Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 nov 2007 - Anul XII, nr. 257 (3632)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie aberantă

Dorneanul Prâsneac, descalificat la Timişoara

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

14 octombrie trebuia să fie o zi importantă pentru atletul CSM Dorna, Cristian Prâsneac. Alergase foarte bine la Maratonul Timişoara şi a terminat pe locul doi. Sau cel puţin aşa credea când a ajuns la finiş, când i s-a înmânat diploma pe care scria „locul 2”, dar şi o medalie. Asta pentru că, după câteva minute, Constantin Dumitra, preşedintele Atletic Club Maraton, organizator al competiţiei, împreună cu Primăria Timişoara, a venit şi l-a informat că este descalificat pe motiv că nu ar fi respectat traseul iniţial. „Am condus cursa alături de atletul Nebojsa Kosic din Serbia, până la kilometrul 41, moment în care am fost depăşit, încheind cursa pe locul 2 – ne-a declarat Prâsneac - şi într-adevăr, pe parcurs, la kilometrul 25, la un semafor, într-o zonă peste care trecea calea ferată, datorită unui accident care avusese loc în acea intersecţie, am fost nevoit, alături de atletul sârb, să ocolim acea zonă, prin partea stângă, deviind câţiva metri de la traseul iniţial, repet, datorită unui accident rutier. Cea de-a doua „deviere” a fost la kilometrul 29-30, a fost la un sens giratoriu pe care am fost nevoiţi să-l „tăiem” peste rondoul cu verdeaţă, tot datorită unui ambuteiaj creat. În plus, în peste 17 ani de concursuri nu am întâlnit niciunul în care organizatorul, neînchizând circulaţia, să-şi asume riscul ca atleţii participanţi să fie accidentaţi. Oricum, nu aş fi avut niciun motiv să trişez, deoarece între mine (locul 2) şi locul 3 (Francesco Gennaro-Italia) era o diferenţă de 11 minute”. Comunicându-i lui Dumitra că, în acest caz, ar trebui descalificat şi sârbul, care a urmat acelaşi traseu, Prâsneac primeşte un răspuns şocant: „Nu se poate aşa ceva!” , preşedintele Atletic Club declarând că nu mai descalifică pe niciunul, clasamentul rămânând cel iniţial. După alte 30 de minute, Cristi a fost informat că va fi, totuşi, descalificat din cauza faptului că, stupoare!, a înjurat un poliţist. „Mi-a adus din nou în atenţie că am şi trişat, partea cu ultrajul venind în completarea motivelor care să ducă la descalificarea mea. Cu toate acestea nu mi s-a cerut de către niciun organ de ordine să dau vreo declaraţie sau altceva, în acest sens. Deşi, în cazul în care domnul Dumitra ar fi avut dreptate, corect, mi s-ar fi părut să fiu cercetat pentru ultraj, nu?” se întreabă, retoric, Prâsneac în scrisoarea pe care a trimis-o primarului Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, cel pe care-l roagă să afle care sunt, oficial, motivele descalificării sale, atletul legitimat la CSM Dorna neprimind niciun înscris oficial din partea organizatorilor, în acest sens.

 

Bâlbâieli şi explicaţii ridicole din partea organizatorilor

 

Ceea ce ridică şi mai mari semne de întrebare este faptul că pe site-ul oficial al Atletic Club Maraton, www.maraton.ro, la secţiunea cu rezultate finale Prâsneac nu este trecut nici măcar ca descalificat. Practic, după acest clasament, el nici nu a participat la competiţie!

Contactat de către redactorul nostru, pentru a afla o poziţie oficială din partea clubului organizator, Constantin Dumitra a înşirat povestea cu traseul şi ultrajul („a înjurat, dom’le, un poliţist care venea la serviciu, în ziua lui liberă. Nu putem accepta aşa ceva” – probabil de aceea nici nu a mai fost de găsit după concurs pentru a confirma dacă a fost sau nu înjurat – „Am tot văzut că <taie> dar m-am gândit că va înceta, de aceea nu l-am oprit” – a justificat Dumitra faptul că l-a lăsat pe Cristi să alerge mai bine de 42 de kilometri şi mai apoi a hotărât să-l descalifice), promiţându-ne, via mail, un punct de vedere oficial al Clubului. În loc de asta, după mai bine de 10 zile de aşteptări şi după ce am mai trimis un mail, Dumitra ne trimite un link,  (http://bucharest.usembassy.gov/US_Policy/Press_Releases/JTF_10182007.html), din care „să înţelegeţi că noi facem calitate şi dorim ridicarea nivelului la ceea ce noi organizăm. Linkul de mai sus este doar unul din zecile care ne reprezintă. Corectitudinea ne diferenţiază de restul.”. Curioşi, am intrat pe link (puteţi s-o faceţi şi dvs) şi când colo, am găsit doar o ştire ce făcea referire la nişte soldaţi americani, care au luat parte la concurs. Nimic despre organizare nemaipomenită sau corectitudine excesivă. Rămâne întrebarea de ce n-a primit Prâsneac procesul verbal, semnat de oficiali, înscrisul care trebuia să consemneze descalificarea lui. Poate află de la Gheorghe Ciuhandu, primarul Timişoarei, atletul dornean încheindu-şi scrisoarea către acesta mai mult decât elocvent: „E vorba de zile de antrenamente duse pe apa sâmbetei, de bani investiţi în cantonamente şi medicamentaţie şi de un efort care nu a fost răsplătit nici măcar cu un loc de <descalificat> în clasamentul final.”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dorneanul Prâsneac, descalificat la Timişoara.
 Vizualizări articol: 483 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dorneanul Prâsneac, descalificat la Timişoara0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sport

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei