Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 aug 2008 - Anul XIII, nr. 204 (3885)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cupa UEFA

Adversari de calibru pentru echipele româneşti

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, după tragerea la sorţi a primului tur al Cupei UEFA, că echipele Dinamo, FC Timişoara şi FC Vaslui au cele mai mari şanse să se califice în grupele competiţiei.
Sandu a precizat la GSP TV că Rapid şi Unirea Urziceni au partide dificile, iar FC Timişoara pare să fi nimerit peste cel mai accesibil adversar. Sandu speră ca cel puţin trei echipe să ajungă în grupele Cupei UEFA.

Dinamo, cel mai facil adversar
Antrenorul Mircea Rednic a declarat că Dinamo are şanse de 50 la sută să se califice în grupe, deşi e avantajată de faptul că returul cu NEC Nijmegen se va disputa la Bucureşti, informează site-ul oficial al grupării dinamoviste.
Tehnicianul afirmă nu şi-ar fi dorit să întâlnească pe Napoli sau Standard Liege. "Când spui campionatul Olandei, şansele de calificare sunt egale! Este, într-un fel, o tragere bună pentru Dinamo pentru că returul se va juca în faţa propriilor suporteri, însă rămân la părerea că şansele sunt egale!", a declarat Rednic.
Meciul tur va avea loc la 18 septembrie în Olanda, în timp ce returul se va juca în 2 octombrie, la Bucureşti.
Administratorul delegat al clubului Dinamo, Cornel Dinu, a comparat, vineri, întâlnirea cu echipa olandeză cu un episod din al doilea război mondial, ce a fost evocat în cartea "Un pod prea îndepărtat" scrisă de Cornelius Ryan.
"Deocamdată, adversarul lui Dinamo este doar un simbol istoric. Probabil că aţi văzut filmul, nu ştiu dacă aţi citit şi cartea lui Cornelius Ryan, «Un pod prea îndepărtat». Este momentul în care trupele Coaliţiei au încercat în '44 să grăbească războiul, au debarcat şi la Nijmegen paraşutiştii, dar trupele de blindate n-au mai ajuns şi Reich-ul a câştigat bătălia şi a amânat războiul un an de zile. Cam aceeaşi este şi situaţia noastră cu Nijmegen", a explicat Dinu.
Cornel Dinu a declarat că NEC Nijmegen este o formaţie puternică şi de tradiţie a Olandei, însă jucătorii lui Mircea Rednic trebuie să se califice în grupele competiţiei

Rapidul, iar cu nemţii
Acţionarul FC Rapid, George Copos, a declarat că gruparea giuleşteană, care va întâlni în turul 1 al Cupei UEFA pe VfL Wolfsburg, nu se va califica precum Steaua în grupele Ligii Campionilor, printr-un gol înscris dintr-un ofsaid de un metru.
Oficialul rapidist a adăugat că nu a dorit niciun moment ca Rapid să întâlnească în turul întâi cea mai slab cotată formaţie din urnă, FBK Kaunas din Lituania. "N-am dorit un adversar slab niciun moment. Mie nu îmi făcea nicio plăcere să picăm cu cei de la Kaunas şi să ne calificăm în grupe. Noi nu o să ne calificăm ca Steaua cu un ofsaid de un metru. Dar asta este, norocul face parte din joc. Noi avem obligaţia să ne calificăm mai departe", a adăugat Copos.
Oficialul rapidist susţine că VfL Wolfsburg este o echipă puternică, dar a precizat că formaţia antrenată de Jose Peseiro este obligată să se califice în faza grupelor după investiţiile din această vară. "Dacă în 2005 cu Răzvan Lucescu pe bancă băteam Hertha Berlin şi Hamburg şi ne calificam în faţa celor de la VfB Stuttgart, acum Rapid, după investiţiile din această vară trebuie să meargă mai departe. Wolfsburg este o echipă foarte puternică, dar avem obligaţia să mergem în grupe. De fapt, indiferent cu ce echipă picam din urna respectivă trebuia să mergem mai departe, pentru că Rapidul de acum este mult mai valoros decât cel pe care l-a avut la dispoziţie Răzvan Lucescu", a spus oficialul rapidist.
Antrenorul VfL Wolfsburg, Felix Magath, a declarat că şi-ar fi dorit ca echipa sa să fi întâlnit în primul tur al Cupei UEFA un alt adversar, nu o formaţie de top din România, aşa cum este Rapid, informează site-ul grupării germane.
"Rapid este un adversar dificil. Rapid este o echipă de top din România, cu experienţă internaţională. Nu este foarte bine nici că jucăm primul meci acasă, lucru care face dubla manşă şi mai grea", a spus Magath.
Meciul tur va avea loc la 18 septembrie în Germania, în timp ce returul se va juca în 2 octombrie, la Bucureşti.

Unirea Urziceni, cel mai dificil adversar
Antrenorul echipei Unirea Urziceni, Dan Petrescu, a declarat că Hamburg SV este favorita dublei manşe, dar formaţia sa nu se consideră dinainte învinsă, informează site-ul grupării ialomiţene.
"Vor fi două meciuri extraordinar de grele. Am căzut cu unul dintre cei mai grei adversari, una din favoritele la câştigarea Cupei UEFA, dar nimic nu e imposibil. Nu ne considerăm dinainte învinşi. E clar că Hamburg e favorită, dar faptul că Dinamo şi Rapid au eliminat-o în trecut poate însemna că au o problemă când joacă împotriva echipelor româneşti", a spus Petrescu.
Preşedintele grupării Hamburg SV, Bernd Hoffmann, a declarat că echipa sa este favorită clară în disputa cu Unirea Urziceni din turul întâi al Cupei UEFA, informează site-ul oficial al grupării germane.
"Suntem favoriţi în disputa cu Unirea şi sunt sigur că ne vom califica în grupe", a spus Bernd Hoffmann.
Directorul sportiv Dietmar Beiersdorfer este de aceeaşi părere: "Unirea este debutantă în cupele europene. Suntem convinşi că vom avea câştig de cauză şi vom ajunge în grupele competiţiei".
Meciul tur va avea loc la 18 septembrie în Germania, în timp ce returul se va juca în 2 octombrie, la Urziceni.

Vasluiul joacă cu echipa care a eliminat Steaua anul trecut
Finanţatorul FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a declarat că şansele de accedere în grupele Cupei UEFA sunt aceleaşi atât pentru formaţia moldoveană, cât şi pentru Slavia Praga, adversara din primul tur.
"Cred că şansele sunt egale, trebuie să ne respectăm adversarul şi să facem tot ce este cu putinţă pentru a ne califica mai departe. Le-am transmis şi jucătorilor acest lucru. Consider că avem şanse de calificare, însă trebuie să ţinem cont şi de campionatul ceh de unde provine adversarul nostru, care este unul destul de puternic", a spus Porumboiu.

Antrenorul Viorel Hizo a declarat că dubla manşă cu Slavia Praga va fi destul de grea, ţinând cont că Slavia Praga vine din Liga Campionilor. "Este o echipă cu experienţă internaţională, care furnizează mulţi jucători la echipa naţională. Noi încercăm să ne pregătim, să ne studiem adversarul. Tratăm cu multă responsabilitate această dublă întâlnire. Voi merge inclusiv la meciul din 13 septembrie, din campionat, pentru a face o evaluare a celor din Praga. Chiar dacă teoretic au mai multe şanse decât noi, ne vom apăra cu corectitudine şi până la capăt şansa noastră de a merge mai departe", a spus Hizo.
Meciul tur va avea loc la 18 septembrie în Cehia, în timp ce returul se va juca în 2 octombrie, la Vaslui.

Timişoara, adversar de la Belgrad
Antrenorul FC Timişoara, Dusan Uhrin, a declarat că şansele de calificare ale echipei sale în grupele Cupei UEFA, după dubla manşă cu Partizan Belgrad din turul întâi al competiţiei, sunt de 50 la 50, informează site-ul grupării timişorene.
"Ne dorim să ne calificăm. Şansele sunt de 50-50. Este bine că jucam aici, aproape. Vom putea să îi vedem pe cei de la Partizan chiar în weekend", a spus Uhrin.
Preşedintele grupării timişorene, Marian Iancu, este sigur de calificarea echipei sale. "Se împlinesc trei ani şi jumătate de când suntem împreună şi ne dorim cu toţii să apară primele rezultate. După o finală a Cupei României jucată anul trecut, ca prim semn că fotbalul bănăţean revine în elită, acolo unde îi este locul, apare acum şansa să urcăm o treaptă în fotbalul european. E important să dăm dovadă de maturitate şi să arătăm că ştim să fructificam fiecare ocazie ce ni se oferă. Nu ne va fi uşor, dar trebuie să fim realişti, deoarece, la tragerea la sorţi, am evitat imposibilul. A pătrunde în grupele Cupei UEFA nu înseamnă în niciun caz pentru echipa noastră să-şi forţeze limitele. Echipa are calitate, are valoare individuală, rămâne doar să avem aceeaşi determinare şi atitudine cu care vor veni cei de la Partizan. Sunt sigur că ne vom califica", a spus Iancu.
Meciul tur va avea loc la 18 septembrie la Timişoara, în timp ce returul se va juca în 2 octombrie, la Belgrad.
Vasluiul, venită în UEFA din Intertoto

FC Vaslui este singura dintre cele cinci echipe româneşti din Cupa UEFA care şi-a câştigat dreptul de a participa în competiţie după ce a trecut prin Intertoto. Moldovenii s-au calificat în turul I al Cupei UEFA, cu scorul general de 5-1, după victoria obţinută în faţa formaţiei letone Metalurgs Liepaja. După ce în tur au învins cu 2-0, vasluienii s-au impus şi în returul de pe teren propriu, scor 3-1, prin golurile marcate de Burdujan '4, Cânu '5, N'Doye '29, pentru FC Vaslui, respectiv Ferreira '86, pentru Metalurgs Liepaja.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adversari de calibru pentru echipele româneşti.
 Vizualizări articol: 595 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Adversari de calibru pentru echipele româneşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sport national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei