Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 mai 2008 - Anul XIII, nr. 105 (3786)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Liga I

CFR Cluj, în faţa celei mai mari performanţe din istorie

Preşedintele CFR Cluj, Iuliu Mureşan, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că fiecare jucător va câştiga 10.000 de euro în caz de victorie cu Universitatea Cluj, 50.000 de euro pentru titlu şi 15.000 de euro pentru cucerirea Cupei României, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Oricum, nu banii joacă. Într-un asemenea derbi se poate întâmpla orice, iar valorile se anihilează. Performanţa e normal să fie plătită bine, pentru că jucătorii muncesc mult. Cu aceşti bani pot să-şi facă o vacanţă fericită", a spus Mureşan.
Iuliu Mureşan a afirmat că echipa sa este campioană în proporţie de 90 la sută şi este convins că se va impune în meciul cu U Cluj din ultima etapă. "E cea mai importantă săptămână din 2002 de când ne-am implicat în fotbal. Sâmbătă am putea să realizăm eventul. Suntem atât de aproape şi ar fi păcat să-l ratăm. Suntem obligaţi să câştigăm cu U Cluj, nici nu ne gândim la alt rezultat. Am avut titlul mai bine de 20 de etape în mână, nu trebuie să-l pierdem a doua oară. Am sperat tot timpul că putem câştiga campionatul. Trebuie să păstrăm acest punct avans", a spus Mureşan.

Preşedintele clubului CFR consideră că pentru Cluj ar fi un lucru extraordinar ca titlul să poposească în oraşul de pe Someş şi prin prisma meciurilor din Liga Campionilor. "De 20 şi ceva de ani n-a mai câştigat o echipă din Ardeal titlul şi din 1991 una din provincie.

Ar fi un lucru extraordinar ca o echipă din Cluj să câştige campionatul. Ar fi o emulaţie extraordinară în oraş pentru meciurile din Liga Campionilor. E foarte mare lucru ca în aşa puţini ani de la implicare să speri cu şanse reale să faci eventul", a afirmat Mureşan.

 

Ecrane montate pe stadionul celor de la CFR Cluj

Mureşan, alături de finanţatorul echipei, Arpad Paszkany, nu va merge pe Stadionul Ion Moina, ci va urmări partida cu "U" în Gruia, alături de fani, pe Stadionul Dr. Constantin Rădulescu, unde vor fi montate două ecrane uriaşe pentru fanii care nu-şi vor putea achiziţiona bilete. "Stadionul Ion Moina va fi neîncăpător. Ne-am gândit să proiectăm meciul pe două ecrane la stadionul nostru, iar după meci vor veni şi jucătorii în Gruia şi ne vom bucura împreună", a comentat Mureşan.

Mureşan a făcut un apel la susţinătorii celor două formaţii, cerându-le să demonstreze că Clujul e un oraş civilizat: "Fac apel la toţi suporterii care vor fi pe Ion Moina să nu ne facem de râs în acest moment istoric. Să arătăm că suntem clujeni, ardeleni, să demonstrăm că suntem un oraş civilizat. Respectăm «U» Cluj şi am fi preferat ca ei să rămână în Liga I. Au un lot valoros şi dacă îşi vor păstra jucătorii sunt convins că vor reveni după un an", a menţionat Mureşan, care a ţinut să le mulţumească formaţiilor Poli Timişoara şi Dinamo pentru că au izbutit să încurce pe Steaua.

 

Mureşan neagă interesul pentru Goga

Preşedintele CFR Cluj a negat faptul că ar fi oferit trei milioane de euro pentru atacantul Universităţii Cluj, Dorin Goga. "Nu este adevărat că am fi oferit trei milioane pe Goga şi nici că am dat lui Dinamo un milion şi jumătate pentru succesul cu Steaua. Dacă Gigi spune că am oferit de trei ori această sumă, rog comisiile şi Federaţia se se sesizeze, la fel cum s-a întâmplat şi cu Goian. Gigi trebuie să răspundă pentru acest lucru, pentru că nu am dat bani. Nu facem ca alţii să spunem că vrem trei jucătorii de la U Cluj.

Nu-l vrem pe Goga, nu vrem nimic de la U Cluj. Nu ştiu dacă e vreun jucător în campionatul României care să valoreze trei milioane de euro", a mai declarat Mureşan.

 

Ienei crede că CFR ar câştiga două titluri într-un singur an

Antrenorul echipei Steaua care în 1986 câştiga Cupa Campionilor Europeni, Emeric Ienei, a declarat că dacă se va impune la finalul campionatului, CFR Cluj ar câştiga două titluri într-unul, având în vedere diferenţa clară de puncte care exista la sfârşitul turului.

"Şansele sunt destul de mici, tot Clujul cred că îşi va dori să iasă campioană o echipă a oraşului, chiar dacă între U şi CFR este o rivalitate extraordinară. CFR are valoare superioară şi cred că se va impune. Nu ştiu dacă Steaua ar merita titlul, după cum a jucat în tur, nu cred. Dacă va ieşi campioană, CFR câştigă titlul a doua oară în acest campionat, în tur se distanţase clar, apoi n-a ştiut să gestioneze situaţia, acum şansa i-a surâs şi practic ar însemna o recâştigare a campionatului", a spus Ienei.

Emeric Ienei a declarat că, deşi Steaua a pierdut derbiul cu Dinamo, îi rămâne bucuria că şi în România se poate juca cinstit, numai pe teren. "Din păcate, nu prea cred că Steaua ne-ar putea face bucuria de a câştiga titlul într-o zi cu asemenea semnificaţii, dar cine ştie, aşa cum atunci, pe 7 mai, s-a întâmplat o performanţă, poate tot aşa, la 22 de ani, se repetă istoria, de această dată în campionat. Ar fi un cadou fantastic pentru noi. Cei de atunci formam o familie şi am ţinut mereu legătura, când nu ne vedem, ne sunăm, aşa cum cred că va fi şi miercuri. Atunci am obţinut o performanţă irepetabilă", a spus el.

Steaua Bucureşti a cucerit, pe 7 mai 1986, Cupa Campionilor Europeni, învingând în finala disputată pe stadionul "Ramon Sanchez Pizjuan" din Sevilla echipa spaniolă FC Barcelona, scor 2-0, după executarea loviturilor de departajare. Au înscris atunci Lăcătuş şi Balint, în timp ce Majearu şi Boloni au ratat.

 

Încă o hotărâre hilară a Comisiei de Disciplină: Oţelul meci pierdut la iarba verde cu Vasluiul

Antrenorul echipei Oţelul Galaţi, Petre Grigoraş, a declarat, marţi, după ce formaţia sa a fost sancţionată cu meci pierdut la masa verde, că membrii Comisiei de Apel ar trebui să se aşeze în şir indian, iar primul să se împuşte în cap. "Este o decizie aberantă, numai în România se putea întâmpla aşa ceva. Am fost penalizaţi că am respectat regulamentele. Decizia ca fotbaliştii să aibă drept de joc nu fusese luată de mine, ci de o comisie din România, nu din Bulgaria, deci am respectat regulamentele FRF", a spus Grigoraş.

Tehnicianul gălăţean a menţionat că moralul jucătorilor săi este serios afectat după această decizie. "Moralul jucătorilor este la pământ, dacă până acum depindeam de noi, acum depindem şi de rezultatul de la Vaslui. Sper totuşi să se facă dreptate şi să rămână rezultatul stabilit pe teren", a comentat el.

De partea cealaltă, finanţatorul grupării FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a declarat că este satisfăcut de decizia Comisiei de Apel, însă hotărârea vine mai târziu decât ar fi trebuit.

"Cred că sunt satisfăcut. S-a luat o decizie dreaptă. Dar vine târziu această decizie dreaptă. Schimbă clasamentul radical, dar clasamentul trebuia să se schimbe mai de mult şi dacă noi aveam cele două puncte care în mod neregulamentar nu au fost acordate la timpul respectiv, erau altele datele problemei. Acum, doar mă încearcă un sentiment amestecat. Şi după nu ştiu câte etape e târziu, dar mai bine mai târziu decât niciodată o decizie dreaptă", a spus Adrian Porumboiu, la Sport.ro.

Finanţatorul vasluian nu este sigur de participarea echipei sale în Cupa UEFA Intertoto chiar dacă acum formaţia lui Emil Săndoi are două puncte mai mult decât gruparea clasată pe locul opt, Oţelul Galaţi. Comisia de Apel din cadrul Federaţiei Române de Fotbal (FRF) a hotărât, marţi, ca echipa Oţelul Galaţi să piardă meciul cu FC Vaslui, de pe teren propriu, din etapa a XXIII-a, cu scorul de 0-3, rezultatul înregistrat pe teren fiind de 1-1.

Comisia de Disciplină a FRF îl sancţionase la 5 martie pe Janos Szekely cu două etape şi 3.000 de lei penalitate financiară pentru pentru injurii şi comportament nesportiv la adresa arbitrilor la finalul partidei Oţelul Galaţi - Rapid (scor 0-1), din cadrul etapei a XXI-a a Ligii I. De asemenea, în urma acelui meci, Gabriel Paraschiv a fost suspendat două etape şi amendat cu 3.000 de lei pentru eliminarea de pe teren pentru două cartonaşe galbene.

 

Iată programul complet şi televizările partidelor ultimei etape, care se joacă azi, de la ora 17.00:

Gloria Bistriţa – Pandurii Tg. Jiu
Steaua - Gloria Buzău, Antena 1
Dacia Mioveni – Unirea Urziceni
UTA – Dinamo, N24
FC Vaslui – Rapid, Naţional TV
U Craiova – Ceahlăul Piatra Neamţ, TVR 1
Oţelul Galaţi - Poli Iaşi, Telesport
Poli Timişoara – Farul Constanţa
U Cluj – CFR Cluj, Kanal D

 

 

Clasament:

 

1. CFR Cluj 33 22 7 4 51 - 22 73 (+22)
2. Steaua Bucureşti 33 22 6 5 46 - 19 72 (+24)
3. Rapid Bucureşti 33 17 7 9 48 - 29 58 (+7)
4. Dinamo Bucureşti 33 16 10 7 52 - 35 58 (+7)
5. Unirea Urziceni 33 15 13 5 39 - 24 58 (+7)
6. Poli Ştiinţa Timişoara 33 15 9 9 53 - 43 54 (+6)
7. FC Vaslui 33 11 12 10 42 - 30 47 (-1) *
8. Oţelul Galaţi 33 14 4 15 47 - 50 45 (-3) *
9. Poli Iaşi 33 11 7 15 37 - 41 40 (-11)
10. Pandurii Târgu Jiu 33 11 7 15 35 - 40 40 (-11)
11. Universitatea Craiova 33 11 7 15 39 - 46 40 (-8)
12. Farul Constanţa 33 10 10 13 24 - 34 40 (-21)
13. Gloria Bistriţa 33 10 9 14 31 - 39 39 (-9)
14. Gloria Buzău 33 10 7 16 30 - 51 37 (-14)
15. Ceahlăul Piatra Neamţ 33 10 6 17 31 - 43 36 (-15)
16. Dacia Mioveni 33 7 10 16 26 - 40 31 (-17)
17. UT Arad 33 6 8 19 29 - 49 26 (-22)
18. Universitatea Cluj 33 4 11 18 32 - 57 23 (-25).


Notă: În alcătuirea clasamentului s-a ţinut cont şi de rezultatul Comisiei de Apel în cazul meciului Oţelul Galaţi - FC Vaslui

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CFR Cluj, în faţa celei mai mari performanţe din istorie.
 Vizualizări articol: 510 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
CFR Cluj, în faţa celei mai mari performanţe din istorie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Succes! trimis de
( 7 mai 2008, 14:49:06
Personal, urez succes echipei clujene, dar parerea cu care raman este ca in acest moment CFR nu joaca un fotbal de inalta performanta, iar la Steaua, desi are lot, a jucat mai mult Gigi Be in acest retur! CFR isi poate intari lotul si sa joace la nivel inalt, dar moralitate in fotbalul romanesc nu vom avea inca foarte multi ani. Oricum, cred ca aceasta editie de campionat a fost cea mai murdara dupa '90! M-ar bucura castigarea titlului de catre ardeleni, macar fata de comportamentul acestui personaj care amesteca pe Dumnezeu in toate jongleriile sale: cu legea, cu morala si cu bunul simt!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sport national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei