Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 apr 2008 - Anul XIII, nr. 89 (3770)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Liga I

Rapid s-a coalizat cu CFR Cluj în lupta împotriva Stelei

Formaţia CFR Cluj a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), echipa Rapid Bucureşti, în etapa a XXIX-a a Ligii I, şi a revenit pe primul loc în clasament, cel puţin până aseară, când Steaua a jucat cu Universitatea Cluj.

În minutul 38, la o lovitură liberă de pe stânga, rapidistul Cristian Săpunaru a fost aproape de autogol, însă Coman a reţinut în doi timpi, înainte de a scăpa mingea în faţa lui De Sousa, care a trimis-o în plasă. Golul a fost, însă, anulat pentru un fault asupra portarului rapidist.

CFR Cluj a deschis scorul în minutul 47, prin Diego Ruiz, aflat la prima reuşită în Liga I. Argentinianul a marcat cu capul, de la 6 metri, în dreapta lui Coman, după o lovitură de colţ de pe dreapta executată de Manuel Jose. La meci au asistat 14.000 de spectatori.

Echipa Rapid a fost încurajată la Cluj-Napoca de 600 de suporteri. La începutul meciului, aceştia au afişat un banner pe care era scris mesajul "Adevărata campioană", alături de o formulă de echipă inedită a Stelei, în care se regăsesc nume de arbitri, de oficiali FRF şi LPF, dar şi cel al preşedintelui Traian Băsescu, aluzie la faptul că "roş-albaştrii" nu ar fi câştigat punctele doar pe teren: "Zmărăndescu - Savaniu, Deaconu, M. Salomir, A. Heleşteanu - D. Cernat, D. Dragomir, I. Lupescu, M. Sandu - T. Băsescu (cpt.), V. Ceauşescu. Coach: J. Becali". Un alt banner afişat de rapidişti a fost "Mici, grătare, cumetrii, Naşu' şef la tâlhării".

Galeriile echipelor Rapid şi CFR Cluj au scandat împreună împotriva Stelei.

 

Andone: „Mă bucur că Rapid a lăsat-o mai moale”

Antrenorul echipei CFR Cluj, Ioan Andone, a declarat că se bucură că Rapid "a lăsat-o mai moale" în meciul de duminică, însă a subliniat apoi că jocul bun al gazdelor i-a obligat pe giuleşteni la o evoluţie mai slabă.

"Mă bucur că Rapid a lăsat-o mai moale astăzi. Echipa s-a strâns şi a făcut ceea ce trebuia. Nu eu i-am mobilizat, e un derbi şi ei se mobilizează singuri la derbiuri. Am dominat jocul şi am avut multe ocazii, puteam în final să mai marcăm. Rapid a jucat mai slab pentru că nu i-am dat noi şanse", a spus Andone.

Tehnicianul liderului Ligii I a menţionat că este bucuros că jucătorii săi nu au repetat în partida cu Rapid greşelile din meciurile precedente. Ioan Andone a declarat că CFR are un program mai dificil decât Steaua pentru că este în continuare angrenată şi în Cupa României şi a criticat programarea meciurilor din campionat. "Avem un program mai greu decât Steaua, pentru că avem ca obiectiv şi Cupa României. Miercuri trebuie să odihnesc unii jucători. Cupa României ar fi un trofeu foarte important pentru CFR. Steaua se mai poate împiedica, sper ca mâine Universitatea Cluj să reuşească un rezultat bun. Aşteptăm să facă Steaua paşi greşiţi, aşa cum ei au aşteptat 20 de etape după noi", a precizat Andone.

 

Rada, supărat de acuzaţiile de non-combat

Antrenorul echipei Rapid, Marian Rada, a declarat, luni, că toate comentariile apărute după înfrângerea cu CFR Cluj, privind o eventuală aranjare a partidei, reprezintă o "mare tâmpenie", informează site-ul oficial al grupării giuleştene.

"Este o mare tâmpenie să afirmi că Rapid s-a predat la Cluj. Cu riscul de a părea poate deplasat, eu zic că în prima repriză am dominat tactic jocul, ca aşezare, şi spun sincer că am sperat să fructificăm acest lucru după pauză. Recunosc că n-am avut însă forţă ofensivă şi asta rămâne în sarcina noastră să remediem până la jocul următor, pentru că m-a deranjat ineficienţa noastră. Aici, da, putem fi criticaţi, dar nu acuzaţi. Am şi spus că eram convins că echipa care va da gol prima va şi câştiga, şi aşa a fost. Ne-am bulversat după primirea golului şi n-am mai reuşit să ne menţinem în coordonatele gândite", a spus Rada.

Referitor la declaraţiile finanţatorului FC Steaua, Gigi Becali, care a afirmat că i-a sunat în timpul meciului pe George Copos şi pe Fathi Taher ca să îl introducă pe atacantul Mugurel Buga pe teren, Rada a spus: "Cât despre faptul că un conducător al altei echipe ar fi dictat schimbările făcute de mine, pe lângă faptul că este o mare idioţenie, trebuie luată ca o calomnie, pentru care respectivul ar trebui chemat la Comisia de Disciplină. Aşa cum pe noi ne-au tot convocat pe la comisii şi ne-au sancţionat pentru declaraţii aşa-zis jignitoare, calomnioase, aşa ar trebui procedat şi acum. Dacă factorii de răspundere vor să menţină această mult trâmbiţată severitate, să judece cu aceeaşi măsură pe toată lumea!", a completat Rada.

 

Mitică Dragomir respinge acuzaţiile de blat

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, luni, că exclude posibilitatea ca Rapid să nu fi vrut să câştige meciul cu CFR Cluj pentru a-i ajuta pe clujeni în lupta pentru titlu cu Steaua, precizând că giuleştenii au vrut, dar nu au putut.

"Ei, n-a vrut Rapid, pe dracu'! Au vrut aşa de mult, săracii, dar n-au putut. Astea-s prostii de presă, nici nu vreau să comentez toate prostiile. Nici măcar nu vreau să discut, darămite să cred aşa ceva. Prime pentru adversarele contracandidatelor nu e nimic ilegal, nu este mită, nu este băgată la foloase necuvenite, dar e bine să nu se întâmple chestia asta pentru că noi am băgat anul trecut în regulament şi e stipulat că n-ai voie nici să dai prime. Sută la sută se va juca pe teren până la final, mie la sută, campioana cred că se va decide în ultima etapă", a spus Dragomir.

 

Manea: „CFR a fost echipa mai norocoasă”

Directorul tehnic al FC Rapid, Nicolae Manea, a declarat că echipa CFR Cluj a avut mai mult noroc şi consideră că giuleştenii ar fi meritat mai mult în acest campionat.

"A fost o partidă dificilă atât pentru noi, cât şi pentru CFR. O victorie astăzi ne-ar fi apropiat de locul doi şi puteam rămâne în cursa pentru Liga Campionilor. Jocul a fost unul de uzură, în care s-a aşteptat greşeala adversarului. Nu cred că miza jocului i-a depăşit pe jucătorii noştri şi n-am ce să le reproşez, pentru că au luptat. N-a fost un meci strălucit pentru Rapid, CFR a fost mai norocoasă astăzi decât noi. Am primit un gol din fază fixă, iar apoi n-am găsit soluţiile să egalăm. Ne-a lipsit Pancu, pentru că el era jucătorul care putea să limpezească jocul şi să pună în valoare atacanţii. Rapid atât a putut astăzi. Rapid merita mai mult în acest campionat şi cred că aici un punct era bun pentru noi şi era şi meritat", a spus Nicolae Manea, prezent la conferinţa de presă de după meciul de la Cluj în locul tehnicianului Marian Rada, care a fost foarte afectat de înfrângere.

Oficialul rapidist consideră că pentru Rapid este foarte important să nu rămână în afara Europei. "Nici CFR nu a avut o evoluţie extraordinară şi după gol era normal să se închidă. În tur, noi şi CFR am practicat cel mai frumos fotbal, iar pentru noi e important să nu rămânem în afara Europei. Cred că CFR are un program mai uşor decât Steaua până la final. Steaua are mâine un joc foarte greu cu Universitatea Cluj, care ne-a tăiat elanul şi nouă, în prima etapă. Dacă am fi câştigat atunci lucrurile stăteau altfel pentru noi, mai ales că ne-au bătut în zece oameni", a spus Manea.

Întrebat pe cine preferă campioană dintre Steaua şi CFR, Manea a răspuns: "Preferam noi să câştigăm titlul".

Portarul Dănuţ Coman a afirmat că mulţi dintre coechipierii săi ar fi jigniţi dacă s-ar spune că nu au dat totul pe teren la meciul cu CFR Cluj.

Ieri s-a mai jucat meciul Gloria Buzău - Gloria Bistriţa 1-0, iar partida Steaua - U Cluj s-a jucat după închiderea ediţiei.

 

Clasamentul Ligii I este următorul:

1. CFR Cluj 29 19 6 4 46 - 22 63 (+18)
2. Steaua Bucureşti 28 19 5 4 37 - 15 62 (+20)
3. Rapid Bucureşti 29 15 7 7 43 - 24 52 (+10)
4. Unirea Urziceni 29 13 12 4 34 - 21 51 (+6)
5. Dinamo Bucureşti 29 14 8 7 43 - 28 50 (+8)
6. Poli Ştiinţa Timişoara 29 14 8 7 49 - 37 50 (+8)
7. FC Vaslui 29 10 11 8 39 - 28 41 (-1)
8. Oţelul Galaţi 29 11 4 14 38 - 46 37 (-5)
9. Universitatea Craiova 29 10 6 13 31 - 38 36 (-9)
10. Gloria Bistriţa 29 9 9 11 29 - 36 36 (-6)
11. Pandurii Târgu Jiu 29 9 7 13 32 - 37 34 (-11)
12. Poli Iaşi 29 9 6 14 33 - 39 33 (-12)
13. Farul Constanţa 29 7 10 12 18 - 29 31 (-14)
14. Gloria Buzău 29 8 7 14 27 - 45 31 (-14)
15. Dacia Mioveni 29 7 9 13 24 - 35 30 (-12)
16. Ceahlăul Piatra Neamţ 29 7 6 16 24 - 38 27 (-18)
17. Universitatea Cluj 28 4 11 13 30 - 43 23 (-19)
18. UT Arad 29 5 8 16 24 - 40 23 (-19)
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rapid s-a coalizat cu CFR Cluj în lupta împotriva Stelei.
 Vizualizări articol: 386 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rapid s-a coalizat cu CFR Cluj în lupta împotriva Stelei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sport national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei