordarea de asistenţă în domeniul legislaţiei şi armonizarea acesteia la standarde europene, dezvoltarea de parteneriate bilaterale şi multilaterale pentru proiecte cu finanţare europeană, consolidarea colaborarării între guvernele locale, între România şi Republica Moldova, colaborarea cu societatea civilă din ambele state pentru iniţierea de proiecte sociale, economice şi culturale. „Ne bucurăm şi vom organiza astfel să iasă totul bine”, a declarat Flutur. Întrebat dacă apreciază că moldovenii vor răspunde invitaţiei, având în vedere relaţiile tensionate din ultima perioadă dintre România şi Republica Moldova, Gheorghe Flutur a răspuns că „ar trebui să vină având în vedere parteneriatul cu noi şi proiectele comune europene destul de importante care sunt în perioada asta, pe Trilaterala Ucraina-România-Republica Moldova”. „Ar trebui să vină şi mi-aş dori să vină pentru că interesul este comun”, a mai spus Gheorghe Flutur.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O sută de preşedinţi de consilii şi primari din Republica Moldova, aşteptaţi la Suceava.
 Vizualizări articol: 667 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O sută de preşedinţi de consilii şi primari din Republica Moldova, aşteptaţi la Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei