Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 mai 2008 - Anul XIII, nr. 107 (3788)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Liga I la DNA

Gigi Becali urmărit penal, România fotbalistică bulversată

Antrenorul echipei Universitatea Cluj, Meszaros Alpar, a sosit, joi după-amiază, la sediul DNA Cluj, spunând că vor fi audiaţi de procurorii anticorupţie toţi jucătorii formaţiei. Meszaros Alpar a intrat la audieri la DNA în jurul orei 17.00. "Vor fi audiaţi de procurori toţi jucătorii Universităţii Cluj, aşa că mai aveţi vreo două zile de stat pe aici", le-a spus Meszaros jurnaliştilor aflaţi în faţa sediului din Cluj-Napoca al DNA. Până la ora transmiterii acestei ştiri, la DNA Cluj au fost audiaţi preşedintele Universităţii Cluj, Anton Doboş, jucătorii Cristian Silvăşan, Claudiu Răducanu, fost jucător la Steaua, şi portarul Călin Moldovan. Ei au refuzat să facă declaraţii la ieşirea de la DNA Cluj.

Preşedintele Universităţii Cluj a spus doar că Universitatea Cluj "şi-a apărat corect şansele" în meciul de miercuri şi că procurorii DNA au ridicat în această dimineaţă mai multe documente de la sediul clubului de fotbal. Enervat de insistenţele jurnaliştilor care încercau să îi ia declaraţii pe scările din blocul unde îşi are sediul U Cluj, Doboş a lovit cu palma microfonul unei reporter, microfonul căzând peste o balustradă de la etajul al doilea. Audierile la DNA Cluj continuă, printre cei care încă se mai află la sediul DNA aflându-se patronul restaurantului din Cluj de unde miercuri seară au fost ridicaţi cinci apropiaţi ai lui Gigi Becali care aveau asupra lor 1,7 milioane de euro.

 

DNA confirmă că a început urmărirea penală faţă de mai multe persoane

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a confirmat, joi, referindu-se la cazul banilor găsiţi la Cluj asupra unor apropiaţi ai lui Gigi Becali, că a început urmărirea penală faţă de mai multe persoane pentru infracţiuni de corupţie, precizând că nu a reţinut nici o persoană în zilele de 7 sau 8 mai. "Ca urmare a unor informaţii apărute la posturile de radio şi televiziune, precum şi în presa scrisă în cursul zilei de 7 şi 8 mai 2008, potrivit cărora «DNA Cluj a reţinut cinci persoane apropiate lui Gigi Becali care aveau asupra lor 1,7 milioane euro», Biroul de Informare şi Relaţii Publice precizează că procurorii DNA nu au reţinut nici o persoană în cursul zilei de 7 sau 8 mai 2008, dar că se află în desfăşurare o anchetă penală efectuată de procurorii Secţiei de combatere a corupţiei – structura centrală, în cadrul căreia a fost începută urmărirea penală faţă de mai multe persoane pentru infracţiuni de corupţie", informează un comunicat al DNA. Potrivit DNA, în momentul de faţă din considerente care ţin de modul de desfăşurarea a anchetei penale, nu pot fi oferite mai multe detalii.

 

Cine sunt persoanele urmărite penal

Avocatul Cătălin Dancu a declarat, joi, că în scandalul banilor găsiţi la Cluj asupra unor apropiaţi ai lui Gigi Becali a început urmărirea penală şi faţă de vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al FC Steaua, Teia Sponte, şi de preşedintele U Cluj, Anton Doboş. În acest dosar mai sunt urmărite penal şi alte trei persoane, aflate printre cele audiate, în noaptea de miercuri spre joi, la DNA Cluj, a mai spus avocatul lui Gigi Becali, Cătălin Dancu. Potrivit unor surse judiciare, finanţatorul Stelei, Gigi Becali, este urmărit penal de procurorii anticorupţie pentru dare de mită în legătură cu cele 1,7 milioane de euro găsite asupra celor cinci persoane.

 

Gigi Becali: „Merg la DNA să mă uit în ochii gunoaielor şi pentru a-mi recupera banii”

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, joi, la Radio InfoPro, că va merge la DNA pentru a se uita în ochii "gunoaielor" de acolo şi pentru a-şi recupera banii găsiţi la Cluj asupra a cinci persoane apropiate.

"Nu mă interesează că sunt urmărit penal, pe mine mă deranjează că sunt nişte trădători şi nişte gunoaie, acţionează la ordinul ungurilor în Ţara Românească. Nişte oameni de nimic, asta mă deranjează pe mine. Vreau să văd ce-o să-mi facă gunoaiele astea, cum o să mă urmărească penal. Trebuie să mă duc la DNA, să mă uit drept în ochii gunoaielor. Mă duc că trebuie să îmi iau banii. Ei spun că m-au ascultat trei luni, de ce nu l-au ascultat pe Paszkany? Puteau să facă ceva, îl arestau pe el, nu pe Becali, ca să facă imagine urâtă Stelei pe 7 mai, la 22 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor. Băi trădătorilor, jigodiilor, nişte jigodii, nişte gunoaie", a spus Becali.

Patronul Stelei nu crede că echipa sa poate fi depunctată. "Urmărit penal poate să fie orice om de pe stradă. Ca şi cum ai spune unuia: băi, îl omor pe Vasile. Îţi găsesc un cuţit în portbagaj şi zic: tentativă de omor. Steaua nu are cum să fie depunctată, pentru că nu există flagrantul. Judecătorii nu sunt gunoaie ca procurorii DNA", a comentat el.

 

Glume marca Becali. „Banii erau pentru bomboane”

Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a afirmat, miercuri seară, la Sport.ro, că oamenii care au fost duşi la DNA Cluj aveau asupra lor 1,7 milioane de euro, banii săi, dar a negat că aceştia ar fi fost prime pentru jucătorii Universităţii în cazul în care nu pierdeau în faţa echipei CFR Cluj.

"Nu erau un milion, erau 1,7 milioane de euro. Care e problema DNA-ului? Erau trimişi de mine la Cluj ca să cumpere bomboane şi ciocolată. Cumpăr ce vreau eu! Sunt banii mei şi se pot plimba pe unde vreau eu! Sunt banii mei şi vreau să cumpăr bomboane cu ei, aşa le spun la DNA. DNA-ul trebuie să demonstreze că banii urmau să corupă ceva. Nu interesează pe nimeni unde mergeau banii ăia. Nu dau raportul nimănui ce fac cu banii mei. Pot să justific mâine 50 de milioane cash, nu 1,7 milioane, şi pot să mă plimb cu ei unde vreau", a spus Gigi Becali.

 

Becali, citat în trafic pentru a se prezenta la DNA

Avocatul lui Gigi Becali, Cătălin Dancu, a declarat că procurorii i-au dat acestuia citaţia să se prezinte la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) după ce l-au oprit în trafic, precizând că nu va da curs invitaţiei din cauza modului în care a fost citat.

Cătălin Dancu a susţinut că în timp ce clientul său se afla în trafic, a fost oprit de o maşină, din care a ieşit un bărbat care s-a recomandat ca fiind procuror DNA şi care a dorit să îi înmâneze personal, în stradă, citaţia pentru a se prezenta la DNA în data de 8 mai. Avocatul a precizat că Gigi Becali a aruncat citaţia în stradă, explicându-i procurorului că el nu este un fugar, că nu este dat în urmărire şi că are un domiciliu unde i se poate trimite o citaţie în mod legal. Dancu a adăugat că Gigi Becali nu se va prezenta, joi, la DNA din cauza modului în care a fost citat.

 

Mircea Sandu nu crede că sunt motive pentru sesizarea Comisie de Disciplină

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, joi, că federaţia, prin Comisia de Disciplină, nu se sesizează numai pe baza unei declaraţii şi că aşteaptă să vadă dacă DNA va trimite în judecată persoanele care încercau să motiveze formaţia "U" Cluj cu banii lui Gigi Becali.

"Nu discut pe telefon, sunt pe drum spre Piatra Neamţ. Dacă Comisia de Disciplină se sesizează e treaba ei. Dar ce să se sesizeze? Staţi să vedem că este DNA-ul implicat. Să vedem dacă se ajunge la judecată, păi noi ne sesizăm aşa, dintr-o... dintr-o declaraţie?", a spus Sandu.

Întrebat dacă Steaua ar trebui depunctată pentru că a încercat să motiveze financiar jucătorii echipei Universitatea Cluj, preşedintele FRF a răspuns nervos: "Nu discutăm, să fie clar!", închizând apoi telefonul.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gigi Becali urmărit penal, România fotbalistică bulversată .
 Vizualizări articol: 333 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Gigi Becali urmărit penal, România fotbalistică bulversată5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Irecuperabilul trimis de
( 9 mai 2008, 13:36:11
Sunt dea dreptul deplorabile declaratiile acestui individ.Ce bine a facut Hagi ca l-a parasit pe acest "paria" al fotbalului romanesc.Daca ati urmarit declaratiile de dupa ce a fost prins cu mita la Cluj,acest individ care inunda presa cu bazaconii,se simte incoltit de procurorii DNA.Poate de aceasta data se vor adeveri spusele d-lui Mircea Lucescu,citez:"samsarii Becali distrug fotbalul din Romania".Oare cand o sa-l auzim despre el si despre alti neispraviti din fotbal,ca au ajuns la puscarie?
2.   SPER SA NU FIE O CACEALMA trimis de
( 9 mai 2008, 14:05:06
AS VREA CA STEAUA SA SCAPE DE ACEST INDIVIA .DACA DNA NU-SI FACE TREABA STEAUA VA AVEA DE SUFERIT SI IN VIITOR ,IAR CEI DIN PNG SI MAI MULT.
3.   Hai steaua trimis de
(10 mai 2008, 09:23:03
bai supervizor prost,care mita,cine a luat mita?flagrantul unde e?[fapte,nu vorbe] latra in hazna[iti miroase gura]
3.1  RE: Hai steaua trimis de
(10 mai 2008, 11:07:00
Asta e greseala ta, stelistule: nu intelegi ca Steaua nu trebuie sa fie Becali si Becali nu trebuie sa fie Steaua...In rest, cu limbajul folosit, ii faci de rusine pe toti suporterii, care iubesc echipa dar nu pe ciobanul care o mulge (si voi credeti ca investeste din dragoste pentru echipa)...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei