Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 nov 2007 - Anul XII, nr. 277 (3649)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

FOTBAL PE PÂINE

Ţigănie rai, rai care erai…

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Scandările publicului sofiot ar merita un subiect aparte. Bulgarii ne-au strigat, aproape continuu, “Ţiganii, ţiganii!”. Pentru asta, federaţia bulgară va primi amendă de la forul european, poate chiar o pedeapsă mai drastică. Dar de ce au făcut asta vecinii noştri? Pentru că, mai abitir după ceea ce s-a întâmplat în ultimul timp prin Italia, au aflat că ne doare! Şi aici intervine indignarea noastră fariseică. Ne supără că ne-au făcut ţigani, deci e clar că suntem de acord cu sensul peiorativ al cuvântului. Aşadar ceea ce ne deranjează este că ne identifică lor, puţin ne pasă de fapt de discriminarea ţiganilor! Vrem ca bulgarii să fie pedepsiţi pentru că ne-au “discriminat” pe noi, nu pe ţigani... Ca o dovadă, un moderator tv spunea, cu referire la suporterii noştri de la Sofia, că şi noi prea ne comportăm “ca ţiganii”! Clar, nu?!

Dar să nu ocolim prea mult fotbalul, în cele din urmă el e cel care contează. Şi în restul Europei s-au cam limpezit apele în ceea ce priveşte calificatele la turneul final din Austria şi Elveţia, chiar dacă matematica îşi mai cere încă drepturile, pe ici, pe colo. Ar fi nevoie de surprize de proporţii pentru ca Anglia, Portugalia, Suedia sau Turcia să rateze calificarea. Ba chiar pentru englezi ce a fost mai greu a trecut. Bara ruşilor din chiar minutul 90 le-a îngheţat berea din halbe, pentru ca apoi să primească un bonus nesperat, golul victoriei pentru israelieni venind în urma unei greşeli prosteşti a unui fundaş central rus. În schimb, scoţienii n-au mai păstrat nici măcar de doi bani speranţă, primind două goluri în primul şi în ultimul minut! Păcat de faza în care McFadden a şutat fără să ţintească, precum pistolarii, de la şold, ratând cu poarta goală...

Mi-a plăcut victoria Turciei în Norvegia. Nu sunt un admirator al turcilor, cred că aduc prea multă tensiune pe teren şi în tribune, dar nu mi-am putut stăpâni o satisfacţie un pic meschină când l-am văzut pe John Carew făcând pe cocoşul. Acelaşi norvegian care acum câţiva ani, la o întâlnire cu miză similară, făcea henţ într-o dispută cu Chivu, în careul nostru, iar arbitrul slovac Lubos Michel fluiera penalty!

În fine, absolut delicioasă ştirea apărută în principalul ziar de sport, cum că în pre-preliminariile CM 2008 Guinea Bissau a început meciul cu Sierra Leone în 9 oameni, dar au păstrat pe bancă o rezervă, care a jucat în repriza secundă!! Oare o fi înlocuit pe cineva sau a intrat pur şi simplu?!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ţigănie rai, rai care erai….
 Vizualizări articol: 465 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ţigănie rai, rai care erai…0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sport

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei